måndag 19 november 2012

Granatäpple - superfrukten du inte får missa!

Nu är det högsäsong att köpa superfrukten granatäpple. Finns massor ute i marknaden och till bra pris dessutom. Så passa på och handla hem den omtalade superfrukten. En av mina bästa näringskick! En del granatäpple är sura och har tjocka och sega kärnor. De gillar inte jag. Men denna var pricket över i:et. Super sött och saftig. Kommer nog inte kunna somna ikväll. Haha. Jag som behöver vakna tidigt imorgon och förbereda mig inför ett spännande uppdrag :D Njut av granatäpple, den är fantastisk både för din hälsa och yttre skönhet. 

Massor med forskning bekräftar granatäpplets läkande ämnen. Denna forskning exempelvis Journal of Agricultural and Food Chemistry beskriver de super näringsrika ämnen  likt målsökande robotar som söker upp och förstör cancerceller i prostatan. 

Granatäpple, me and I...


Klipper och klistrar en artikel som förklarar granatäpplets egenskaper. Varsågod och läs! Källa: http://www.kvinnoliv.se/granatapple-superfrukten/

Granatäpple är sprängfyllt med hälsa och antioxidanter. Inte bara motverkar den rynkbildning, vilket ny forskning från University of Michigan har visat, men den bekämpar även de cancerframkallande fria radikalerna som bildas när vi solar för mycket eller bor i förorenade storstäder och stressar. Granatäpple innehåller även massor av kalium och ellaginsyra som stärker immunförsvaret och håller förkylningar på avstånd. Det finns alltså flera anledningar att äta granatäpple och här kommer fyra bra sådana! 
Granatäpple:
1) Skyddar mot cancer, bland annat bröstcancer
Granatäpple är fyllt av antioxidanter som bekämpar de cancerframkallande fria radikalerna och skyddar dig därigenom från olika sorters cancer. Israelisk forskning har visat att oljan i granatäpplefröna är giftig för bröstcancerceller. Så många som 56% av cancercellerna förgörs när de utsätts för granatäppleextrakt! Forskning visar också att granatäpple skyddar mot lungcancer och hudcancer.

2) Håller ditt hjärta friskt
Forskning har visat att granatäpplet motverkar bildning av det skadliga LDL-kolesterolet i blodkärlen och skyddar därför även mot åderförkalkning och blodpropp. Man tror att det är mängden tanniner och antocyaniner, de ämnena som ger granatäpplet dess syrliga smak och röda färg, som bekämpar LDL-kolesterolet och minskar blodtrycket. Granatäpple innehåller även ämnen som finns i grönt te (polyfenoler och katechiner) vilket skyddar ditt hjärta från blodpropp.

3) Motverkar snuvig näsa
Antioxidanterna, speciellt fenoler och ellaginsyra, i granatäpplet stärker ditt immunförsvar och bekämpar förkylningscellerna innan du hinner utveckla en förkylning.

4) Stärker dina muskler och nerver
Kalium är viktigt för många av kroppens enzymprocesser i musklerna och nervsystemet. När du motionerar är det viktigt att få i sig kalium i kosten eftersom kaliumbrist kan leda till yrsel, muskelkramper och hjärtstopp. Rekommenderad kaliumdos är 3 gram kalium per dag. Granatäpple innehåller 259mg per 100 gram, jämfört med ett vanligt äpple som innehåller 89mg per 100 gram.

Tips: För att få alla vitaminer i granatäpplet så skär av toppen av granatäpplet och dela den i klyftor på längden. Ta klyftorna och vänd insidan utåt över en skål med vatten så kärnorna hamnar i vattnet. Sila bort vattnet och använd kärnorna! 

Ps. Jag brukar dock inte sila bort saften :D Allt ska ner genom magen, även de beska vita skalen som sägs vara läkande. 

Fler länkar: 
Bekämpa rynkor med granatäpple.
Granatäpple - Häftiga egenskaper
Granatäpple sprängfylld med antioxidanter för din hälsa
Granatäpple - Antioxidant rik beauty food. Watch this one!


Granatäpple finns också som extrakt som bland annat används i hudvård. Klassas som mirakelolja och kan bekämpa eksem, psoriasis och andra hudproblem. Utmärkt för torr hud och folk som lider av självsprickor. Gillar ni och sola och vill skydda er så har den en naturlig solskyddsfaktor och läker solskadad hud snabbt. Varför inte packa ner den i semesterväskan. Den jämnar ut hudtonen och ökar produktionen av kollagen. Kort och gott! Granatäpplet är känd världen över för sina läkemedels- och kosmetiska egenskaper. Denna rackare kommer inte att uteslutas från BODY BAZAR. En prioriteringsfråga bara. We love natural exotic super Oils :D So håll gärna ett öga på Bazaren.

6 kommentarer:

 1. Ett bra tips för sura granatäpplen (eller vanliga, gröna, omogna äpplen) är att hälla lite salt över. Det låter kanske konstigt men är jättegott och smått beroendeframkallande!

  SvaraRadera
 2. Baraka Allaahu fiki for alla guld rad som jag luslaser om pa bloggen, sa okunnig man ar! Hejar pa Bodybazaar fran Saudi & tranar efter att fa drankas i naturliga produkter! Bamsekramar D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul med hemliga beundrare från Saudi. You are soo welcome!!!

   Radera
 3. du missade nog och skriva att det motverkar prostata cancer också

  SvaraRadera