söndag 18 december 2011

Body Bazars Söndagstips: Enkla Peeling recept att göra själv!Hoppas ni alla har haft en underbar och mysig helg, där ni har fått möjlighet att koppla av och ladda inför den kommande veckan. För er som har tid att skämma bort er själva sista helg dagen i veckan. Här kommer lite recept på härliga peeling som ni kan göra själva med färska råvaror från köket. I alla recept tillkommer havregryn som är en vanlig ingrediens i många ekologiska hudvårdspeeling. Ni är också välkomna att  prova Body Bazars härliga PURE THOUGHTS och ELIAH SAHILS peelingserier med exotiska och 100 % naturliga ingredienser.


Honung- och havrepeeling
2 msk honung
1/2 dl havregryn
Lägg havregrynen i en plastpåse och mosa runt dem. Blanda dem sedan med honungen. Honungen är mjukgörande och läkande för huden och havren peelar milt. Passar särskilt bra till torr och fuktfattig hy.

Anananspeeling
1/2 dl krossade havregryn
1/2 dl mixad färsk ananas

Krossa havregrynen i en plastpåse och blanda sedan med den mixade ananasen. Låt masken sitta i 5 min, massera sedan runt en stund med lätta fingrar. Skölj av med vatten. Ananasen innehåller enzymet bromelin som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och gör huden mjuk och len. Passar alla hudtyper utom känslig hy.

Valnötspeeling med honung
1/2 dl krossade havregryn
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk fint malda mandlar
1 tsk fint malda valnötter


Papayapeeling
Mosa en papaya och applicera moset i ansiktet. Låt verka i 10-15 minuter, massera sedan lite med lätta fingrar och skölj sedan av med vatten. Papaya innehåller enzymet papain som löser upp "limmet" mellan de döda hudcellerna och gör huden mjuk och len. Passar alla hudtyper utom känslig hy.

Valnötspeeling med youghurt
1/4 dl naturell youghurt
1/4 fint malda valnötter

Rör ihop allt till en smet och applicera på lätt fuktad hud. Låt peelingen torka lite i cirka 5-10 minuter, massera sedan med cirklande rörelser och lätta fingrar. Skölj av med vatten. Passar grov och fet hud.
2 kommentarer:

  1. Härliga tips, fast annars är jag väldigt nöjd med min eliah sahil kropps och ansiktsskrubb som jag äntligen fått hem nu ; ) min hud blev jätte len och inte ett dugg uttorkad!

    SvaraRadera
  2. Va kul att du gillar Body Bazars naturliga produkter. Hoppas du är nöjd med vår sulfatfria schampon också :)

    SvaraRadera