lördag 11 maj 2013

Så drar du porer med honung och äggDagens Skönhetstips handlar om hur du drar dina porer på ett naturligt sätt. Porerna är hudens naturliga smörjmedel. De hjälper talgkörtlarna att frigöra olja på huden vilket gör att huden håller sig spänstig och fin. Porerna tenderar att bli större när man solar för mycket och även när man blir äldre. Att minska porerna permanent är omöjligt men det finns några saker du kan göra om du har stora porer som du vill skydda mot smuts eller helt enkelt dölja.

Prova den här populära spa recept. Den gör du enkelt hemma med dina råvaror i köket. Det sägs att små porer ger ett drag av ett slät och ungdomlig hy. Men innan du kör denna mask. Se till att först ångbada ansiktet och exfoliera huden med African Black Soap för att rengöra på djupet och få loss döda hudceller. Skrubba lätt med fingrarna och tada!!! Nu nästa steg...

Saker du behöver:

Ett ägg
honung
Äppelcidervinäger
citron

Pressa citron i en liten kopp tills du har minst en tesked saft, och ställ koppen åt sidan. Färsk citronsaft (ekologisk) hjälper till att kontrollera oljeproduktionen i huden. Fet hud leder ofta till tilltäppta porer.
Vispa ägget i en liten skål. Tillsätt 2 teskedar honung och en tesked äppelcidervinäger. Blanda ingredienserna med en visp. Lägg en tesked citronsaft i skålen med de övriga ingredienserna. Rör om i ungefär en minut för att blanda väl.

Applicera en generös mängd av honung-ägg blandning över hela ansiktet, koncentrera dig på områden med stora porer. Massera behandlingen försiktigt på huden. Låt behandlingen verka på huden i ca 15 minuter, skölj sedan väl med ljummet vatten.

Mer om Ägg...

Ägg innehåller mycket protein och det kan göra en massa saker för att förbättra ditt hår och hud. För personer med fet hud och öppna porer, kan äggen vara till stor hjälp i åtdragning av porer.

Källa:
Hey Sugar Magazine.se
2 kommentarer:

  1. Detta visste jag inte. Väldigt lärorikt och intressant!

    SvaraRadera