lördag 10 mars 2012

Så skrubbar du Kroppen på Orientalisk vis

Hej alla charmiga bloggläsare! Är du redo att följa mig på en virtuell exotisk resa till att upptäcka skönhetshemligheter för marockanska kvinnor? Mitt namn är Hanan och för er som inte vet kommer jag ursprungligen från Marocko. Trots att jag är uppvuxen i Sverige, har jag alltid hållit nära kontakt med min marockanska ursprung. Med tiden utvecklade jag även en sann passion för marockanska skönhetsbehandlingar och produkter. De är verkligen fantastiska.
Här på bloggen kommer du att upptäcka några vackra hemligheter för Marockanska kvinnor. Skönhetstips som kommer att få dig att känna dig mer sensuell och feminin än någonsin!

Kort och Gott. Skönhet i Marocko är en uråldrig metod som i hemlighet hålls av kvinnor och har överförts från mor till dotter sedan tidernas begynnelse. Liksom många andra unga marockanska kvinnor, ärvde jag dessa hemligheter, från min mor, mormor, moster…

En av de vassaste skönhetsritualer som undervisas av marockanska mödrar är rening av kropp och själ. För att göra detta, går varje marockansk kvinna, oavsett ålder, en gång i veckan för att utföra den mystiska och magiska Hammam ritualen. (Hamam är en ångbad, ett slags bastu) Hammam har många positiva effekter. Värmen och fuktigheten lindrar effektivt muskelspänningar och stress, men också avgiftar kroppen från gifter och bakterier genom att öppna hudens porer och gör det möjligt att utföra den traditionella processen för djuprengöring som jag strax kommer att berätta om. 

Kvinnorna i hammam är samvetslösa med sina kessa peeling handskar, det ger de fantastiskt bra resultat som inte går att jämföra med någon annan skrubbvante. (känns som sandpapper) Jag lovar, om du testar denna rengöringsmetod kommer du antagligen inte vilja byta ut den mot någon annan kroppspeeling metod. Det finns ingen motsvarighet för kessa handsken. För bästa resultat ska Kessa handsken användas tillsammans med den Svarta olivtvålen som också har används i århundrande för kroppspeeling av kvinnor från orienten. Det naturliga olivpasta består av olivolja och krossade oliver.  

"Kessa" peeling handske är hörnstenen för en lyckad "Hemma Hamam SPA" upplevelse. De flesta beskriver att de kan se sina döda huden rulla av från sin kropp! Ja det stämmer och det funkar.  Hur gör jag nu det här funderar du skeptiskt där hemma- Enkelt! Gör så här:


Ta en varm dusch, badkar (eller Bastu). För att öppna upp porerna förberedas mottaglighet för kroppspeeling.

Smörj kroppen med Marockansk Svart Olivtvål och låt verka några få minuter. Skölj kroppen ordentligt med varmt vatten.

Blöt Kessan med varmt vatten och pressa ur vattnet. Börja skrubba – tryck försiktigt handsken mot huden och drar i sedan upp och ner mot huden.


Att exfoliera huden, fuktar vi Kessa Peeling handsken med lite hett vatten och sedan energiskt men försiktigt gnugga det på vår hud. Dödar dig inte, huden ska vara lite rött från att gnugga handsken på den. Medan du gnuggar, kommer du att se någon form av små mörka spagetti visas. Det är din hud peeling, ...... ja det är det! Dessa spagetti är inte från handsken. Det är din döda hud. Beroende på din hy, kan färgen på spagetti skilja sig åt, men generellt sett ju mörkare hude desto mörkare är de.

Varje del av kroppen måste skrubbas och du bör fokusera på de grova områden som knän, armbågar, fötter, eftersom de kräver mer uppmärksamhet och samlar mer död hud.

Det kommer att ta ganska lång tid att ordentligt skrubba hela kroppen, men tro mig det är så värt det. Du kommer att känna dig ren och helt avslappnad och din hud kommer att omvandlas till en mjuk och glödande bebis hud. Du kommer att få många komplimanger från alla som kommer i kontakt med huden. På toppen av det, kommer det få dig att se yngre ut. I själva verket återspeglar kvalitet och mjukhet i huden din ålder, så ju mer du tar hand om din hud, desto tidigare kan du förhindra ålderstecken. Och det säger sig självt, män älskar kvinnor med mjuk hud! Men denna ritual är lika vanligt hos män givetvis.

Så här ser Svart Olivtvål Pastan ut. 

Svart Olivtvål är helt naturligt och kan smörjas på hela kroppen.

Certifierad Svart Ekologisk Naturlig Olivtvål 198 kr
Kessa Orient Kroppspeeling - 89 kr5 kommentarer:

 1. SÅÅ intresserad av detta!!!! Vem vill inte ha en underbart len kropp.
  Har väninnor som gått på liknande behandlingar i turkiet och dom älskade det! Ser mycket fram emot att kunna ha ett eget hamam hemma ; )

  SvaraRadera
 2. Kessa skrubbhandske tilsammans med Olivtvål är number 1 som hamam hemma. - Vilken klockren Rim "hamam hemma" :)

  SvaraRadera
 3. Det var längesen jag gjorde en riktig scrub. Dags ikväll! :)

  /Leila

  SvaraRadera
 4. Hej, var kan en få tag i sådana skrubbhandskar? :)

  SvaraRadera