lördag 4 maj 2013

3 super viktiga Anti-age tips

Gott folk!

Måste varna er för en hemsk grej ni verkligen inte vill riskera er skönhet för. Visste ni att huden skulle må toppen av att skyddas mot strålning från dataskärm eller smartphones? Hade ingen aning förrän jag upptäckte mina skrattrynkor senaste 6 månader. Jag är bara 31 (bara & bara) och misstänker starkt att data strålningen, i kombination med stress och dålig sömn är boven i dramat.

Min vardag består till stor del av datorer. All strålning från elektronisk utrustning gagnar mitt samvete just nu. Jag kommer i kontakt med datorer 6-8 timmar varje dag, På morgonen när jag vaknar, när jag bloggar, när jag administrerar, när jag planerar inköp, när jag letar leverantörer, när jag kommunicerar med kunder och företag, när jag marknadsför och listan kan göras låååång. Hade definitivt inte förväntat mig rynkor NU som bara smög upp från ingenstans.

Vänner, med denna erfarenhet är jag verkligen helt övertygad om att vår hud reflekterar yttre och inre stress, kost, motion, tarm. Att må bra handlar faktiskt om  en hälsosam livsstil invändigt och utvändigt. Jag smörjer mig med kallpressad anti-age arganolja. Tror att min arganolja gör susen genom att bevara hudens elasticitet. Men det räcker inte! Det krävs mer för att huden ska må bra. Next på tur:

1. Stressa mindre
2. Undvika många timmar i sträck framför datorn/smartphones.
3. Sängdags runt 22.00

Vänner, råka inte ut för samma sak!  De där skratt rynkorna fick mig allt att vakna till. Dags att reparera huden och vrida tillbaka klockan ;) 

Läs den här artikeln på aftonbladet: Aj fan, iphone ger dig rynkor. 
Artikel på Engelska: Datastrålning är skadligt och påverkar hälsan. 
Har du några andra smarta tips på hur man undviker uppkomsten av tidiga rynkor? Utan Botox dårå. Dela gärna med dig de här!

4 kommentarer:

 1. MSM pulver =) Du kan köpa naturligt MSM på bodystore.se Kombinera det med C vitamin alltid. Mitt C kommer i form av nyponpulver eller camu camupulver. Vitaminer.nu eller ravarubutiken.se. ravarubutiken.se har också MSM men detta är kemiskt framställt, bodystores är naturligt. Vitaminer.nu har bra krämer och även Tamanu olja som ska vara bra. Det kan du använda oljan som serum under krämen om du vill. Ps: MSM ska kombineras med något basiskt också, själv kör jag nässel och korngräs, men finns andra alternativ på http://www.phbalans.com/ =) Lycka till <3

  SvaraRadera
 2. Undvik solen är A och O för att slippa rynkor. När rynkorna väl kommer kan man inte "reparera" huden med oljor och krämer så att rynkorna ska försvinna. Men det är det som reklamen lurar i oss. Däremot ger krämer fukt till huden, så att den bibehålls mjuk och smidig.
  Sedan kanske också ens gener avgör hur tidigt eller sent man får sina första rynkor. Jag är 46. Inga rynkor, men väl "påsar" under ögonen som kommer med åldern.

  SvaraRadera
 3. ser ärligt talat inte problemet med rynkor - varför sträva efter att se yngre ut än man är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! Det har du rätt i. Men det är inte kul och åldras för tidigt. Sträva är att må bättre är bra. Må man bor så mår omgivningen också bra ;)

   Radera