lördag 26 maj 2012

Arganolja bra för både insidan och utsidan.

Hello Bloggen,

Lite hälso uppdateringar från gårdagen. Tog ett photo på en super god och nyttig macka med Amlou.
Amlou är gjort av rostade malda nötter med arganolja och honung. Riktigt gott och för er som inte har smakat.  Arganolja är en fantastisk råvara bra för både insidan och utsidan. Visste ni att den även används i den marockanska matlagningen? Väldigt välsmakande i maten. Mat Arganolja är mustig i smaken, djupt nötig men ändå fräsch. Svårt att beskriva exakt men jag tror att du förstår när du har smakat! Används i sallader, i fisk- och kycklingrätter. Perfekt som dip! Mmmmm.

Studier visat att arganolja är förebyggande i syfte mot hjärt- och kärlsjukdomar och ger bättre kolesterolvärde. Andra studier visar att  arganoljan hämmar tillväxt av tumörer, speciellt på prostatacancerceller. Oljan visar även på att den har en blodtryckssänkande effekt.  Längtar efter att kunna hitta den i vanliga matbutiker. 


Frukost innan träningspass: Kaffe och Rostad Macka med Amlou. Så gör du Amlou!Passade på att hinna med en träningspass efter frukost. Varför träna inomhus när det är härligt väder ute. Nu är jag i gång med att jobba upp konditionen. Jag både springer och går i rask takt. Min rygg pallar inte med mer sittningar framför datorn längre.

Älskar sommar och vår i Sverige! Härligt Grönt.

Ny utomhus Gym i sätrabadet!...Här kör jag bröst.

En riktig Bootcamp för er som vill. Här i sätrabadet finns träningsredskap för  hela kroppen. Även handikappsanpassad. Perfekt under en löprunda.1 kommentar:

  1. Amlou måste jag göra, ser så gott ut! Tack för tipset!

    SvaraRadera