lördag 19 november 2011

Varning för Sodium Laureth Sulfate!


Sodium Laureth Sulfate (SLS) framställs genom en blandning av svavelsyra, monododecylester och natiumsalt.  SLS finns generellt i alla kommersiella hygienprodukter och rengöringsmedel. Mycket vanligt i svensk handel och förekommer i tvålar, Schampo, tandkräm, tvättmedel, munvatten, rakkräm, fuktighetskräm, mascara, bubbelbad och i mycket mer. Sodium Laureth Sulfate används också vanligt i till exempel industritvättmedel, fettlösare till bilar och i fabrikslim.

Att Löddra eller inte Lödra - That's the question! 
Sodium Laureth Sulfate  är en populär ingrediens i schampo och andra produkter som nämns ovan av två skäl. Det första är att det är billigt att producera, detta gör den idealisk med stora och billiga  varumärken. För det andra är den har egenskapen att bilda skum, vilket gör den mycket effektivt  till avlägsnande av oljiga fläckar och rester.

Kommersiella schampon innehåller Sodium Lauryl sulfate (SLS), som tar bort bort naturliga oljor från hårbotten. Upplever du att håret blir fett så fort du skippar att tvätta det? Det beror på att schampon med SLS torkar ut håret och rubbar hårets naturlighet. Håret börjar överproducera och tillverkar mer eget fett. Genom att använda ett helt naturligt schampo kan du hjälpa håret att återställa sin naturliga balans.

Vi rekommenderar vår nya 100 % naturliga Schampo Eliah Sahils i pulverform - helt växt- och blombaserad. Med ett helt naturligt schampo kommer ditt hår att kunna bevara sin naturliga form eller lockiga texturer, vilket innebär mindre frizz. Man kan uppleva när man slutar använda Sodium Lauryl sulfate schampo att fettbalansen är lite i oordning. Men med lite tålamod kommer den att normaliseras igen. En bloggerska sa så här: 


Naturliga schampon skippar SLS och andra liknande ingredienser och det innebär ofta att schampot inte löddrar när man tvättar det. Istället används andra så kallade tvättaktiva ämnen för att göra rent håret. Men löddrandet är tydligen en starkt rotad vana hos svensken. Trots att konventionella schampon enbart har funnits i cirka 50 år. 

Att investera pengar på naturliga produkter är bättre för dig och miljön. Besök gärna exotiska Body Bazar HÄR allt är 100 % naturligt och naturligtvis SLS fritt. 

2 kommentarer:

 1. I do not even know how I ended up here, but I
  thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you
  aren't already ;) Cheers!

  Also visit my web blog; instagram followers

  SvaraRadera
 2. What's up, its pleasant post on the topic of media print, we all know media is a wonderful source of data.

  My web site how to get a lot of followers on instagram

  SvaraRadera