torsdag 16 februari 2012

Naturlig Skönhet - Yeeah Right.

Det här är en gammal video. Men jag tänkte posta den som ett exempel för och visa hur sjuk skönhetsindustrin kan se ut. Stora Skönhetsjätten Dove har i sin reklam länge kämpat mot skönhetsindustrin förvridna syn på utseende. För det fick Dove en Grand Pris. Det roliga var sen att det visade sig att de hade en retuscherare som fixat till Doves "naturliga" modeller. Dessa scenarier skapar ju sjuka skönhetsideal och förvränger synen på kvinnor. Jag måste erkänna att jag också har blivit påverkad. När jag var yngre ville jag ju se ut som kvinnorna i skönhetstidningarna och det sitter lite kvar än idag. Men jag ska tala om för er att jag har bestämt mig för att inte använda mig av denna sjuka, vidriga och fullständigt livsfarliga metod för att sälja mer. Jag använder mig varken av bilder på halvnakna Kvinnor eller retuscherade bilder som representerar ekologisk hudvård. Jag föredrar hellre bilder från vår älskade undervara modernatur. Just nu har jag ett bekymmer. Jag samarbetar med en producent som har skickat broschyrer med en retuscherad halvnaken smal tös. Denna broschyr innehåller viktig information som jag ibland måste skicka till kunden för att informera. Det sker emot min vilja. Ååå vilket sug jag har över att tillverka min egen hudvård. Då blir det jag som bestämmer 100 % över min reklam. Jag som representant för Body Bazar vill härmed protestera mot den förvrängda skönhetsindustrin som tjänar fett mycket pengar på att utnyttja oss ärade kvinnor samtidigt som antalet flickor insjuknar i anoroxia :) Vad tycker du om dagens  skönhetsideal?

6 kommentarer:

 1. Vi kan rita kläder på henne, blir personligt och bra ;)
  skönhet kmr inifrån och skulle själv bli förolämpad om någon "rätta" till mitt ansikte :)

  SvaraRadera
 2. man kan inte få så bra självförtroende med modelljobbet om folk hela tiden sitter och rättar till dina "fel" och retuscherar - framför allt om man börjar märka ett mönster på att dom alltid retuscherar samma del av ansiktet. snacka om komplex

  SvaraRadera
 3. "No Wonder ou perception of beauty is distorted" - Tråkigt att modell världen förvränger verklignheten. just precis skönheten kommer innifrån, men man märker ju fortfarande att det är de snygga som får jobbet för och bara ta ett exempel.

  SvaraRadera
 4. Det har du rätt i.
  Alltså, man använder ju såna modeller för att konsumenterna ska vilja vara som henne och då köpa produkten. Reklambilder bygger ju på att skapa ett sånt behov, inte för att till ex stärka tjejers självkänsla.
  Det räcker inte att vara nöjd med sig själv utan man ska sträva efter att se ut som dem.
  "maybe it's maybelline" - maybe it's photoshop

  SvaraRadera
 5. Vi lever i ett sjukt samhälle. Om vi ser på antalet unga flickor (och pojkar) som mår dåligt, skadar sig själva, använder alkohol/droger. Har flertalet sexuella relationer redan vid tidig ålder osv. Det är inte konstigt att vi blir sjuka när vi inte duger som vi är. Vi ska hela tiden vara bättre. Det förväntas att flickor ska se ut som flickorna i reklamen, men inte ens tjejen i reklamen ser ju ut så!
  Tack Hanan för att du inte bidrar till denna sjuka värld! Vi är vackra som vi är, och vi behöver inte ta av oss kläderna för att vara värda något!

  SvaraRadera
 6. Jag Håller helt med dig. Ett sjukt Samhälle. Jag får väl Hoppas Body Bazar bloggen kan inspirera andra unga tjejer att fatta att de duger som de är. Man växer ifrån sina komplex...Man gifter sig, skaffar barn, företag, jobb..man glömmer sina komplex. Annat viktigare i livet att tänka på....

  SvaraRadera