torsdag 22 december 2011

Skönhetsknep - 5 Naturliga Gör-det-själv ersättare


Vi alla älskar skönhet och hudvårdsprodukter. De håller vår hud vackert, men har du någonsin tagit dig tid att läsa vad som finns i dina favorit produkter? Alltför ofta innehåller de alla typer av skadliga syntetiska kemikalier och konserveringsmedel. Den goda nyheten är att du kan minska mängden av kemikalier du utsätts för och fortfarande se fantastisk ut genom att göra enkla byten. I samband med förra inlägg, frågades hur man praktiskt kan använda vegetabiliska oljor. Här följer några tips och råd.
Här kommer några skönhetsknep du kan byta ut mot ett naturligare och renare alternativ.

Ansiktsrengöring
Rengöringsmedel är grunden för alla skönhetsrutiner och håller vår hy rent och fräscht. I ett försök att tillverka billigare produkter med längre hållbarhet resulterar detta i att  många rengöringsmedel innehåller alla typer av starka kemikalier såsom BHA, PEG, parabener, salicylsyra och Triclosan. (mer förklaring om dessa begrepp hittar ni i en lista i tidigare blogginlägg HÄR). Överväg att byta ut din vanliga ansiktsvatten mot en säkrare kemikaliefri rengöringsmedel.  Eller helt enkelt badda en bomullstuss med citronsaft eller äppelcidervinäger och massera försiktigt över ditt ansikte, det är en mycket bra naturlig rengöring för att eliminera smuts och olja.

Kropps- och Ansiktskrämer
Återfuktning är viktigt för att hålla vår hud mjuk, glad och balanserad. Man undrar då varför så många krämer innehåller alla typer av skadliga ingredienser som hydrokinon, trietanolamin, DMDM ​​Hydantoin, konstgjorda dofter, och aluminiumoxid. Håll dig frisk och återfuktad genom att smörja lite jojobaolja, arganolja eller kokosolja på ansikte och kropp efter dusch. Vegetabiliska oljor är lätta, absorberar snabbt och kommer inte att täppa till porerna.

 Ögon sminkborttagning
Jag vet!  Vattenfast mascara är svår att få bort och många föredrar därför vanliga mascara REMOVER.  En vanlig makeup remover är fullproppade av syntetiska kemikalier som bensylalkohol, propylenglykol och Tetranatrium EDTA. Nästa gång; sätt några droppar kokos eller olivolja på en bomullstuss och lägg över slutna ögon för att rengöra dem utan irritation.

Nagelbandskräm
Nagelband återfuktning är viktigt för friska händer och naglar. Tyvärr innehåller många nagelband krämer och geler saker som Linalool, Limonene, Propylparaben och etanol. Du kan uppnå mjuka nagelband naturligt genom att placera fingrarna i en skål med varm olivolja  ett par minuter ett par gånger i veckan.

Ögonkräm
Den känsliga huden runt ögonen är känsligt och det är därför viktigt att vi tar hand om den för att förebygga fina linjer, rynkor och mörka ringar. Det är synd att så många anti-age ögonkrämer och serum görs med skadliga ingredienser som Kumarin, oxibenson, PEG och Methylparaben. Prova att byta ut dyra krämer mot sötmandel eller arganolja. Massera lite runt ögonen varje kväll innan sängdags.

Har du egna hemliga skönhetshemligheter? Dela det genom att publicera i kommentar fälten nedan!

2 kommentarer:

  1. Hej! det här med att ta bort smink och mascara har jag ett bra tips. Jag använder Sheasmör olja på en bomullstuss som jag tar bort mitt smink med, du behöver inte smörja med någon creme efteråt för du blir jätte mjuk i huden efter.Du kan köpa dessa produkter från Naturkosmetikkompaniet. mvh Annica Holm

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Sheasmör olja går också utmärkt att använda för smink borttagning.

    SvaraRadera