måndag 6 februari 2012

Dagens BODY BAZAR Skönhetstips!

Vanligt ansiktsvatten innehåller ofta alkohol, vilket skapar kaos i huden och är en mycket vanlig källa till uttorkning och finnar på huden. Det finns bra naturliga alternativ du kan använda dig av...
Bildkälla: http://recept.citygross.se

ÄPPELCIDER VINÄGER!

För en naturligt vacker hud, utan oljiga partier: applicera äppelcider vinäger på huden med en bomullstuss precis som det är, eller blanda med örter.

Exempelvis: Blanda i rivna citronskal, lite rosmarin eller maskros-rötter.
Om du väljer att blanda vinäger med örter så ska du låta blandningen stå i en vecka, innan du kan applicera på huden.

Bildkälla: Google Image
Ett annat Alternativ ärRosvatten / Apelsin Blomvatten
Autentisk och Traditionell. Ren och Ekologisk. BODY BAZAR's Naturliga och vårdande ansiktsvatten från märket Essence of Morocco. 

Destillerade färska rosblommor/ Apelsinblommor. En av de finaste ros kvalitén. Populär i hudvårdsprodukter och känd för sin behagliga doft och många positiva egenskaper.

• Perfekt som ett ansiktsvatten och rengöringsmedel
• Är mild sammandragande
• Kyler, fräschar upp och återfuktar ansikte och hud
• Hjälper till att bibehålla PH balans
• Skyddar mot för tidigt åldrande

Vill ni hellre göra egen Blomvatten - se videon nedan :)

3 kommentarer:

 1. Bra tips! Jag har provat äppelcider vinäger som ansiktsvatten. Det fungerar riktigt bra. Även Molkosan ( vasslekoncentrat ) utspätt med lika delar destillerat vatten ger ett bra ansiktsvatten!

  SvaraRadera
 2. Det där med vasslekoncentrat som ett alternativ till naturlig ansiktsvatten har jag aldrig hört talas om. Måste skaffa mer info om den och prova någon dag!!!

  SvaraRadera
 3. Molkosan är faktiskt jättebra! Innehåller ju mjölksyra som fungerar som en mild peeling samtidigt som det inte torkar ut huden!! Jag brukar ta en ganska stark lösning; 80% molkosan och 20% vatten och stryka över hela ansiktet några gånger i månaden, när jag har pysseldagar hemma. Låter det sitta kvar o verka under några timmar innan jag gör ett ansiktsångbad eller duschar. Luktar inte särskilt gott i ansiktet så bäst att göra när ingen annan är i närheten.
  Men huden blir mjuk och fin, rosig och ny liksom. Det balanserar min blandhy och hjälper till att hålla pormaskarna borta! En flaska kanske kostar ca 50 kr och räcker länge, ett väl investerat universalmedel som du också kan blanda i vatten o dricka för bättre mage och imunförsvar. Lycka till!

  SvaraRadera