torsdag 1 december 2011

10 bästa naturliga ingredienser i kosmetika

PR-gruppen "Piece Mattie" för många skönhetsföretag har gjort en 10 i topp lista på de bästa ingredienser i kosmetika. På plats nummer ett kommer Argan oljan, min allra bästa favorit. Läs fler kommande inlägg om denna ärade Guld olja.  Visste inte att  Gurkmeja skulle hamna i topp lista. Bjuder på en video för inspiration om hur du gör en egen gurkmeja mask för för en klarare hud.  Prova den gärna! Argan Olja: Denna otroliga hudvård mirakel, känd för att vara en av de rikaste naturliga källor till vitamin E med 80% essentiella fettsyror, har varit en skönhet hemlighet av marockanska kvinnor i århundraden. En Multi olja som kan användas direkt på huden och i håret och känd för sin höga nivå av antioxidanter och ge maximal förmåga till hår och hudens naturliga fukt.


Acai: Ibland kallas de för "The Fountain of Youth", denna brasilianska Berry (Acai Berry) innehåller antioxidanter, aminosyror, essentiell omega, fibrer och protein som positionerar sig som en väldig ”fighter” mot anti-åldrande. Acai kan hittas i många hudvårdslinjer, kosmetika och hårvårdsprodukter.Goji bär: Detta näringsrika bär, känd som gojibär i Himalaya, har ofta kallats en "super mat" på grund av dess förmåga att bekämpa fria radikaler och stärka immunförsvaret. Används i parfymer trots sin söta men syrliga doft.


Baobab: Rik på riboflavin, niacin och vitamin C, A, D och E, har baobab otroliga anti-åldrande egenskaper. Du hittar även denna ingrediens i naturliga hudvårdsserier.
Acerola: Har höga Ingredienser av vitamin C och Acerola som har förmåga att jämna ut hudtonen och ge ljusare hy. Allt fler Hudvårds varumärken kommer att använda Acerola för att rikta sig till dem som har problem med hud rodnad och inflammation.


Blåbär: Chock full av aminosyror, vitaminer, antioxidanter och essentiella fettsyror, blåbär är en annan super mat som kommer att användas för att bekämpa åldrande i skönhetsprodukter. Också känd som en "super frukt", blåbär har länge varit känd för sin förmåga att vitalisera huden, det var bara en tidsfråga innan skönhet märken började att införliva det mer i sina hudvårdsprodukter.


Probiotika: har blivit ett "modeord" bland skönhetsvarumärken. Probiotika finns i Yogurt, surkål och andra livsmedel rika på probiotiska skyddande bakterier kan vara bra för hyn. De kan ibland lindra hudbesvär som akne.

Palmitoyl tripeptid-3: Har anti-åldrande egenskaper och bekämpar fina linjer och rynkor. Kommer bli allt vanligare vanligare framöver i hudvård.


Myrra: Med den ökande populariteten för indisk Ayurveda (indisk läkekonst) i USA är denna urgamla ingredien väldigt uppskattad. Myrra hittas i parfymer och hudvårdsprodukter. Den har rika kungliga dofter med svag ton av vanilj. Väldigt populära i rökelser, stimulerar cirkulationen och har lyftande effekter.


Gurkmeja: En mycket uppskattad ingrediens i Indien, gurkmeja är känd för sina medicinska egenskaper. Gurkmeja kommer framöver att finnas i acne-relaterade krämer och lotion. Den är antiseptisk och hjälper till att förebygga och ta bort blemmor. Finns i hårborttagningsprodukter samt i solskyddsmedel i mer naturliga produkter. 
4 kommentarer:

 1. Wow vad chockad jag blev av att en av ingredienserna var gurkmejja !! Undrar hur gul man blir i ansiktet..
  tack så ycket för ytterligare ett härligt inlägg med massa bra info

  SvaraRadera
 2. Gu så bra du är! En riktig fröjd att läsa! Längtar tills shoppen öppnar... Kommer du sälja argan olja till ett överkomligt pris också? Du är super bra! Grymt jobbat och jag sprider bland vänner och bekanta :)

  SvaraRadera
 3. Tack fina Jossan och jätte kul att du sprider ordet. Argan olja är en exklusiv olja och ligger lite högre i pris till skillnad från andra oljor. Men Gu så effektiv den är. Jag kan så här långt avslöja att jag definitivt inte kommer att sälja svindyra 30 mililiters flaskor. snarare jag större volymer och mycket bättre priser. Missa inte rabatt kupongerna direkt i din e-post. Registrera dig på vår nyhetsbrev på hemsida.

  SvaraRadera