tisdag 6 mars 2012

Marknadsföring kostar tid och pengar

Kära läsare,

Veckorna som gått har varit en tuff period där både jag och barnen har varit sjuka. Nu ligger en lista här på skrivbordet med arbetsuppdrag som väntar. Det kommer att bli mer personliga inlägg i bloggen och massor med intressanta skönhetstips och frågor relaterade Body Bazar och hållbar utveckling framöver. Jag håller er uppdaterade.!!! Bara en tidsfråga. Guys! Det är Svindyrt att annonsera i skönhetstidningar. Inte alls kostnadseffektiv marknadsföring för närvarande. Idag ringde en dam för andra gången från expressen och ville sälja in en 1/3 annons sida (lika stor som en ostmacka) ordinarie 18.000 SEK. Den erbjöd hon för 4000 kr - sista minuten pris. Jag gav ett sista bud på 2500 lax på avbetalning. Tips till andra nystartade. Förhandla alltid! Särskilt inom ramen för dessa affärsformer. Pruta, pruta, pruta brukade min juridik lärare säga på gymnasiet!!! Vaaa?!? Prutar ni inte i Stadium sa han. Har försökt och pruta i Stadium men de trodde att jag var galen. I El giganten har jag däremot lyckats pruta samt i Bazarer i Marocko. Damen från expressen skulle hur som helst kolla med chefen och återkomma. Jag hoppas de går med budet. Syns man inte så finns man inte ju. Bra marknadsföring med nichad målgrupp kan kosta både tid och pengar. Hjälp gärna ett litet företag att synas. Ett företag med ambitionen att satsa på social hållbarhet och som vill erbjuda er, inget annat än etiska kvalitetsprodukter som bidrar till bättre levnadsvillkor för fattiga människor och miljön. Mer om Body Bazar planer för hållbar utveckling berättar jag snart. Marknadsföring just nu är super viktigt. Skriv gärna en kommentar! Vilket marknadsföringsform tror ni passar bäst för Body Bazar?

Marknadsföring just nu - kostar mig både tid och pengar...


6 kommentarer:

 1. Ja, jag håller med dig fullständigt! Vi som har lite mindre företag har inte en chans att nischa oss i de större bladen.
  Bra tips! Nu ska det prutas! :)
  Krya på dig!
  Anne / Kakaobönan

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Anne!!! De har inte återkommit från Expressen :( tydligen för att det var skambud. Man kunde nå 300.000 läsare sa de. Jag argumenterade för att de kunde satsa på mig som ny kund för mig att prova på och se resultatet. Inte alltid det ger resultat faktiskt. Gäller att inte ta för stora risker i början. Jag fortsätter och förhandla tills jag får ett napp. Gör desamma :)

  SvaraRadera
 3. På måndag och två veckor framåt kommer du att synas ORDENTLIGT hos mig :-)! Då drar jag igång tävlingen med dina härliga läppbalsam från Hurraw.
  Jag tror att du kommer att gilla upplägget. Kika in till mig på mångdag, så får du se.
  http://www.ulrikagabriel.blogspot.com/

  Återkommer med en egen beställning också.
  Krya på er!

  SvaraRadera
 4. Ska bli super spännande och se respons från din blogg finaste Ulrika. Gillar verkligen denna form av samarbete - att man hjälps åt - att samarbeta - att hålla varandra i handen :) Win-Win.

  SvaraRadera
 5. såg att dina produkter var med i aftonbladet wellness, snyggt jobbat =)

  SvaraRadera
 6. Tack för Noteringen Mylla och kul att du besökte bloggen!!! Hade nästan glömt bort Wellness. Just Ja den är ute nu. Måste ut och köpa :)))

  SvaraRadera