fredag 4 januari 2013

Min mardrömsnatt


Sorry, har inte orkat bädda!
Till alla höggravida där ute, snälla inte mer tung mat sent på kvällen. Åt en macka igår  med makrill och stekt ägg samt en skål spenat soppa runt 22.00 tiden. Inte så tung kan man tycka, men det var en konstig blandning som min mage senare skulle reagera på. Min man poängterade att han hade fått lära sig att inte blanda makrill och stekt ägg. Märkligt tänkte jag och ignorerade honom. 

Vänner! Ni anar inte konsekvenserna. Kände mig så uppstoppad och illamående hela natten och kunde inte somna förrän 4 på natten. Det gör det inte lättare att ha bebis i magen som trycker på alla möjliga nerver och rev ben. Dessutom har jag åkt på en rejäl förkylningssmälla som inte gjorde situationen bättre. En annan besvärlig grej med nätterna är trångheten. Mina 2 barn vaknar från ingenstans och vill trängas i vår 180 säng.  Fick i natt bråka för att få tillbaka de i sängen och väckte mannen för hjälp. En riktig mardrömskväll. Men det ordnade sig till slut som vanligt. Min underbara man  anmälde sig sjuk från jobbet samt lämnade barnen till dagis och gjorde disken. Nu sitter jag och äter en underbar frukost och kan åtminstone blogga om vad som hände i natt. Senare väntar en myskväll med familjen och bröder som kommer på besök till mamma. Det blir vanliga hederliga cous-cous middag. Denna gång med kyckling och annat smask. Hoppas ni har fått sova gått i natt. Jag sov fram till 11 i alla fall :)

Fortsatt trevlig fredag och missa inte erbjudandet som gäller till midnatt idag. 

Det sägs där jag kommer ifrån att dadlar  underlättar kvinnors förlossning. Ska intas särskilt den sista tiden av graviditet. Dessa är färska och inköpta från Coop forums grönsaksdisk.  I love them!

Flytande regnskogshonung, fairtrade kör jag med nu under min förkylning. Måste säga att det har hjälpt otroligt mycket. Näsan rinner fortfarande, men halsen kliar mycket mindre och mina halsmandlar är inte lika svullna längre. Har kört kuren nu i 2 dagar. Mycket smakrika både sorterna.  Förut brukade min förkylningsvirus utvecklas till en infektion och jag var tvungen att åka på antiobiotika. Men inte nu längre. Så fort jag känner att halsen krasslar, tankar jag i mig honung och C-vitamin. Dock lite känslig för vitlök och ingefära under denna graviditet.


Super söta klementiner från Marocko. Massor med C-vitaminer.  Föredrar dessa framför färdiga pressade juice.
Bästa vapen när man är förkyld. Ja ni vet när näsan blir röd och torr av för mycket snyt. Bara och smörja med denna feta och effektiva sheasmör på området.

10 kommentarer:

 1. Usch vad jobbigt det låter!
  Tänkte bara kommentera att sedan jag köpte aleppotvålen i december använder jag inget annat för rengöring av såväl hår som hud, och då både ansikte och kropp. Den är helt enkelt fantastisk och min hy har aldrig mått så bra! Min mor fick dessutom två stycken av mig i julklapp och på bara några veckor har hon blivit av med husmorseksem på händerna, bara genom att byta ut tvålen. Den är helt enkelt fantastisk och jag kommer INTE nvända något annat i fortsättningen. TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir av att höra att det har hjälpt era besvär. Tack för att du bekräftade det för mig och mina läsare. Love!

   Radera
 2. Jag har också fått höra det där om dadlar. Undrar om det stämmer? Isåfall är det ju ett väldigt enkelt recept att följa ;)

  /Leila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det ett enkelt recept fina leila. Vi funderar på två namn till min dotter men kan inte bestämma oss. Leila eller Amina? Lutar mig mest mot Amina, men leila är också ett mycket vackert namn.

   Radera
 3. Amina är ett arabiskt namn vars betydelse lyder " Den man kan lita på, anförtro sig åt". Amina betyder också "hon som ger liv". Dessutom hette profeten Mohammeds mamma Amina.
  Amina är också ett afrikanskt namn som betyder "fridfull" och "trygg".
  ¤¤¤¤¤
  Kvinnonamnet Leila är ett arabiskt namn med betydelsen "natt". Leila var namnet på ett rött vin ( det röda vinet man blir berusad av om natten) och härstammar från Arabvärlden innan Islam spreds.
  ¤¤¤¤¤
  Båda namnen är vackra och du kommer att veta vad som passar bäst första gången du ser henne. Lycka, lycka.. till er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pia! Det blir nog en Amina :)

   Radera
 4. Svar
  1. Tack! Indo style. Inköpt från Mio och har haft den i många år. Har tröttnat på den faktiskt. Haha

   Radera
 5. Det var fler än du som sov dåligt den natten! Jag sov nästan inte alls och då hade jag inte ens ätit makrill och spenatsoppa. God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad tråkigt. Kanske för mycket inspiration som sussade i dina minds ;) Hoppas du får bättre sömn i fortsättningen. Lavendel sägs ju vara lugnande och bra inför sömnen.

   Radera