onsdag 26 december 2012

Min mat passion

Här kommer ett enkelt och super god recept på gröna linser. Soo Vegan & I love it.  Det här
är en klassisk marockansk linsgryta. Ekonomiskt och räcker länge. Det som gör  receptet unikt är bland annat smaken från löken som steks separat med olivolja tillsammans med gurkmeja och persilja.  Nu har jag fått en ny systemkamera. Kommer i fortsättningen att dokumentera  min stora mat passion. Hoppas ni ser fram emot det. Jag  gillar att äta gott men nyttigt. Försöker att äta balanserat enligt den traditionella hederliga tallriksmodellen. Undviker socker i alla former så gott det går. Kommer efter min graviditet att variera recept från LCHF, GI och Raw food och göra till något eget. Mest är jag inne på raw food. Jag tror att hemligheten till inre välmående är helt enkelt att äta varierande SMÅ måltider, 5 gånger om dagen och mycket grönt och frukt. Bjuder här på bilder från gårdagens linsgryta. Denna måste ni bara prova.

Koka tillsammans med lagerblad, grönsaksbuljong och salt i ca. 30-35 min. Tills de mjuknar.


Riv ner 1 tomat.

Stek löken separat i olivolja tillsamman med grukmeja, svartpeppar och en gnutta muskotnöt.

Tillsätt massor med persilja. (Obs. stek inte löken för mycket.) Häll sedan över i linsgrytan och rör om. Låt fortsätta  puttra i 10 min. 
Voila the final touch!


Till linsgrytan blev det grönkålssallad och en pampig fullkornsmacka med makrill och coctailtomater. Mums!

4 kommentarer:

 1. Jag ääääälskar linsgryta. Mina släktingar skrattar alltid åt mig när jag säger vad jag vill äta. Tlebtiha rkhesa, säger de ;D

  /Leila

  SvaraRadera
 2. Tack för feedback. Då är jag inte ensam om att gilla denna härliga linsgryta. "Tlebtiha rkhesa", den var rolig, hahahaha!

  SvaraRadera
 3. Älskar linser jag med...jag kommer att laga det här! Tack Hanan, hoppas du mår bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt bra här borta fina Bernadette. Hoppas du med mår bra!!!

   Radera