lördag 22 december 2012

En vanlig lördag med familjen

Idag lördag var det en stor städdag. Var uppe i varv med barnen sen kl. 07.30. Det blir tyvärr inga sovmorgnar för oss småbarnsföräldrar under helgen. Det gäller som höggravid att ha tålamod med två aktiva små pojkar som bara ständigt bråkar och kräver otroligt mycket uppmärksamhet. Min man överraskade med en lammgryta som vi fick över idag. Muuums med lammgryta, syltade plommon, garnerade med rostade sesamfrön. Var så gott att jag bara måste bjuda er på en bild. Slapp laga mat idag i alla fall och fick mycket tid över till veckans städning. Sedan blev det dags för hela familjen att baka saffransbullar. Barnen älskar när vi sitter samlade. Man märker hur tillfredsställda och lugna de blir. Oförglömliga mysiga stunder blir det emellertid trots allt.

Rester av gårdagens Marockanska lammgryta. Mums!

Saffranbullar med familjen in the making.




Voila! Mina finisar har gjort ett riktigt bra jobb. Älskar doften av saffran och nybakat i huset.  Ger en sån hemtrevlig känsla, särskilt nu i vintertid. Vad brukar ni göra för att skapa en mysig känsla hemma med familjen under kalla och ruskiga årstider?

7 kommentarer:

  1. Fina bilder! Jag och mamma gjorde också lussebullar idag ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket sammanträffande :)Tack för bild komplimangerna. Det blev en Canon 650D (senaste version med touch sceen). Såå nöjd!

      Radera
    2. Visste inte att den fanns ens, spännande! :D

      Radera
    3. Visste inte heller, den senaste tydligen. Kom ut för bara några veckor sedan. Kunde inte hålla mig till mellandagsrean, så jag slog till :D

      Radera
  2. God Jul och Gott Nytt År.
    Hemma hos mig blir det amerikanskt
    kalkon, sötpotatis och tranbärssylt.
    Tack för allt läsvärt och vi ser nog alla fram emot
    ytterligare ett år av bra information.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Pia!

      Så kul och få lära känna dig och din blogg :D

      Radera