onsdag 9 november 2011

SKÖNHET – till vilket pris? av Rita Stiens.
Skönhet - till vilket pris? av Rita Stiens är en riktig wake up call, en bok som ger massor av viktiga svar. I Boken svarar författaren på: Vilka kosmetiska företag tillhör samma koncern? Vad har leverantörerna för innehåll i sina produkter? Hur läser du läser innehållsförteckningen och vad som är bra/dåligt?
I boken analyseras över 55 olika produkter och mer än 1 700 olika ämnen förklaras och bedömse. Kemiska Hudvårds Produkter som påverkar din hud och vår miljö.

Boken tar även upp skillnaden mellan high-tech och naturkosmetik och hjälper dig att medvetet välja vad som är bäst för din hud, ditt hår och miljön samt vad som är värt att lägga pengar på.
Boken lär oss också att förstå att naturkosmetika är vinnaren. 

En av fördelarna  med Skönhet – till vilket pris?  är att författaren helt enkelt har skrivit upp 55 olika produkter, från både traditionell och naturkosmetik. Stiens har även använt tydliga symboler i form av smileys för varenda ingrediens i produkterna samt ett sammanfattande omdöme. På så sätt är det rätt enkelt och överskådligt att se vad olika produkter innehåller och att lära sig vilka ämnen man bör undvika. I slutet av skönhet – till vilket pris? följer en råvarulista med dessa smileys. Dessa kan man använda som en lathund för att kolla upp sina egna produkter hemma i badrumsskåpet.


När man läser boken kan man lätt bli arg över hur sådana farliga ämnen faktiskt är tillåtna. Man lägger  dessutom ner frivilligt en massa pengar och  utsätter både sig själv och miljön för det.

Om man jämför SKÖNHET - till vilket pris? med Badskumt tycker jag att den här är mer faktabetonad medan den andra är lite mer debatterande. Båda är dock lika läsvärda och intressanta. Läs och Sprid ordet vidare!

1 kommentar:

  1. Bra att du dela med dig om den har bok! Har precis köpt den.

    SvaraRadera