fredag 11 januari 2013

26 seconds is all it takes

Visste du att det tar 26 sekunder från det att du har använt kemiska skönhetsprodukter som lotion, krämer, schampo, rakskum, deodoranter etc.på din kropp att nå ut till ditt blodomlopp. Kanske dags att kontrollera innehållsförteckningen i bland annat dina skönhetsprodukter. Ingen skrämselpropaganda det här, utan fakta! Läs mer här om hur du undviker kemikalier i dina skönhetsprodukter.

6 kommentarer:

 1. Det är sjukt läskigt faktiskt.

  SvaraRadera
 2. En läkare (minns inte namnet på honom) hävdar att det är värre med kemikalier man smörjer i sig, än de man får i sig när man äter. När man äter bearbetas kemikalierna i kroppen innan de tas upp av vårt blodomlopp. sjukt läskigt tycker jag med.

  SvaraRadera
 3. Hej! Intressant och skrämmande detta med snabbheten ut i blodet. Var någonstans kan man läsa att det tar 26 sekunder? Artikel? Länk?

  SvaraRadera
 4. Anonym: absolut det är viktigt med källor, slarvade lite med det den här gången, sorry. Att det kommer in i vårt blodomlopp inom 26 sekunder är en uppskattning som Environmental Working Group har gjort. http://www.ewg.org/ Och detta med utgångspunkten att den genomsnittliga kvinnan använder 12-15 personliga hygienprodukter varje dag som kan innehålla mer än 160 kemikalier (varav de flesta aldrig har testats för säkerhet.) Även om man inte vill tro tiden, så är det starkt bekräftat att kemikalierna faktiskt tas upp av vårt blodomlopp och detta hävdas av massor med forskning. Googla vetja!

  SvaraRadera
 5. Fy så hemskt, tur att jag nästan uteslutande använder FLP Aloevera!

  SvaraRadera