lördag 26 november 2011

Lagligt smink kan ge cancer - Svenska Nyheter

Och nu äntligen goda nyheter på svenska....Det märks att Boken Badskumt av Katarina Johansson gör skillnad. Kommer Sverige att följa efter Danmark och genomföra en Lag om paraben förbud? Återstår att se!?! Så här säger nyhetsankaren: De kan orsaka cancer, allergier och ge för tidig pubertet - ändå är inte parabener förbjudet i Sverige. Parabener finns i shampoo och hudvårdsprodukter och är förbjudet för barn under 3 år i Danmark. Sverige måste agera snarast...! Det finns engen anledning att vänta. Det här måste gå fort... Eller vad säger ni?


Lagligt%20smink%20kan%20ge%20cancer%20

3 kommentarer:

 1. visste inte att parabener var förbjudna i danmark! super bra ju, i alla fall att det är förbjudet för dom små barnen under 3 år.
  det verkar gå på rätt väg i alla fall..

  SvaraRadera
 2. Borde förbjudas helt kan man tycka om det är farligt för små barn är det väl lika farligt för vuxna med...Många har vaknat upp och börjat rycka på ögonbrynen. Det ligger i tiden tror jag. Ligger i takt med klimatförändringar och krav på vårt ansvar över planeten. Min förhoppning är att alla nasty produkter rycker bort från våra hyllor...Vägen dit känns lång...Men det börjar hända saker....

  SvaraRadera
 3. Värt att nämnas att Danmark är det FÖRSTA land i EU som har lyckats att genomföra förbudet. Undra vem som kommer näst. Man hoppas att Sveriges Regering börjar ta i kraget nu!

  SvaraRadera