tisdag 13 december 2011

Den smutsiga skönhetsindustrin


I går sändes dokumentärfilmen om den smutsiga skönhetsindustrin och här kommer repris till er mina kära bloggläsare. Har längtat efter en video som avslöjar och väcker känslor. Filmen är tyvärr bara på tyska för närvarande, kanske kommer ett annat youtube video med engelsk översättningen som jag kan länka in. Rekommenderar att ni ser videon i alla fall - ni kommer att bli skräckslagna!
  
Och lugn! Här kommer en svensk översättning som ger er en lättare överblick.

Den tyske filmproducenten Inge Altmeier har granskat verkligheten bakom den konventionella skönhetsindustrins vackra löften om perfekt hy och evig ungdom. Kosmetikaindustrin lovar evig ungdom och skönhet. Marknaden är översvämmad med nya anti-aging krämer, Scrubs, och förföriska dofter. Men det är knappt någon vet att många människor diagnostiseras av hänsynslösa företag som tjänar miljarder på skönhet.

I Berättelsen har man sökt och hittat människor som inte har erfarenhet av att ha fått ett yngre och vackrare utseende. Konsumenternas spenderar överväldigadende pengar på kosmetik. Upp till  8500 olika ingredienser tilläggs i kosmetika och många av dessa har ännu inte undersökts tillräckligt. Sanningen är att det finns dolda gifter i kosmetika som kan göra oss sterila och även orsaka cancer. Och det hemska är att särskilt dödliga kemikalier finns i de flesta barns kosmetika från Kina.
Författaren till videon går till historien om den smutsiga värld av skönhet och falsk etikett som omfattar allt ifrån barnarbete i Indien till Kina där man använder samma kemikalier läppstift som som på väggfärger. 

Här är en annan trevlig bloggerska som skriver om dokumentären: http://beautyandnature-sweden.blogspot.com/2011/12/skonhetsindustrins-smutsiga-varld.html

 Ryktet på nätet sprids snabbt så plzzz sprid vidare det här inlägget till alla era nära och kära. Börja med att använda facebook :) 


1 kommentar:

  1. Nu kanske man får användning av sin skoltyska haha, ser fram emot att titta på dokumentären, den verkar väcka starka känslor hos många..

    SvaraRadera