söndag 18 december 2011

Sanningen Bakom "Naturlig Mineral Olja"I den ekologiska kosmetiska- och hudvårdsindustrin, liksom i många andra branscher finns det ett gäng falska människor som använder de mest påhittade ord för att beskriva sina produkter eller ingredienser i ett försök att få dem att "se" mer naturliga ut än vad de egentligen är. En av de begrepp som tycks dyka upp är ”naturliga mineral oljor".  Betydelsen av detta begrepp är missvisande! Det är bara ett påhittat ord för att dölja giftiga kemikalier bakom ordet "naturlig", men de flesta konsumenter går tyvärr på denna fälla (liksom jag gjorde).

Sk. Naturliga mineraloljor är tillverkade i ett labb med syntetiska ingredienser, och kan aldrig vara naturliga. Dessa oljor kommer från många andra hemliga ingredienser, syntetiseras i ett labb för att efterlikna vissa dofter eller smaker. Många av dessa artificiella aromatiska smak oljor kan innehålla arsenik, bly, och många andra skadliga ingredienser.

”Naturlig mineral olja” finns på produkter avsedda för nyfödda, barn, gravida kvinnor och ammande mödrar, och det är oacceptabelt. Dessa syntetiska föreningar kan producera hud, ögon och irritation i näsan, de är kända för att orsaka stora skador på vårt ekosystem och ger inga fördelar alls, men en trevlig lukt. En trevlig lukt som döljer en giftig röra av skadliga kemikalier. 

Jag rekommenderar starkt att ni håller er borta helt från dem och börjar använda produkter med vegetabiliska oljor som kommer från blommor, fröer, frukter och nötter. De innehåller flera livsnödvändiga ämnen för vår kropp och hud. Finns i våra 100 % naturliga skönhetsprodukter. HÄR. Enjoy!


1 kommentar:

  1. Jag har alltid undrat angående de där natural mineral oils vilka oljor det var, för det står ju aldrig. Men i och med att det stått natural så har jag antagit att det är bra, mineral låter ju också väldigt bra.
    Så detta var good 2 know..

    SvaraRadera