lördag 2 juni 2012

Följ med Frankincense resa - Del 1

Följ med Body Bazars frankincense resa. Den här mystiska råvara har spelat en stor roll i människors hälsa, handel, skönhet och andlighet runt om i världen. Denna fantastiska råvara har en lång historia bakom sig - tillbaka sedan antiken. Missa inte denna spännande BBC trailer i (HD).  Enjoy!Historia

Frankincense var en av de mest värdefulla råvaror i antiken. Det bars av kamelkaravaner från delar av Afrika och Arabien till marknader så långt bort som Peking. Ibland kunde det vara mer värdefullt än guld. De gamla egyptierna använde frankincense i rökelse för balsamering av sina döda faraoner och för att göra Kohl, som användes för att rita de tunga, mörka linjer runt ögonen. Många andra kulturer har funnit medicinska och kosmetiska användningsområden för denna aromatiskt råvara genom historien.      Frankincense kommer från träd som tillhör släktet Boswellia. Dessa träd släpper en aromatisk ämne som härdar när den utsätts för luft. Ofta görs nedskärningar i trädstammarna och några bark skalas av för att producera mer rökelse. Vid förbränning produceras en doftande rökelse. Den mest värdefulla rökelsen är ren, vit med hög kvalite och kommer från unga träd.


Geografi
Frankincense växer i tropiska och subtropiska skogar i nordöstra delar av Afrika och i Mellanöstern. Landet Oman anses vara en av de bästa producenterna av rökelse som erbjuder högsta kvalitet. Andra länder som producerar Frankincense är Somalia, Etiopien, Tanzania och Madagaskar. Frankincense samlas oftast in av beduin nomader mellan maj och september.

Funktion
Frankincense olja används för att göra parfym, tvålar, och kosmetika. En gång i tiden trodde man att röken från brinnande frankincense rökelse skulle föra ihop människor med gudar. I många religioner använder man frankincense som rökelse i tempel ceremonier, vanligt förekommande för judiska och katolska riter.

Fördelar
Frankincense har en lång historia av användning som en helande medel. Den är ätbar och ren. Det sägs hämma olika sjukdomar som tumörer, ursel och spetälska. Den använts för att främja läkning av sår, blåmärken och ärr. Frankincense bränds också som rökelse för att få rena hem. Modern alternativ medicin rekommenderar rökelse för asma sjukdomar och för att lindra depressioner och nedstämdhet.

Källa: Översättning från Engelska: http://www.ehow.com/about_5076569_frankincense.html


2 kommentarer:

  1. interessant läsning. Jag har hört talas om frankicense men visste inte vad det vad bra för.Nu vet jag det tack vare dina kunskaper ;)

    SvaraRadera