tisdag 9 april 2013

5 top recept på hårinpackningar att göra själv



Det var ett tag sen jag skrev om naturliga skönhetstips. Nu när vädret skiftar över till vår känns det extra dags att börja packa in håret med näringsrika hårmasker som du helt själv och enkelt kan prova göra hemma. Inte bara kommer ditt hår kännas galet mjukt, men den kommer också att ge det livlösa håret LYSTER. Med dessa 5 populära skönhetstips kan du undvika torrt, risigt och livlöst hår. Recept som eventuellt hör hemma hos no pooare

Avokado inpackning


Du behöver avokado, äggula, olivolja. Blanda köttet av en avokado med en äggula och en matsked olivolja. Sprid denna blandning på vått hår. Massera väl och linda håret i en handduk. Låt verka i 1/2 timme och tvätta sedan med ett naturligt/ekologiskt schampo. Avokado och äggula rekommenderas särskilt för torr hud och torrt hår. Den har fuktgivande, mjukgörande och närande egenskaper du verkligen inte får missa. 

Honung, olivolja & äppelcider inpackning


Blanda ihop 2 matskedar honung, 1 matsked olivolja och 1 matsked ekologisk äppelcidervinäger. Applicera som mask från roten till hårspetsarna. Kamma igenom. Låt verka i 1 timme med badmössa på. Rengör sedan håret med en skonsam naturlig/ekologisk schampo.


Henna inpackning



Ingredienser: Henna, olivolja och mjölk. Ta en bra mängd henna och lägg i en skål beroende på hur mycket hår ni har. Tillsätt 1 msk olivolja och varm mjölk. Blanda väl. Applicera på håret och låt verka under minst 20 minuter. Tvätta ur. På Bazaren får ni tag på en härlig henna fullt med världens mest kända örter anpassade för håret. 


Majonäs inpackning



Det har du säkert hört förr men aldrig vågat dig på. Gör gärna egen hemgjord majonnäs om du orkar annars köp ekologiskt. Applicera 1/2 dl majonnäs till ditt torra hår, massera in i håret noga, Täck håret med en plastpåse. Låt verka ca 15 minuter; Skölj noggrant;  tvätta med en naturlig schampo. 


Amla och Brahmi inpackning


Blanda ihop dessa dunder örter för håret till en yougurt liknande konsistens, applicera på håret och hårrötterna och låt verka minst 1 timme. Amla kan också användas för att tona ner hennas röda färg.

Brahmis: Kyler hårbotten och medverkar till god sömn, kontrollerar mjäll, ger långt hår, mörk, tät och glänsande samt stärker hårrötterna.

Amla:  Främjar hårväxt, kontrollerar håravfall, botar känslig hårbotten etc.
                               
Body Bazar kan ni hitta min härliga näringsrika ört Henna som bland annat innehåller Amla och Brahmi samt Shikakai, Kattha, Bahera, Bhringraj,  Neem, Babool Gond & Ratanjot. Världkända örter välanpassade för att vårda och stärka håret. Så ni där borta som bekymrar er för bad-hair-days, Snart fylls det på med andra ayurvediska skönhetshemligheter för kropp och hår i Bazaren. På nya hemsidan kommer massor med nya spännande produkter. Det får ni absolut inte missa!

Innan du går härifrån och börjar köra järnet med egna hårmasker,vill jag höra från er. Har ni några hemliga hårvårdsknep? Dela din berättelse och recept i kommentaren nedan.Tack!

3 kommentarer:

  1. Tack så mycket för dessa intressanta recept. Speciellt roligt med indiska örter i då jag är nyfiken på dessa och skulle gärna vilja lära mig mer.

    Kramiz från Kasia :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul Kasia, va säker på att jag kommer att uppdatera bloggen med nya ayurvediska skönhetstips. Du kommer inte bli besviken. Tack för att du följer :)

      Radera
    2. Själv älskar jag att göra ansiktsmask på kokosgrädde, jag la upp ett inlägg om det på min blogg tidigare ikväll. Mums!

      Radera