söndag 23 september 2012

31 fyllda och rynkor?

Jag fyllde 31 år i Juni. Känns verkligen inte länge sen jag var 21. 10 år äldre!!!! OMG. Tänk vad tiden går fort när man blickar tillbaka. Har aldrig förut ens tänkt tanken rynkor. Men nu börjar jag inse att jag måste göra något åt saken. De senaste 2 åren har jag märkt av linjer, inte djupa rynkor direkt. Men när jag tittar väldigt nära i området under ögonen så ser jag lite ålderstecken.

Som jag har förstått så är det väldigt individuellt NÄR huden visar ålderstecken. Min kära Mormor  (90 år) säger sig aldrig har smörjt sig. Jag har frågat henne hur hon har tagit hand om sin hud genom åren och hon har bara sagt; tvål och vatten. That's it!  Har provat men det funkar tyvärr inte. Min hud blir bara torr och börjar skrika efter fukt. Jag får nog sluta drömma om mormors fina hy. Det var ju annorlunda förr. Det fanns inte lika mycket kemikalier och man levde mer ekologiskt. Min kära mormor har dessutom  höga käkben, vilket jag tror kan ge mindre intryck på slapp och hängig hud.

Som sagt tanken på att få rynkor, slapp och hängig hy får mig att verkligen jobba mer för att förhindra tidiga ålderstecken, allt för att inte se ut som skrynklig apelsin när jag är 40-50 år. Tror det handlar mycket om att leva sunt och att ärva bra gener. Vad tror ni?

Bjuder här på lite kul kändis Gossip och deras åldersupplevelser. Whoppis attityd asså. Hon får mig alltid att garva  :D

5 kommentarer:

 1. Ja du Hanan, det där med rynkor känns inget vidare. Jag tror på att vara glad, och försöka vara lycklig och tillfreds med livet, det är nog grunden. Sen aktar jag mig för solen, dricker mycket vatten och grönt te. Äter mycket frukt och grönt, och smörjer ansiktet med sköna oljor och krämer. Eko såklart! Ja, det är väl det hela :)

  SvaraRadera
 2. Ja du Hanan, det där med rynkor känns inget vidare. Jag tror på att vara glad, och försöka vara lycklig och tillfreds med livet, det är nog grunden. Sen aktar jag mig för solen, dricker mycket vatten och grönt te. Äter mycket frukt och grönt, och smörjer ansiktet med sköna oljor och krämer. Eko såklart! Ja, det är väl det hela :)

  SvaraRadera
 3. Tack Anna för dina härliga tips!! Grön te - dricka mycket vatten och akta sig för solen. Love it.

  SvaraRadera
 4. Jag blir 34 i februari förresten, så nu närmar sig väl 'rynkåldern' med stormsteg... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 34, va kul!!. Då är vi ju nästan lika gamla och kan glädjas åt samma sak. hihihi. Ja åldrandet och rynkor kommer vi inte från. Det är väl bara och inse det. Viktigast är glimten i ögat får man trösta sig med. Överdriver inte, men vissa blir faktisk vackrare ju äldre de blir.

   Radera