torsdag 1 november 2012

Skvaller om den Afrikanska Svarta TvålenRyktet om African Black Soap sprider sig i Sverige som ringar i vatten.  Igår fick den Betyg 5 av Sveriges bästa gröna bloggare.  För ca. två veckor sen var den med tidningen Expressen.

"Alltså, snacka om välpresterande multiprodukt! Denna tvål kan du ha till kroppen, håret och ansiktet. Perfekt för resor, till sommarstugan eller bara att ha hemma" / Naturligt Snygg

I århundraden har afrikansk svart tvål varit känd för sin anti-åldrande och för de multi hälsosamma fördelar för huden. Resten av världen har börjat fånga den!  


Min egen regime för ansikte:
För att undvika att bli torr smörjer jag mig alltid efter att ha använt African Black Soap (ABS). När du tvättar ansiktet, med afrikansk svart tvål kanske du känner en liten brännande, stickande känsla, oroa dig inte. Torka den med en ren handduk. Många som har provat har känt att Svart tvål torkar ut huden. Jag brukar återfukta med sheasmör och variera med arganolja innan jag går och lägger mig. Det är från och till hur många gånger jag brukar tvätta ansiktet med ABS. Beror helt på årstid. På höst/vinter är min blandhud extra torr, då brukar jag tvätta ansiktet varannan dag. När jag är riktigt torr - kör jag med Aleppo tvål. Men Något jag absolut inte skulle kunna vara utan i duschen är min ABS. Denna rackare är otroligt djuprengörande.  Vill jag bli av med döda hudceller på nolltid är African Black soap räddaren i nöden. Tvätta ansiktet och gnugga lite lätt med händerna efteråt. Vips så faller spagettin av. Sant! Det kan bli lite kletet på badkaret när man använder den flytande formen men det överlever man med när man inser de stora fördelar denna handtillverkade under ger. 

Afrikansk svart tvål är som nämnts ovan en multiprodukt och passar till ansiktet, håret och kroppen. En del älskar att tvätta håret med den. Passar dock inte för mig som har lockigt och lite strävare hår. Istället kör jag med Aleppotvål (ibland Rasullera) i kombination med Eliah Sahils pulverschampo - avslutar jag alltid med några droppar arganolja. I'm lovin it!

I ett avsnitt av Dr Oz Show (2/14/12), talade USA: s favorit läkare om de gamla hemligheter för att se yngre ut genom att bland annat använda afrikansk svart tvål som rengöring! Se avnittet här
Svart afrikansk tvål - autentisk, fairtrade och certifierad köper du här. 
                                                     

Nyheter: Prisreducering i Bazaren allt för att fler ska ha råd att investera denna magiska tvål :) Prova den gärna, du kommer märka resultat inom två veckor eller kanske till och med efter ett par dagar.

Läs gärna mina tidigare blogginlägg om Afrikansk svart tvål.


5 kommentarer:

 1. Spännande tack för tipset!
  Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 2. Jag är flitig användare av black soap och som du har jag blandhy som på vinter blir väldigt torr och ofta kliar det men med tvålen har jag märkt att det har blivit bättre, finnarna och porrmaskarna är borta och när jag använder till kroppen är det väldig djuprengörande. Men efter tvålen har jag borjat använda kokosolja mot torr hy och det verkligen hjälper, huden känns återfuktad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är ABS underbar effektiv och härlig. Ja, så länge man återfuktar så blir det perfekt.

   Radera
  2. Är så glad och tacksam att jag hittat hit, tack för alla tips. Kommer absolut beställa ABS vid min nästa beställning på Body Bazar. Vill samtidigt passa på att tacka för snabb leverans och fint paketerat vid min senaste beställning. Må väl...

   Radera
  3. Kul att du uppskattar tips på Bazar Bloggen. Och mycket glad över att du är nöjd med den snabba leveransen :)

   Radera