onsdag 27 mars 2013

I-will-if-you-will utmaningenJag älskar WWF's nya revolutionerande projekt.  "I WILL IF YOU WILL". Riktigt diggar denna insats som faktiskt har fått stor uppmärksamhet av både yngre och äldre. Jag gillar konkreta handlingar och det här är en typisk sådan. Så här skriver WWF:

Earth Hour startade som en manifestation där människor samlades och gjorde en synbar handling genom att släcka ljuset under en timme. Nu är det dags att göra verklig skillnad genom att förändra sådant som kanske inte syns, men som gör verklig skillnad! Om vi kan identifiera beteenden och vanor som är klimatbovar och förändra dem uppnår vi en verklig förändring. Har du till exempel koll på hur din bostad värms upp, hur din mat producerats och har du tänkt över hur du transporterar dig? Vad kan just du göra och vilka utmanar du? Följ de enkla stegen nedan för att skapa din utmaning så bidrar du till att rädda världen


Gör du också en I-will-if-you-will utmaning och utmana dina vänner här. När det gäller hur vi förhåller oss till miljön så behöver vi alla bli påminda och utmanade. Jag BODY BAZAR entusiast försöker hela tiden bli mer klimatsmart. Jag är långt ifrån världens bästa men strävar efter att förbättra mina vanor. Allt för att mina barn och barnbarn ska få en bättre framtid och inte behöva lida av oss miljöbovar. Det här vill jag bli bättre på:

1) Använda mindre microvågsugn
2) Skaffa miljöbil när ekonomin tillåter.
3) Släcka efter mig och dra ut sladden till alla elprylar. Förut var det mormor/mamma som tjatade om att jag skulle släcka efter mig, nu är det mannen. Undra varför de jagar mig?!? om det är på grund av miljön eller den feta elfakturan. hahaha.
4) Köpa mer ekologisk mat (dyrt - tyvärr inte alla som har råd)
5) Införskaffa bättre rengöringsmedel. (använder Grummes för närvarande)
6) Slössa mindre vatten i duschen
7) Äta mindre kött.


Det här är jag bra på:

1. Köpa vintage och handla begagnade kläder
2. Källsorterar
3. Kör nästan aldrig bil ner till city
4. Slänger inte mat som har passerat datum (lite matsvin här allså)
5. Duschar inte ofta.
6 Använder ekologisk och 100 % naturlig hudvård såklart!

Kan inte komma på något mer just nu. Vilka insatser gör du för miljön?

Snart kommer Body Bazars I will if you will utmaning :) So stay tuned!2 kommentarer:

  1. Jag är en manisk lampsläckare, haha ;) Sedan försöker jag källsortera så gott det går och använda mat innan den blir dålig. Det fungerar för det mesta - men visst finns det stunder då jag fuskar. Jag köper också ekologiskt när ekonomin räcker till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaha, manisk lampsläckare. Oftast blir det att jag fuskar när jag är trött eller stressad.

      Radera