onsdag 18 januari 2012

9 orsaker att använda Arganolja - mer än att bara bekämpa rynkor!

Arganolja mot rynkor är en av de hetaste  vårdande produkter i skönhetsindustrin  Men visste du att det kan användas för mer än att bara bekämpa rynkor?

Denna marockanska mirakel olja, som det ofta kallas, innehåller 80% essentiella fettsyror (för att minska inflammation), samt skvalen (för att hålla vår hud mjuk), fytosteroler (för att skydda kollagen) och fenolföreningar (som skyddar mot fria radikaler). Detta gör den till en av de mest mångsidiga skönhetsprodukter för dem som vill hålla sina skönhetsrutiner enkla och uppnå maximal resultat.

Här följer 9 skäl att använda arganolja, annat än att minska linjer och rynkor.

1. Arganolja Mjukar upp torr, sprucken hud. Den innehåller höga halter av omättade fettsyror, ännu mer än sheasmör, vilket gör den perfekt att använda till ansiktet, håret och kroppen.

2. Arganolja hjälper till att förhindra bristningar effektivt. Oljan absorberar av huden extremt snabbt och lämnar inte någon oljig yta.

3. För regelbunden användning för ljusare ärr, kan arganolja hjälpa till att lätta Acne märken och ärr.

4. Balanserar talgproduktionen och täpper inte till porerna.

5. Perfekt om man har eksem och psoriasis och är en av världens rikaste naturliga källor till vitamin E, och är därför en super bra behandling för olika hudåkommor

6. Mjukar upp nagelbanden. Låt verka över natten för bästa resultat.

7. Den ger stora fuktgivande förmågor till håret och är en stor intensiv balsamkur som även kan användas för att hjälpa kluvna toppar. 

8. Lindra torra, kliande hårbotten. Applicera på hårbotten och linda in huvudet i en varm handduk i 30 minuter eller över natten för att lugna irritationen.

9. Lugnar irriterad bebis hud. Ett bra alternativ till kemisk-baserade barn oljor.


Som ni kan se, serverar arganolja en mängd ändamål. Prova gärna rå, certifierad och ekologisk argan olja av tyska märket Body Bazar. 
Källa: Ezinearticles.com

3 kommentarer:

  1. Arganolja är verkligen en mirakelolja! Den går direkt in i huden och lämnar ingen fet hinna. Tycker även den gör huden jämnare i färg, reducerar pigmentering. Verkligen härlig!

    SvaraRadera
  2. Älskar min Arganolja som jag köper från www.loelle.se

    SvaraRadera