lördag 9 februari 2013

Förebygga näthatet?

Efter veckans uppdrag granskning om näthat mot kvinnor inser jag hur vidrig verkligheten kan vara för många offentliga personer. Har ni läst blondin bellas story om näthatet? Beklagligt och Sorgligt! Visste inte att sex trakasserier och mordhot var en del av vardagen och en sån stor problematik. Många blottar ut sig själva och sitt privatliv, säkert med god avsikt. Men det man oftast inte riktigt tänker på, är att det finns människor därute som avser något annat. Detta är en av anledningar till att jag inte posar framför kameran. Tycker ni att bloggen blir mindre underhållande för det?

Kan man förebygga näthatet? Har ni några bra förslag?

2 kommentarer:

  1. Vi tjejer borde nog lära oss att ha lite mer integritet än vad vi har idag. Det vi skriver på nätet skall vara saker som vi normalt skulle kunna skrika ut på stadens torg.
    Näthatande män är nog män som har problem med kvinnor och dem kan vi tyvärr inte göra så mycket åt. En polisanmälan varje gång det inträffar kanske resulterar i högar av anmälningar som någon måste ta i. Som det är idag så lever dessa mobbare i en skyddad verkstad.

    SvaraRadera
  2. Man hoppas verkligen att fler vågar anmäla.

    SvaraRadera