fredag 17 maj 2013

Vattkoppor attackerar!Precis innan vi ska åka (så typiskt) drabbas barnen av vattkoppor. Min 5 årig har nu fått överallt i kroppen, haft mycket hög feber och kräkt för några dagar sen. Tidigare idag  ringde dagis och meddelade att det har börjat klia på min 3 åring också :( Det sprider sig genom luften, så antagligen kommer min 4 månaders Sara också att få.  Mot kliandet har jag blöt bomull med vatten och sedan doppat i bikarbonat och lagt på det drabbade stället. Potatismjöl sägs också vara en no poo alternativ mot kliandet  (har inte det hemma för tillfället). Jag har även smörjt de lilla kropparna med arganolja så att vattkopporna inte lämnar några ärr efter sig. Suverän. Dagis fröken berättade att någon läkare hade rekommenderat hårbalsam, vilket har hjälpt. Men det låter hur Poo som helst. Så det var nog det dummaste jag har hört. 

Skönt på ett sätt att de får vattenkoppar nu. Jag fick kämpa ihjäl som 14 åring och det var inte roligt alls.

2 kommentarer:

  1. OMG! Så stor din pojke har blivit! Kan inte tro mina ögon, som tiden går! Jobbigt med vattkoppor men som du skriver, skönt att de får det när de är små så man slipper det i tonåren eller senare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst rusar tiden snabbt. Alicia måste också ha blivit en stor flicka nu..Det bar inte lätt alls för min 5 åring. 3 dagars feber, kräkning, stora blåsor...men inte alls samma sak för 3 åringen och lilla flickan. Så det är väldigt individuellt på svårighetsgrad. Det var länge sen, jag har saknat dig. Vi får ta och träffas en dag.

      Radera