fredag 9 december 2011

Lyster till huden med exotisk Snacks

Vi glömmer ibland att specifik tilltugg kan ge oss underbar lyster till vår hud.  Jag försöker oftast se till att mitt skafferi är full laddad med dessa näringsrika källor.  Här kommer en intressant artikel på några av mina 10 i top favoriter. I listan skulle jag vilja lägga till Super antioxidanta Gojibär  och mina små älskade dadlar. Torkad frukt är en förträfflig alternativ till godis och andra sötsaker. You gotta try it!


1. Katrinplommon: har hög antioxidant värde mer än någon annan frukt eller grönsak. De är också fantastiska för matsmältningen och främjar hälsosamma tarmbakterier. Att äta några torkade plommon om dagen är lika viktig som att smeta huden med antioxidant krämer.


2. Mörk choklad: Minskar det onda kolesterolet och främjar ett hälsosamt blodtryck. Den innehåller en massa antioxidanter och är bra för humöret också! Det du måste ha är en riktigt god sockerfri mörk choklad.


3. Fikon: innehåller en enorm mängd kalcium. De är fulla av fibrer, vilket är viktigt när man försöker behålla en hälsosam vikt. Deras blod-renande egenskaper ger också  lyster och en levande hud.

4. Svarta Kalamata Oliver: Dessa små frukter är fullspäckad med E-vitaminer, vilket är viktigt för en vacker hud. De innehåller även skvalen, som inte bara stärker immunförsvaret, men även slätar ut och mjukar upp huden. De innehåller också polyfenoler och flavonoider, som är kraftfulla antioxidanter och som finns i många skönhetsprodukter.5. Gurka: Detta är en absolut nödvändig hud kost. Den minimerar vatten lagring och uppsvälldhet. Det är ett utmärkt rengöringsmedel för njurarna, vilket är viktigt eftersom våra njurar behöver filtrera bort tungmetaller. Köp dem ekologiskt och skala dem inte eftersom skalet innehåller kisel och klorofyll perfekt för hudens lyster.
6.Valnötter: Dessa nötter är packade med omega-3 fettsyror i form av alfa-linolensyra, som är nödvändig för att bygga cellmembranen och hjärthälsa. 
7. Mandel:  Smaskiga mandel sänker dåligt kolesterol och minskar risken för hjärt- och kärl sjukdomar. De innehåller höga halter av magnesium, vilket har en lugnande effekt på kropp och själ, samt kalium som är en viktig för hälsan. De innehåller även protein och är perfekt för mellanmål.
8. Rädisor: Detta är fantastisk mat för viktminskning och innehåller få kalorier. De innehåller detoxifier och är rika på C-vitamin och zink, vilket är bra för huden.
9. Avocado: Packade med anti åldrande antioxidanter, vitaminer och mineraler. Tvärtemot vad många tror, ​​de är en bra viktminskningsdiet eftersom de innehåller enkelomättat fett som faktiskt påskyndar ämnesomsättningen. Perfekt också för huden. 
10: Torkade Aprikoser: Det är gott med de mörka aprikoser, eftersom de inte innehåller tillsatser som ger dem den ljusa orange färgen. De bruna aprikoserna är nötaktiga och har en karamell liknande smak. De innehåller mycket få kalorier och är en stor källa till fibrer. De är rika på vitamin A och antioxidanter vilket är bra för huden. 


Body Bazar tipsar: 

Försök alltid att ha med dig när du är på jobbet, i handväskan eller i bilen och ät tillsammans med mellanmål när du blir hungrig. Det hjälper mig att hålla mig borta från ohälsosamma mellanmål och söta drycker. Ibland när jag längtar efter något lite sött på kvällen brukar jag ta ett par torkade fikon/dadlar eller 2 - 3 rutor av mörk choklad. Skaffa rutiner och se till att ditt skafferi är fulltankad. 

5 kommentarer:

  1. Super bra tips, nu får man godare samvete av att äta dessa. Dock är det synd att jag inte tycker om oliver eller mörk choklad.. om ändå mjölkchoklad kunde vara så nyttigt också (typ marabou hehehe)!!

    Ska visa det där med skalet på gurkan för min man, så att han börjar köpa ekologiskt o slutar skala gurkorna ; )

    SvaraRadera
  2. Åh, gillar typ alla dessa tilltugg som du har föreslagit.. Det enda som jag är lite tveksam gentemot är katrinplommonen och som Angelica även den mörka chokladen. Smakar bara bittert om man äter det utan något. Dock är det gott i och på bakverk.. Muums. hehe

    SvaraRadera
  3. Kul att ni blev insprirerade av inlägget. Älskar Oliver men äter det knappast som snacks. Är också större fan till ljusare choklad och klarar inte av besk choklad med typ 99 % kakao.Ja, angelica bäst att han slutar skala gurka. Finns mycket näring i Skal, men tror dessvärre inte på icke ekologisk. Ska också ta mig i kragen och spendera lite mer på ekologisk mat :)Sugar Mania: din blogg knäcker!!! Dräglade för en stund sen när jag tittade på dina hemmagjorda bakelser. Muuums! Passar perfekt att sno någon av dina kladdkaka recept och köpa en riiiktig mörk choklad.

    SvaraRadera
  4. MEN kruxet för LCHF:are och diabetiker är att t.ex. katrinplommon höjer blodsockret betänkligt och därför får intas i sparsamma mängder. Är själv LCHF:are med förstadie till diabetes typ II, så jag håller mig till gurka, avocado och nötter - det sistnämnda i måttliga mängder förstås :-)
    / KIKKI

    SvaraRadera
  5. Jätte bra med andra synvinklar av inlägget och givetvis ska allt tas med måtta och särskilt om man som du är drabbad av diabetes. Då gäller det förstås att tänka extra noga på när i dygnet man ska inta dessa.

    SvaraRadera