torsdag 20 oktober 2011

Ekologisk hudvård bäst för bebisar!

E                                 

Som ett första gången förälder, är du sannolikt förvirrad av när det gäller att välja en bra produkt för ditt barns hud. Det bästa sättet när du handlar hudvårdsprodukter för ditt barn är att söka efter naturliga ekologiska produkter. Idag har allt fler föräldrar börjat använda ekologiska hudvårdsprodukter till sina barn. Dessa produkter är 100% säkra.  Ta gärna reda på mer detaljerad information och forska på egen hand om vad  "ekologiskahudvårdsprodukter” avser, varför du bör använda ekologiska hudvårdsprodukter till ditt barn och om riskerna med kemiskt baserade hudvårdsprodukter .

Ekologiska hudvårdsprodukter - En kort översikt

Ekologiska hudvårdsprodukter, per definition, är produkter som odlas, skapas, produceras eller tillverkas utan kemiska tillsatser såsom konserveringsmedel, gödselmedel, alkohol, parfymer och tensider. Detta  innebär att ekologiska hudvårdsprodukter innehåller endast naturliga ingredienser, är helt utan kemikalier och är 100% naturliga till för ditt barn.

Varför välja ekologiska hudvårdsprodukter till ditt barn?


Forskningen konstaterar att vår kropp absorberar 60 % av det som vi tillsätter på huden. Kemikalierna som finns i hudvårdsprodukter absorberas lätt genom porerna. Huden på barn är dessutom känsligare och tunnare. Varje kemiskt ämne som appliceras på huden på ett spädbarn absorberas i kroppen mycket lätt. Syntetiska och kemiskt baserade hudvårdsprodukter kan skada ditt barn och leda till allergier och i värsta fall cancer. Ekologiskahudvårdsprodukter är däremot helt naturliga och utgör ingen fara för ditt barn.

Faror av syntetiska eller kemiska produkter


Farorna med syntetiska eller kemiska produkter faller i två kategorier: kortsiktiga och långsiktiga. De kortsiktiga effekterna av syntetiska produkter kan leda till torr hud, irritation, utslag och allergiska reaktioner. Kontinuerlig användning av kemiskt baserade hudvårdsprodukter kan öka ditt barns risk för olika sjukdomar, däribland cancer och astma.

Fördelar med ekologiska hudvårdsprodukter
Ekologiska hudvårdsprodukter ger den nödvändiga hudvården för ditt barn. Största fördelen är att de inte har några kortsiktiga eller långsiktiga biverkningar. Tips inför köp av ekologiska hudvårdsprodukter för ditt barn. För att säkerställa att ditt barn får den bästa tänkbara hudvården är det viktigt att du läser innehållsförteckning av den produkt du tänker köpa väldigt noga.

- Läs etiketten - Ekologiskt på en etikett betyder inte alltid 100% ekologisk.  Alltså, är det nödvändigt att du läser etiketten innan du köper en produkt för att säkerställa att du endast väljer 100% naturliga hudvårdsprodukter till ditt barn.

- Satsa på naturliga ingredienser - Gå för ekologiska hudvårdsprodukter som består av kända naturliga ingredienser såsom tex.  biwax, örter, eller oljor som jojoba, argan, sötmandel oljor etc.

- Gör en del efterforskningar - Fråga din barnläkare, dina vänner eller identifiera på egen hand varumärken som erbjuder de bästa ekologiska hudvårdsprodukter.

Tips: Besök gärna vår hemsida med ett utbud av 100 %naturliga hudvårdsprodukter, rena, rättvisa och säkra för miljön och för ditt kärleksfulla barn. Klicka HÄR.

                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar