lördag 24 mars 2012

My Beauty Secret Revealed!


Nu tänkte jag avslöja för er en av mina bästa skönhetshemligheter. En del av er kommer säkerligen bli förvånade och överraskade.  Förra veckan passade jag på att ta en bild när jag exfolierade kroppen med en kessa skrubbhandske en av världens mest effektiva hudpeeling handske. Jag vet att det ser lite äkligt ut att visa upp. Men jag måste bevisa det för er. Mina vänner, det här är en av mina skönhetshemligheter. Spagettin i badkaret är  mina döda hudceller. Hade inte exfolierat kroppen på 3 månader så jag fick ut riktigt mycket den här gången. I handen håller jag dock en annan Kessa handske med grövre korn (köpt från någon Soak i Marocko). Grövre Kessa Handske kommer in i butiken när efterfrågan växer och svenska folket har börjat upptäcka dess fördelar. Karawans Kessa handske ska också funka Suveränt. Detta sätt att skrubba kroppen är super bra för blodcirkulationen i kroppen och hämmar uppkomsten av celluliter.  Huden börjar producera nya hudceller, djup rengörs från föroreningar och börjar andas. Min hud känns alltid mjuk, lätt och super fräsch efteråt. Brukar avsluta med att smörja kroppen med ekologisk hudvård såklart. 


My Beauty secret Revealed!

Ps. För att döda hudcellerna ska kunna lossna lättare är det en stor fördel att ta en varm badkar i 10 -15 min. Bra om det bli ånga i badrummet eller bastu då öppnar sig hudporerna och peelingen blir mycket lättare att utföra. Smörj sedan med svart olivtvål,, skölj och skrubba huden och se dina döda hudceller lossna.  Följer man inte dessa anvisningar kan det bli svårt att se spagettin. Läs mer i  "Så skrubbar du huden på orientalisk vis" Har ni mer detaljerade frågor kring min super effektiva orientaliska Spa ritual fråga gärna under kommentar inlägget så ska jag återkomma med svar. Bjuder i samband med detta med en gratis rådgivning av Dr. Schultz om hudpeeling. Enjoy! En tittare frågar Dr Schultz om peeling  sliter på huden. Han svarar följande Peeling tar bort det översta, döda lagret av hudceller och anger gränsen att dina celler endast kan dela ett visst antal gånger, när du har passerat det antalet, kommer det inte mer död hud ut. Dr Schultz menar att exfoliering av huden är den viktigaste terapeutiska behandling som du någonsin kan göra för din hud.  Lyssna vidare på DrSchultz svar där han förklarar varför peeling är säker.  Inget specifikt om det välkända Orientaliska Spa Ritualen endast generellt om hudpeeling. 


Är du nyfiken på att prova olivtvålen och Kessa skrubb handsken? Klicka: Här!
Tycker du denna information var givande, dela den gärna vidare :)

9 kommentarer:

 1. Låter väldigt interessant men om man inte tar varmt badkar funkar det ändå? jag får nämligen inte bada badkar pga. urinvägsinfektioner men undar om det finns ett annat sätt som jag kan peela kroppen tilsammans med handsken.

  SvaraRadera
 2. Absolut! Du kan stå och ta en riktigt lång varm dusch tills ditt badrum får ånga :) Alternativ efter ett bastu, men det blir ju inte så trevlig och sitta och peela död hud inne i någons bastu. (tro mig, har hört historier om tanter som brukade peela bort dead skin i ett bastu i min träningslokal. Äckligt! Men jag kan förstå deras desperation!

  Finns annars bastu där man kan springa in ett privat dush, i så fall är det rimligare att skala bort smutsen och rengöra efter sig. Lol. SANI: du fixar detta!

  SvaraRadera
 3. Vad är handsken gjord av? Jag gick in på Karawans hemsida och där står det "english crepe" men googlande ger mig mest recept på crêpes och på Wikipedia står det att det kan tillverkas av olika material. Anledningen jag frågar är att jag är vegan och vill försäkra mig om att handsken är fri från animalier innan jag i så fall köper den ;)

  Lisa

  SvaraRadera
 4. Kessa Handsken är tillverkad i Syrien med naturlig bomull och viskos. Tyget tillverkas av familjer som försörjer sig genom Karawans produktion. Varken Karawans produkter eller våra övriga varumärken djurtestas.
  Bomull kommer från Turkiet och viskos Produceras traditionellt av växter med extrakt från aloe fiber.
  Djurtester är nu förtiden förbjudna för kosmetika i Europa. Endast länder från östra Asien driver denna typ av vidriga djurplågerier. Vi har valt att samarbeta med varumärket Karawan eftersom de arbetar utifrån ekonomiskt rättvisa förhållande och erbjuder i större utsträckning ekologiska produkter. Hoppas det var svar på din fråga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, då ska jag nog ta och lägga en beställning inom kort :)

   Radera
 5. Du är så välkommen så!

  SvaraRadera
 6. Verkligen sugen på att testa! är det kombinationen av den svarta oliv tvålen och Kessa skrubbhandske som gör magin eller går det lika bra med en annan naturlig tvål?

  SvaraRadera
 7. Ja, olivtvålen underlättar peeling processen och gör så att döda hudceller kan lossna lättare från huden. Men det går givetvis också bra med vanlig naturlig tvål. African Black soap från butiken ger ungefär samma resultat som Olivtvålen. Använder man Dusch gele eller dusch kräm gelé däremot, ger det inte samma resultat. Handsken ska inte "halka".

  SvaraRadera