tisdag 29 januari 2013

Drick äppelcidervinäger idag!


Dags att börja rensa kroppen från allt skräp jag har stoppat i mig under graviditeten. Riktigt sugen på att fasta 2 gånger i veckan. Men eftersom jag ammar, så går ju inte det. Jag har ju lovat mig själv att komma igång med en riktig bra kost- och motionsschema när jag har återhämtat mig. Nu är det mental förberedelse på gång här nämligen. 

Mitt bästa tips just nu är att dricka äppelcidervinäger för att rensa kroppen. En riktig dunder huskur må jag säga. Äppelcidervinäger innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter, verkar bakteriedödande, bra mot acne och hudbesvär, bra för matsmältningen, effektiv mot celluliter, kolesterol- och blodtryckssänkande, bra mot kroppsodör och dålig andedräkt samt används flitigt för viktnedgång. Yeahaaa! Det här har jag druckit förrut. Men blev känslig under min graviditet så nu är det dags att tanka på igen. Forskare har konstaterat att 2-3 matskedar äppelcidervinäger i ett glas kallt vatten i samband med en kolhydratrik måltid ger en lägre blodsockernivå. Så ni som gillar och fuska med #highcarbs - börja med äppelcidervinäger idag!

Tips. blanda gärna med kallt bubbelvatten eller gör som jag, kasta i granatäppelkärnor för en extra touch. Inte så jätte Yummie, men jäkligt hälsosamt. Gillar man inte smaken kan man även prova äppelcidervinäger med honungssmak. Men jag rekommenderar den originala ekologiska.

Läs gärna mer om äppelcidervinäger i artiklarna nedan. Drink it & enjoy your day!16 kommentarer:

 1. Toppen påminnelse om ett fantastiskt "preparat"! Jag lägger lite gojibär i botten på mitt glas, de får gärna ligga i blöt några timmar så den goda smaken kommer fram, och blandar i ofiltrerad vinäger. Gott faktiskt!

  SvaraRadera
 2. ..det ska så klart vara vatten i oxå:-)! Fick lite brottom..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastisk tips med gojibär. Vad använder du för ofiltrerad vinäger? gör du egen hemmagjord?

   Radera
 3. Jag brukar ha kungmarkattas äppelcidervinäger! Gojibär är bra till mycket, i te till exempel! Eller rödkålssallad!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar också skölja håret med äppelcidervinäger. Särskilt när jag hade problem med kliande hårbotten gjorde det susen för håret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också surskölj :)Men har inte det så ofta pga. lathet. Härligt och höra att ävc har hjälpt dig med hårbotten besvär.

   Radera
 5. Jag gillar också Kung Markatta. Men glömmer alltid bort att dricka. har det som ansiktsvatten och som surskölj för håret. När är det bäst att ta ett glas? Och hur många per dag?

  Och du, ta det lugnt med viktnedgång och sånt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört att det är bäst att dricka Äcv på tom mage på morgonen. Perfekt innan en löprunda. Finns risk att man blir skitnödig :) Bra också innan en kolhydratrik måltid. Det sänker nämligen (GI värdet) blodsocker nivån i blodet. Perfekt för diabetiker eller bara om man vill gå ner i vikt. Nejdå, ska ta det lugnt med viktminskning men ska försöka att äta måttligt men nyttigt. Tack för den påminnelsen förresten. Ibland kanske man glömmer och börjar hitta på dumheter istället :)

   Radera
 6. Intressant... speciellt de om att det behåller ett lågt (eller normalt) blodsockervärde. Som diabetiker tycker jag allt som har med diabetes att göra är intressant! =) Tack för informationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt något för dig! Kram och krya på dig...

   Radera
 7. Hej vännen min,

  Var lite restriktiv med äppelcidervinägern. Jag har en väninna som är homeopat och som noterat att det finns en tendens till att reumatism kan utvecklas. Små doser under en kort period.
  Bra att ha i badvattnet - gör underverk för huden.
  Vilken utmärkt idé forskarna har kommit på. Först laddar du kroppen med kolhydrater (socker/fett) och sedan tillsätter man äpplecidervinäger för att reglera blodsockret. Skapar säkert ett ex antal fall av diabetes. Kroppen bildar eget blodsocker när den behöver och det är nog inte så bra att störa den naturliga processen.
  Inte min mening att vara negativ men jag har varit ung själv en gång och visst testar man olika kurer... men just denna skall man nog vara lite restriktiv med eftersom socker,stärkelse,kolhydrater försurar kroppen.
  Rent vatten, gurkmeja, pepparrot, ingefära... renar fint de också. Riv en tsk pepparrot på kvällen och lägg det i ett glas vatten över natten. Kläm i en halv limefrukt och drick det första du gör på tom mage. Rensar fint!
  Må gott och ta hand om dina guldklimpar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant input. Tack! Det finns biverkningar om man överdoserar, självklart. Rätt doser inom all naturmedicin är lika viktigt som att inte överdosera apotek medicin. Äppelcidervinägerns effekter på diabetes har det gjorts en hel del studier på. Dessa har visat att vinägern reducerar glukosnivåerna. Men du framför en intressant poäng. Det är en känslig fråga och som varje diabetiker borde forska djupare i.

   En studie i tidskriften Annals of Nutrition & Metabolism visade att 2 tsk äppelcidervinäger tillsammans med en måltid som innehåller kolhydrater minskar efter en måltid blodsocker hos friska människor med cirka 20 procent. Ättika verkar bromsa frisättningen av socker i blodomloppet ", vilket motsvarar förmåner för personer med diabetes och de som vill gå ner i vikt Detta enligt Matthew G. Kadey Kadey, Matthew G. "Apple Cider Vinegar." Vegetarian Times. Issue 380, p22-23. October 2010

   Ps. tack för dina tips om hurskurer.

   Radera
 8. Äppelcidervinägern är bra men nu när jag läste sista inlägget ska man vara försiktig med det och ta ävc några gånger i veckan och inte varje dag.

  SvaraRadera
 9. Brukade också tvätta håret med äcv men doften vägra försvinna från mitt extremt tjocka lockiga hår! Nu kör jag på Elias sahil + Aleppo tvålen och det funkar så bra för mig, blev så överraskad! Brukade typ snöa runt omkring mig så fort jag rörde håret haha! Kliar inte ens längre, så skönt!

  Dalila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, låter härligt! Prova även Eliah Sahil med flytande african Black soap. Många har fastnat för den. Glädjer mig att det inte kliar längre i din hårbotten. Amazing!

   Radera
 10. Funkade tyvärr inte för mig :( Efter några veckors intag av ÄV fick jag sån diarre och magkramper så jag blev tvungen att avsluta o ångra att jag någonsin provat. /Josefina J

  SvaraRadera