måndag 18 mars 2013

Är du nykterist?

Riktigt upptagen med nya hemsidan. Mycket jobb med det just nu. Men jag kan lova er,  ni kommer inte att bli besvikna. På onsdag träffar jag min revisor och lämnar över Bazarens alla papperspärmar för året som har gått. Jag kommer tyvärr inte hinna blogga mycket de närmaste veckorna. Men lite uppdateringar emellanåt. Massor med intressanta saker jag vill lyfta upp, men tiden, den är knapp. Det kommer massor med överraskningar. Det lovar jag!

Bjuder härmed på dagens tankeställare och för er som undrar. Ja, jag är nykterist!

Någon mer här som är det, eller i närheten av det? Skriv gärna en note i kommentar fältet and make my day :)


16 kommentarer:

 1. Snart 20 år och har aldrig druckit en droppe!

  SvaraRadera
 2. hur definierar man "i närheten av nykterist" - var går gränsen liksom? *s*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att man försöker envist och stegvis sluta dricka drogen alkohol. Bojkotta drinken samhällsförstörare då med andra ord :)

   Radera
  2. Ah okej du tänker så. Fast det låter lite som det bara finns två sidor av myntet alkohol - antingen dricker man för mycket eller inte alls. Var hamnar då jag som dricker mina 3cl whisky på fredagskvällen?

   Radera
 3. Jadå, alkohol är onödigt och äckligt :)

  SvaraRadera
 4. Du har ofta så bra, talande bilder :)
  Jag är nykterist och har varit det sen ett tag innan jag konverterade. Jag saknar INTE alkohol och hur det påverkade mig. Usch och fy!

  SvaraRadera
 5. Tack för din omtanke och ditt råd :) Jag har börjat träna lite igen, men jag tänker vänta med att använda mig av vikter. Det finns ju massor med styrketräning som man kan göra utan några vikter :)
  Det låter klokt att gå till kiropraktor. Får jag fråga vad det är som gör att du inte vågar gå nu? Är inte kiropraktorn försiktig om denne vet att du nyligen fått barn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning faktiskt. Tänker bara att kroppen ska först återgå till sin naturliga tillvaro innan man kan överlåta den till någon som klämmer och knäcker :)

   Radera
 6. Jag är i närheten av det - kan avnjuta lite vin till maten ett par gånger om året men bestämde för ett år sen att jag aldrig mer vill vara full. Inte för att jag har varit så pigg i alkohol egentligen, eller ens haft problem med min onykterhet - utan för att när jag dricker tenderar jag att göra mig lustig på andras bekostnad - och att vara snäll är det allra viktigaste fr mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra steg där. "tenderar att göra mig lustig på andras bekostad" bra resonemang. Inte många som tänker så långt.Vettig samvete!

   Radera
 7. Hej!Jag har alltid ogillat alkoholdrickandet och därför så har jag bestämt mig för att bli nykterist.Jag hade nog alltid velat avstå från alkohol men man blir ju pressad för annars är man osocial och trist,enligt många!Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i dethär och stå för det jag vill.Om jag inte gillar alkohol så ska jag inte behöva dricka det heller.Dessutom är det väldigt ohälsosamt.Man se ju inte ner på dem som dricker,det är bara att man inte vill göra det sjölv.Det skulle vara som att se ner på vegetarianer för att de inte äter kött!Det känns bra att kunna välja själv.Hoppas på att träffa fler nykterister för att bolla ideer och inte känna sig ensam i dethär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, underbart och höra att du är bestämd nu. Du kommer aldrig känna dig ensam på denna front. Det finns mer nykterister i världen. Detta är skandinavien my friend och här ska det dricka under sociala sammanhang. Väldigt tråkigt att det är så. Och Varför ens hänga med en grupp där man kommer känna sig utanför. Är inte det ett falskt vänskap?

   Tips: Nykterhetsrörelsen är bra för nätverkande och hitta likasinnade. Kram

   Radera