lördag 2 mars 2013

Beauty come from inside!En hel del jobb med att tvätta färsk spenat. Men så värt det är.  Min programmering är inställd på att ladda med bra näring till amningen. Har ingen bildbevis, men det ökar verkligen mjölkproduktionen. Promice! Märker skillnad mot när jag slarvar med kosten... brösten känns inte lika fyllda då.

Smoothielisous!

Om ni frågar vad jag nu förtiden är besatt av, så är det smoohties. Har sagt det förr och säger det igen. Smoothie på morgonen, smoothie i mellanmål och smoothie på kvällen. Bästa detox! Har självklart dagar när jag är lat. Men det här är verkligen högsässong. Jag är inte så jätte förtjust i spenat men i smoothies älskar man den. Även barnen gillar det. Selleri, lime, gärna färsk juice, men går även med vanlig juice också tillsammans med ingefära förvandlar denna smoothie till en härlig frisk och tropisk smak. Ahhhhh. Bon Apetit!

Receptet är hämtad från ICAs Buffé tidning. Hade ingen aning om  att det var en så bra bra tidning, med en massa nyttigheter. Take a look. Kale Aid

På true food använder man en riktig råsaftscentrifug. Här har vi anpassat receptet för stavmixer. Juicen blir då lite tjockare men är minst lika nyttig. 

Ger 1 drink: 

2 dl strimlad grönkål eller spenat. 
1 stort grönt äpple
10 cm gurka
1 selleristjälk
1 tumstor bit färsk ingefära
2 msk pressad citronjuice (jag tog lime)

Gör så här: 
skär och mixa allt tillsammans. Servera med Is om du önskar. Tadaaaa!! Enkelt va?


5 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt gott! Jag brukar ha i lite korngräspulver i mina smoothies, det ger verkligen energi och detoxar snällt:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar också ha i korngräs. Men inte den här gången. Perfekt sätt att ge barnen korngräs, är genom smoothies :)

   Radera
 2. hämta mer inspiration här :)
  http://simplegreensmoothies.com/recipes

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig inställning! Äta bra gör gott för bebisen!!! Om alla tänkte så...

  SvaraRadera