Vart så sugen på Rghayef så jag tog tillfälligt att göra de. Rghayef är ett marockansk riktig go pannkaksdeg ni bara måste prova. Attans gott sen att bre med honung och dricka med grön mynta te. Denna gång har jag valt att gå healthy och sviker den traditionella Rghayef receptet och gör istället egen nyttig variant. Det tar sin lilla tid att göra dessa. Men träning ger färdighet. I deget blandade jag i linfrö, siktad grahamsmjöl, mannagryn och mandelmjöl. Jag är ingen kolhydrat fanatiker, men nyttigare än vetemjöl blev det definitivt och så freaking värt det. Jag gillar att fylla mina rghayef med nötter för ännu bättre smak. Blandade Honung, brända mandlar, olivolja och kallpressad rapsolja, istället för mättad smör. Blev förvånad hur goda de blev. Dessa ska jag definitivt göra om, när jag får tid över igen dårå. Bjuder på lite photoshot och en youtube video med cooking with Alia som gör den klassiska grundreceptet, lite oljigt, men det får ni leva med. Jag kan säga att det blir fajt när mamma gör dessa hemma, så gooooda är de :)
Min nyttiga nötfyllning. Sååå gott!
BESAHA!!!!
Ser ut att vara väldigt mumsigt! :)
SvaraRaderaOj om du bara visste hur länge jag har försökt hitta det här receptet igen efter att jag såg det här på din blogg förra veckan! Äntligen kunde jag hitta det!! Är dom söta eller hur smakar dom?
SvaraRadera