onsdag 21 december 2011

BODY BAZARs Vintertips!

Nu när vi går mot kallare tider behöver vår hud och hår lite extra omtanke. Den torra luften och alla växlingar mellan varm inomhus miljö och den kyliga luften ute påfrestar vår skönhet.  Här kommer några av BODY BAZARs Eko favo tips på hur du kan ladda inför minusgraderna. Exklusiva vegetabiliska oljor och kroppssmör står högst upp  i listan och kan användas till kropp, ansikte,  makeupborttagning, nagelband, hårinpackning och bad. Mycket effektivt och renodlat!




1. Ansiktsolja: kan användas som ersättning till fet nattkräm, förebygger och reparerar. Arganolja är absolut favoriten. Inte undra på varför Berber kvinnorna omtalas för deras skönhet. Arganoljan är otroligt rik på vitamin E och F, fettsyror, antioxidanter, betakaroten, växtsteroler och fenolföreningar.


2. Kroppsoljor: Body Bazar föredrar rena vegetabiliska oljor som vårdar, ger  näring, förebygger och reparerar istället för hudlotions. Argan olja, Jojoba olja, Mandelolja, olivolja....I've been there, done that!  Det ger resultat! Välj halvfeta oljor som inte kletar. 


3. Oljeinpackning: Håret kan bli extra livlös under vintern. Jag har växt upp med att min mamma, mormor och moster har lärt mig att packa in håret med oljor och sova med det över natten.  Rekommenderar en sådan inpackning en gång i veckan. Resultatet blir tjokare, starkare och friskare hår.  Mina två absoluta favoriter är Ricinolja och Arganolja.


4. Hudbalsam: Har man varit ute och åkt skidor hela dagen behöver man en fet naturlig salva som  återfuktar. Rekommederar hudsalvor som innehåller Bivax, Sheasmör, kakaosmör och vegatabiliska oljor. Krämer med eteriska dofter  inte bara mjukar upp utan även berör själ och sinnen :)


5. Badbollar & Badsmält: På vintern kan det vara mysigt att ta en badkar och slänga i en naturlig och handgjord badsmält eller badbollDin hud kommer att kännas silkeslen efteråt och dofter av eteriska oljor från  kommer att ge dig en maximal avslappning. Tipsar om min favorit badboll lavendel och Kamomill innan läggdags. 


6. Rengöring: För att rengöra ansiktet från smink, gör som  jag! Använd vegetabilisk olja som ett alternativ till sminkbortagningskrämen. Funkar lika bra att ta bort smink med och du får massor med näring och fukt på köpet. 


Body Bazar tipsar:  ARGAN och KOKOS kroppssmör 220 ml. En dryg All around kräm som luktar äkta KOKOS. Perfekt för hela kroppen. 


8 kommentarer:

  1. jag ÄLSKAR den där kokos och argan olje kroppssmöret som ni säljer på hemsidan! Har provat den på mina eksem och på ena armen är de helt borta (!) och på den andra har det förbättrats otroligt mycket och jag har KÄMPAT med dessa eksemutslag i månader innan (tror att det kan vara psoriasis men har inte fått det bekräftat, dock har vi det i min familj) - är jätte nöjd, kommer definitivt ta med den i nästa beställning!

    SvaraRadera
  2. va kul och höra. En kvinnade mailade och berättade vad som skulle kunna passa hennes dotter som har eksem. Då rekommenderar jag Argan och Kokosolja. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Vad använder du som smink borttagning? Och hur gör du med hårinpackningen? Både argan och ricin samtidigt lika mängd eller hur brukar du göra?

    SvaraRadera
  4. Brukar blöta en bomullstus och krama ur så den blir bara lite fuktig. Sen häller man på mandel tex, mandelolja el jojobaolja och använder som sminkbortagning.

    Det är super bra med närigsrika oljor som inpackning för håret. Speciellt när man har de över natten. Enkelt masera in oljan i håret och låt verka över natten. Lägg en scarf runt håret så inte sängen blir oljig. Ricinolja dock tar sparsamt, då jag fick reda på att den kan ha biverkning som diarré. Sägs att ricinolja hjälper håret att växa snabbt samt även bra för känsliga hårbotten....

    Ps.om du inte ska ta argan olja i håret som natt inpackning så ta bara 1-2 droppar och massera in i hårets toppar och upp där håret slutar vid hackan. Annars blir det för mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ricinolja användes som laxermedel, så det är nog därifrån du har hört det med diarré, men det borde väl bara vara om man får i sig det i munnen?
      Jag har det i hårbotten i ca 30 minuter typ 2 gånger i veckan innan jag tvättar håret, för att det ska växa mer och mjuka upp hårbotten, då den brukar vara väldigt torr :)
      Men om man ska ha det över natten, kan man blanda ricin- och argan med t ex olivolja för att det ska täcka hela håret, så att det blir lite billigare? Eller finns det någon annan som är bättre?

      Radera
    2. Jo finns många fantastiska fördelar med ricinolja. Min mormor har hemojorder och mamma brukar smörja och det hjälper - hon får mindre ont och mindre sveda. Vegetabiliska oljor är ett under och har förutom skönhet många andra hälsofördelar. Till Lydia. Har aldrig provat att blanda denna multi recept i håret. Låter inte alls dumt ju. 3 super oljor. Brukar annars ta argan olja som inpackning. Någon annan som har provat Lydias blandning. Återkom gärna med feedback!

      Radera
  5. Verkar vara jättebra produkter. Ska ta en titt på webbshopen :-)
    // Kikki

    SvaraRadera
  6. Tack Kiki! Man man märker en markant resultat på kort tid när man övergår till helt naturliga skönhetsprodukter. Du är välkommen att ta en titt på webbshoppen. www.bodybazar.com
    Glöm inte att det kommer att hända mer saker här på bloggen, speciella erbjudanden bara för mina fina bloggläsare :)

    SvaraRadera