onsdag 12 september 2012

Glada Nyheter

Min frånvaro från bloggen beror de senaste dagarna bland annat på att jag har haft strul med internet anslutning. Har varit sjukt jobbigt, efter en veckas väntetid kom en tekniker och fixade systemet och nu äntligen kan jag surfa fritt.

Min svenska solbränna och sonens medelhavsbronzé 
Min man och son har kommit tillbaka från Marocko resan, heeeelt solbrända, hem till blekmånsarna här hemma. Min äldsta son har saknat hem otroligt mycket. Han fick vara borta i 3 veckor från mamma. Enough! Tänk att D-vitamin och medelhavsklimat har fått honom att bli starkare och klokare. Men han gapar fortfarande högt när han blir arg. Det där tar nog tid att komma över. Visste ni att våra grannar under oss nu har flyttat på grund av barnens bråk och skrikande. De har klagat och sen fått nog. Kan förstå ibland att det kan vara jobbigt att bo under en småbarnsfamilj. Stackarna. Undra vad de nya grannarna kommer att tycka?


En viktig nyhet kära bloggare är att jag är GRAVID med mitt tredje barn. Att på nytt få uppleva en graviditet går inte att beskriva med ord. Slöare än vanlig men mycket mycket lycklig. Nu gäller det att ladda med järn - har fått diagnos järnbrist och för varje graviditet blir det värre. Fick utskrivet Duroferon som jag vägrat att ta pga. innehållet som tex. petrokemisk Syntetisk Paraffin. Har nu laddat med Bludsaft som innehåller: extrakt av nödvändiga örter och grönsaker samt fruktsafter och passar utmärkt för gravida helt naturlig och fri från syntetiska färg- och smakämnen. Hoppas den kommer vara lösningen på hur jag har mått den senaste tiden. Ont i huvudet, hängig och riktigt seg.Jag ligger nu efter och är inte riktigt klar med mitt lilla projekt, kommer att fortsätta att uppdatera ett litet tag till här. So plz. Ha tålamod med gravida jag. Glad att jag inte behöver meddela att jag är gravid till någon överordnad chef. En del kan uppfatta det som en sjukdom/nedsatt arbetsförmåga. Minns mycket väl hur jobbigt det var att tala om för chefen och mitt arbetsteam när jag blev gravid med mitt andra barn, det var precis i början av min anställning då jag skulle samordna ett viktigt EU projekt.
Minns hur super noga jag var med att aldrig vara frånvarande. Haha! Vilken press.

Här är lite Goodies min man hade med sig från Marocko! Snart tillbaka. Hejsvejs!


Black Seed Oil /Nigella Sativa/Black Cummin. Otroligt läkande mot många sjukdomar
Har används i 1000-talsår i mellanöstern och Syd asien.  Idag kan forskningen bevisa massor med hälsofördelar.
Kohol, Arabisk läkande naturlig kajal.

Mmmm. Färska ekologiska fikon. De klarade sig på gränsen under resan.

Världens sötaste fikon.


12 kommentarer:

 1. Härligt! Glöm inte att ta dubbel dos av blufsaften. Dosen som står utskriven gäller om man inte har brist, så har du brist borde du ta dubbladoseringen, det hände en granne till mig under hennes graviditet. Först blev hon hånad av barnmorskan att hennes naturliga alternativ inte fungerade, när hon sedan ökade dosen så försvann järnbristen och barnmorskan blev väldigt överraskad att något utöver deras rekommenderade läkemedel fungerade. Glöm inte att göra koller regelbundet och ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tipset fina Angi. Första gången jag fick diagnos järnbrist, tänkte jag klara mig med vanlig kost. Jag ökade intaget av allt som har med järn att göra. Försökte i alla fall. Andra besöket berättar barnmorskan att järnet har sjunkit ytterligare. Nej, tänkte jag. Ska inte ta de där förbaskade tabletterna jag fick utskrivit. Barnmorskan tittar mig djupt i ögonen och säger " Har du nu tagit Duroferon som du skulle" - Kunde inte ljuga och berättade som det var Nej, - Ska införskaffa naturlig järn till kroppen sa jag! Hon skakade lite på huvudet och tänkte säkert att jag var dum. Hade totalt glömt bort det gamla hederliga bludsaften, men nu Angi ska jag prova att överdosera för att bevisa att naturligt is the way to go!!!!! Kram

   Radera
 2. Stort grattis!! Har väldigt goda erfarenheter av blutsaft, även efter förlossning och ett kejsarsnitt. Slapp faktiskt blodtransfusion efter att ha "överdoserat" ordentligt;-)! All lycka till dig och din familj! Åsa

  SvaraRadera
 3. Oh vad härligt, en liten själ till...jag hoppas att du snart mår hur bra som helst och kan njuta av att se en underbar ny tid framför dig, med dig så stark som en oxe. Ta väl hand om dig!

  SvaraRadera
 4. Åååh stort grattis!! Många kramar!

  SvaraRadera
 5. Härligt! Stort grattis :)
  Jag tankade också blutsaft när jag var gravid och det gjorde susen.
  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Gud vad roligt stort grattis till dig. En till liten bebis är vad jag också önskar mig men...ta hand om dig och ditt lilla mirakel i magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket rara Sani. Hoppas du också snart få en till liten bebe ni kan glädjas åt. Tillökning i familjen är alltid roligt.

   Radera
 7. Tack fina Hanan för tipset om Blutsaft! Berätta gärna om du kollat dina värden igen, hoppas det blev skillnad efter Butsaften. Har själv köpt och börjat dricka den redan i förebyggande syfte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Nu blir jag nyfiken. Är det också något på gång hos dig? ;D

   Radera