lördag 7 april 2012

Indisk Superkur för Akne och Rynkor

I kylskåpet eller grönsakslådan kan man hitta allt man behöver till en hemmagjord mask, som kan vara minst lika bra som de naturliga professionella ansiktsmasker. Vi människor har använt fetter, vaxer och vegetabiliska oljor i tusentals år för att mjukgöra, vårda och läka vår hud.


Det första man tänker på om Gurkmeja är att den används som krydda för att ge smak och färg till maten. Men gurkmeja som helande agent har många läkande egenskaper för både skönhet och hälsa.

Gurkmeja har används i flera tusen år i traditionell kinesisk och indisk medicin. Enligt foskning sägs den behandla inflamatorisk tarmsjukdom och artrit samt förhindrar uppkomsten av cancer.  Gurkmeja är en kraftfull antioxidant som dessutom har många fördelar att läka eksem, psoriasis, akne och sår i huden. Det torra pulvret kan också användas utmärkt på spädbarn som lider av blöjeksem. American Cancer Society har rapporterat att gurkmeja på huden kan förebygga hudcancer .

Med ett par enkla ingredienser kan du göra en egen hemmagjord gurkmeja mask för att bland annat behandla din acne och förhindra för tidig uppkomst av rynkor. 

Denna näringsrika göra-hemma-själv ansiktsmask kommer från indien och är ett vanligt skönhetsrecept bland blivande indiska brudar som ska gifta sig. TRY IT OUT!






Till det här receptet behöver du:

2 msk Kikärtsmjöl
1 msk mandelolja
1/2 tsk gurkmeja
mjölk


Se videon för instruktion på hur du blandar. 

Ps. Kom ihåg att du alltid kan kyla ner resterna!

Mer om Gurkmeja

Gurkmeka gav effekt mot alzheimers

Gurkmeja stoppar inflamationer

Curcumin i gurkmeja kan förebygga och behandla fettlever

Gillade du det här blogginlägget? Dela gärna vidare.




15 kommentarer:

  1. Låter spännande! Måste bara hitta kikärtsmjöl någonstans...Tips?

    SvaraRadera
  2. Ska väl gå och få tag på i Coop. Annars finns de i utländska matbutiker :)

    SvaraRadera
  3. Har du provat den Hanan? Blir man gul? Det är många som menar att de inte vågar använda gurkmeja just för att man blir gul i ansiktet. Kanske bara funkar om man är lite mörkare i hyn, som tjejen i videon?

    SvaraRadera
  4. Gryymt, detta måste testas! Kan ju inte skada att försöka iaf. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  5. Nej, har faktiskt inte testat än. Men där poängerade du något bra Yeal. Har också läst att folk blivit pissgula i ansiktet av gurkmeja mask. Kanske inte just med denna kikärtsrecept. Det är ju bara 1/2 tesked gurkmeja. Kan tänka mig att ju gulare dessto bättre, hihi. Men prova den helst dagen innan du ska till jobbet :)

    SvaraRadera
  6. Jag har testat den ett par ggr tidigare och har masken i ansiktet just nu!
    Jag blir inte gul alls och jag är ganska ljus i hyn.
    Jag rekommenderar bara att ni följer beskrivningen och inte experimenterar med andra ingredienser eller ha den i ansiktet mer än den tid som ska vara.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Pefekt, precis vad jag ville höra Sis Jannah!

    SvaraRadera
  8. Jag har tittat på en annnan video från Youtube där tjejen använde bara 2 tsk gurkmeja och 2 tsk mjölk. Jag har använt masken, enligt hennes instruktioner, nångra gånger och jag blev inte gul i ansikte och jag är väldigt ljus i hyn. Det går att tvätta bort med varmt vatten och på köpet får man fin hud med lyster, mindre porer och mindre synliga rynkor. Men jag ska prova det här receptet också för gurkmeja fungerar hur man än använder det.

    SvaraRadera
  9. Perfekt Sani! Slutsats: Då blir man inte gul i ansiktet så länge man inte tar för stora Gurkmeja doser. Ska prova och återkomma, använder för närvarande Eliah Sahils ansiktsmask som också ger mindre porer och synliga rynkor :) Men helt klart billigare att göra egen.

    SvaraRadera
  10. Jag provade detta igår och känner/ser redan resultat! :) Dock hade jag ingen mandelolja och inget kikärtsmjöl hemma, så jag bytte ut det mot grahamsmjöl och olivolja. Men imorgon ska jag åka till en utländsk matbutik och leta spännande grejer ;D

    SvaraRadera
  11. Jätte kul Lydia, vill gärna veta sen om du kände någon skillnad med Kikärtsmjöl och mandelolja mot grahamsmjöl och olivolja.
    Berätta gärna!!!! Återkom till inlägget =)

    SvaraRadera
  12. Jag testade med bara mjölk och gurkmeja, tog dels i ansiktet och dels på armar och ben. Jag tycker att det var super som scrub för ansiktet! Har hittils använt tvål och socker som scrub för ansiktet, men det här kändes mycket skonsammare!! Jag blev inte gul i ansiktet, dock blev jag lite gulaktig på ben och armar (och händer och naglar) men om man har lite färg, eller solbränna så ser det mest bara soligt fräscht ut. Tänkte testa att köra brun utan sol utav te + gurkmejan och se hur det blir. Ska bli spännande...Tack för super bra blogg med underbara tips och tricks!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du delar med dig Jossan. Grukmeja är verkligen fantastisk och helande. Jag brukar ta riktigt mycket i min matlagning. Super intressant och veta att den även fungerar som scrub. Återkom gärna när du har exprimenterat med din egen brun utan sol. Det kan fungera - Prova gärna Rooibos antioxidant rika te :)

      Radera
  13. Verkar jätteintressant att testa!
    // Kikki

    SvaraRadera
  14. Utifall någon, som jag, läser detta flera år efter, så är det FÄRSK gurkmeja som kommer att göra dig gul (går inte att få bort särskilt lätt heller, hade gula fingrar i dagarna 3)
    Och, istället för mandelolja funkar också arganolja eller hallonfröolja som också har ett komedogent värde av noll (täpper inte igen porerna alls, där mandelolja har ett värde av 2 (täpper igen porerna något))

    SvaraRadera