söndag 30 september 2012

Upptäck Syriens Natural Beauty Secret. Aleppo tvål!

Ancient time my friend!!!!

För er som inte har hört talas om denna magiska tvål ska jag här och nu passa på och berätta...Magisk tvål? Låter som en överdriven benämning men det är det inte. Aleppo tvål är verkligen en av de härligaste tvålar jag någonsin har använt

Aleppo tvål är en helt naturlig produkt som inte innehåller parfymer, färger eller andra tillsatser. De viktigaste ingredienserna är oliv- och lagerbladsolja. Ju högre halt av lagerbladsolja desto exklusivare. Halten av lagerbladsolja kan variera från 3 % upp till 30 %. Lagerbladsoljan har vårdande egenskaper och sägs bland annat hämma svamp och virusangrepp. 

Den örtiga/fruktiga doften av lagerblad ger verkligen en avslappnande och uppfriskande doft och lämnar ingen varaktig doft på huden, bara en silkeslen hud. Aleppo tvålen uppfyller många av mina förväntningar i duschen. Jag använder den som både duschkräm och schampo. Känslan av tvålen är verkligen lätt, inte oljig och absolut inte uttorkande. 

Authentiska aleppo tvålar med traditionella recept har gjorts i Aleppo i Syrien i tusentals år. Det finns många sämre kvalitet av Aleppo tvålar som produceras "för väst".  So be aware! 

Ren olivolja tvål kan endast produceras i de kalla månaderna december fram till mars. Den hand tillverkas sen med hjälp av en unik process. Varsågod en video som förklarar det hela.
Du måste nog själv uppleva denna tvål för att tro. Tvålen är även praktisk att ta med på semester. 
Du kan använda den för spädbarn, små barn och husdjur. Jag vill påpeka det igen. I en authentisk aleppo tvål finns det absolut inga kemikalier. Endast ren oliv- och lagerbladsolja, vatten och salt. Den passar alla hudtyper och är fantastiskt när det används i stället för rakkräm. 

Den är också suverän som schampo. Den ger volym, och kommer inte att skada färgat hår,snarare bevarar den färgen längre.... Eller varför inte använda tvålen till handtvätt. Jag har minnen av när min moster, mormor och mamma tvätta kläder med denna fantastiska tvål. De hade ingen tvättmaskin då. vilket i och för sig var jobbigt. Men var som var allra bäst var att de inte utsattes för kemiska och hormonstörande tvätt- och sköljmedel. 
Authentisk Allepo tvål är en mycket bra tvål för olika hudproblem, bland annat alltför känslig eller allergisk hud, extremt torr eller psoriatisk hud och eksem eftersom den inte innehåller några kemiska stabilisatorer eller konserveringsmedel. Inga konstgjorda dofter. Bara rika och naturliga dofter av lagerblad som försvinner när du lämnar duschen.

Den ger en krämig och lyxig lödder för hår, ansikte och kropp. Mild, naturlig och återfuktande!

Om de nämna fördelarna med denna tvål inte har vart tillräckliga för att fresta dig så är det också värt att notera att produktionen av denna tvål inte bidrar till världens föroreningar (som de flesta kommersiellt producerade tvålar. Att köpa denna tvål stödjer också den 500-åriga gamla tradition i UNESCO: s världsarvslista - staden Aleppo, Syrien.


I veckan mina vänner har ni möjligheten att få Allepo tvålen helt gratis om ni handlar för minst 499 kr i Bazaren. För er som inte vill gå i konkurs kan ni ju alltid inhandla den för 45 kr i bazaren med en frakt för endast 29 kr. Welcome!
Allepo tvålar finns i följande varianter: 


6 kommentarer:

 1. Det ser ut som godis affär på den första bilden. Jag har hört bra positiva saker om aleppo tvålen. Jag måste införskaffa det för min dotter hon får svår eksem speciellt på vintern.

  Har du fler bra tips om eksem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt och höra att din dotter har eksem. Hoppas det inte är en svår sådan. Menar du rengöring mot eksem? eller krämer?

   Radera
 2. Hallå Hanan! Hoppas allt går fint med bebben :)

  Du, jag undrar en sak. Med rassullera behöver jag inte balsam efteråt, bara några droppar olja i topparna. Hur är det när man använder aleppo? behövs balsam? Går håret att reda ut i duschen utan balsam? Tack!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Yael,

   Tack för att du frågar. Det är bra med mig och bebben. Jag blir tyngre och tyngre för varje dag som går. Beräknas i januari. Så det är snart. Längtar. Jag upplever inte att aleppo tvålen trasslar mitt håret, den rengör utan att trassla. Men det är väldigt individuellt. Jag personligen använder både tvålen och avslutar med Eliah Sahils schampo. Jätte nöjd så här långt. Min mamma använder också tvålen till håret och hon är lika nöjd. Har fått friskare hår och slutat att tappa en massa hår.

   Radera
 3. ok tack! Det ska jag prova. Får använda upp den jag har och sen beställa av dig. kram!

  SvaraRadera