måndag 11 februari 2013

Oliv- lagerbladstvål en 1000-åldrig arabisk traditionAleppo tvålar  mina vänner används i några av de finaste Spa hus, turkiska och arabiska bad över hela världen. Genom att bara använda 100% naturliga ingredienser innehåller aleppo tvålar inga animaliska fetter eller onödiga kemiska tillsatser. Autentiska aleppo tvålar  lyxiga, milda och mjuka med otroligt rika egenskaper av oliv- och lagerbladsolja. Aleppo tvålar är perfekta för känslig hud och används även av många för hårtvätt samt att tvätta kläder.  En-allt i-allo-tvål helt enkelt som lovar vad den utger sig för att vara.   Den antika staden Aleppo är staden där de finaste olivolja producenterna härstammar. Lagerblad- & olivolja tvålar har producerats i Syrien i cirka 1300 år. En 1000-årig gammal arabisk tradition värt att prova. Har du provat Aleppo tvålen?  Till vad i såfall?

Det finns aleppo olivtvålar med olika procentsatser av mängden lagerbladsolja. Jag får oftast frågor av kunder som undrar vad skillnaden mellan dessa är. 


En vanlig fråga

Är just lagerbladsoljan viktig  och nyttig för håret? Är väldigt känslig och har vad jag vet aldrig testat något med lagerbladsolja i. Så undrar om de som är enbart olivolja i är lika effektiva och går att använda till håret de också? Om du tror någon funkar bra till just det jag beskrivit får du gärna komma med förslag!

Svar: 


Lagerbladsolja har antibateriella och anti-inflammatoriska egenskaper. Det är användbart vid behandling av sjukdomar i andningsvägarna, infektioner, åderbråck, muskelsmärta, neuralgi, torr hårbotten, håravfall. I folkmedicinen har lagerblad länge används som en botemedel mot skabb, reumatiska sjukdomar, tumörer och som ett sätt att stimulera nervsystemet.


Den sägs hjälpa till att eliminera och förebygga mjäll och återställa strukturen och tonen av fet, skadad och livlöst hår. Den används för håravfall och försvagade hårsäckar.

De som använder ren lagerbladsolja på håret bör vara försiktiga att inte överdosera. Den kan orsaka hudreaktion och sänka blodtrycket. Ska man använda ren lagerbladsolja gäller det att använda sparsamt, eftersom det har narkotiska egenskaper. Använd helst inte ren lagerbladsolja under graviditet.


Varje hushåll borde ha en aleppo tvål - Spana gärna in det stora utbudet av Aleppotvålar på Bazaren :) Du kommer inte bli besviken. Det här är inte bara mina ord, men också vad alla kunder den senaste tiden har bekräftat för mig. 

Läs gärna också tidigare inlägg: 

Aleppos berömda tvål industri har fastnat i Syriens inbördeskrig
5 kommentarer:

 1. Jag köpte Aleppotvål hos dig för ett tag sedan och det räddade min kliande hårbotten! Det tog ett tag för håret att vänja sig och jag använde även balsam i håret till en början. När jag testade att köra utan balsam fick jag ett mycket finare hår. Jag har tom fått lockigt hår nu - det har jag inte haft innan. :-)

  Supernöjd med köpet och jag kommer att köpa fler!

  SvaraRadera
 2. Jag har använt aleppotvål till håret nu sen i julas, tillsammans med Eliah Sahils Schampo. Detta för att bli kvitt flagnande/torr/kliande (mjällig?) hårbotten. Dock har jag inte sett något resultat än, och upplever att jag blir ännu torrare i hårbottnen av aleppotvålen.. Vill ju verkligen att detta ska funka. Hm. Tips på hur jag ska göra?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det är ok att jag svarar dig...

   Jag hade också extremt kliande hårbotten och sköljde med äppelcidervinäger efter varje tvätt. Det gjorde susen! Det luktar lite surt om håret, men för mig tog det någon månad eller två och sedan försvann kliet helt.

   För min del upptäckte jag att jag nog är allergisk mot cocamide propyl betaine som finns i de flesta schampon. Det kom helt plötsligt och nu är jag superkänslig. Det kliar som tusan så fort jag använt fel schampo. Aleppotvål hjälpte mig, men som sagt, testa gärna äppelcidervinäger också.

   Radera
  2. Ja, har använt äppelcidervinäger lite då och då. Men förra året använde jag det mer kontinuerligt, och då hade jag inte så mkt besvär.. Kanske ska införa det efter varje tvätt nu istället, så hoppas jag det hjälper!

   Jobbigt med allergi.. Men skönt att du verkar ha koll på vad det är och hur du ska undvika att få besvär av det!

   Radera
 3. Har använt olivtvål som ansikttvätt i snart ett år och är supernöjd. Det sägs vara bra för acenhy och min hud är riktigt bra nu. Men jag har inte stött på olivtvål med lagerblad. När min olivtvål är slut får jag inhandla en sådan! :)

  Har även använt olivtvålen som raklödder och det funkar alldeles fantastiskt!

  SvaraRadera