lördag 28 januari 2012

Supernyttig lördagsgodis med dadlar

k

Här kommer ett recept på hemmagjorda cocosbollar att göra istället för Godis och en massa onödig socker. Ett underbart recept jag måste testa i helg. Receptetet hittade jag hos Ulrikas blogg.


Det här behövs:
2 dl riven kokos
1 dl dadlar (torkade)
2 msk kokosolja
lite vanlijpulver
lite vatten
Välj med fördel ekologiska produkter

Gör så här:
Mixa samma alla ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom vattnet. 
Känn av konsistensen och fyll på med vatten så att det blir en mjuk, men fast konsistens så att det går lätt att forma bollarna. Forma lagom stora bollar. Ställ kallt en stund. Ät sedan och njut.

Dessa kokosbollar innehåller alltså inget tillsatt socker. Sötman från de torkade dadlarna tillsammans med vaniljsmaken räcker väl. Tänk dock på att dadlarna innehåller mycket koncentrerar fruktsocker. Det påverkar insulinet om du är känslig och bör intas med försiktighet av diabetiker. För dig som vill avhålla dig från vitt och raffinerat socker är det dock ett mycket mer hälsosamt alternativ. Då kokosbollarna både är söta och relativt feta (tack vare det goda och nyttiga kokosfettet), behöver du inte äta så många innan du känner dig nöjd.


3 kommentarer:

  1. Låter nyttigt. Kul att det var så gott också!

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt recept! Och kul att man har alla ingredienser hemma - detta kan man alltså pröva redan ikväll : )

    SvaraRadera
  3. Berätta gärna vad du tyckte?

    SvaraRadera