lördag 4 februari 2012

Super Medicinska Fördelar med Honung


Underbara honung ... ett ljuvligt klibbigt, flytande guld som har erkänts genom tiderna som ett naturligt sötningsmedel, läkande medicin och en värdefull hälsokost. Barn älskar det – inte bara är det gott att äta, den innehåller också kraftfulla antibakteriella och anti-svamp egenskaper som är ett alternativt medicin i dessa moderna tider då vi successivt blir immuna mot konstgjorda antibiotika. Låt oss ta en närmare titt på några av de många medicinska fördelar den tjänar oss med för du ska spenderar mindre tid på läkarna, mindre pengar på apotek, och mer tid att njuta livet till fullo.


Varför erbjuder honung så många hälsofördelar? Jo, helt klart på grund av dess super näringsrika innehåll. Den är helt fullmatad av vitaminer, mineraler och viktiga ingredienser som krävs för att upprätthålla liv. Honung inkluderar följande vitaminer B1, B2, B3, B5 och vitamin C. Du kommer också att upptäcka ett stort antal viktiga mineraler såsom kalcium, magnesium, kalium, järn, svavel, fosfat, zink och natriumklorid. Den har ett speciellt enzym som fungerar tillsammans med dina kroppsvätskor för att döda bakterier. Vissa typer av honung, såsom Manuka honung (ursprung: Nya Zeeland), innehåller även en speciell ingrediens som hjälper till vid läkning av externa sår och som ger dig många fördelar för din hälsa och skönhet.

Medicinska Fördelar med Honung: Inre läkning
Honung har otroliga naturliga antibiotiska egenskaper och är en-anti-mikrobakteriell medel som  effektivt stoppar tillväxten av alla typer av bakterier och svamp infektioner. Honung är en stark antioxidant och dess anti-inflammatoriska egenskaper minskar inflammationer dramatisk. Det ger ett lyft för hela ditt inre nervsystem. Om du lider av ångest, depression, högt kolesterol, eller bara en enkel hosta och förkylning, kan honung läka innan du hinner springa iväg till din läkare. Honung är också fördelaktigt för hormonellt relaterade problem, såsom migrän, huvudvärk och spänningar samt hjälper att förebygga hjärtsjukdomar.

Medicinska Fördelar med Honung: Extern Läkning

Honung är inte bara en underbar naturmedicin när det tas internt. Det är också ett kraftfullt botemedel när den används externt. Den är utmärkt för att lugna hudirritationer och inflammationer, och kan till och med hjälpa mot sådana problem som solsveda, akne, finnar och eksem. Det finns en mängd olika skönhetsknep med honung som du kan utnyttja. Särskilt vanligt är den att använda för att göra  egna skönhetsmasker.

Du kommer också att upptäcka att det hjälper mot ögoninfektioner och trötta ögon. Blanda en tesked honung med tio matskedar källvatten. Droppa i ögonen innan du går till sängs, lämna över natten och skölj på morgonen. Honungens förmåga att producera väteperoxid gör det också utmärkt för att läka öppna infekterade sår. Lista på hälsokurer och honungens fördelar kan göras lång

Du behöver en god honungs kvalitet till exempel Manuka Honung men det går även bra att använda närproducerad äkta svensk honung. Honung är en fröjd att äta, prisvärd och extremt bra för dig. Starta och avsluta din dag med honung i din kost eller använd som recept till dina skönhetsrecept. BODY BAZAR rekommenderar: Prova! Du kommer att börja njuta av livet till fullo.

honung5
Honung klassificeras enligt blommornas källa och smak konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar