söndag 15 april 2012

Bli av med Acne och Ärr NaturligtAv alla rengöringsmedel ute i marknaden, har du någonsin hört talas om African Black soap (afrikansk svart tvål)? Denna mystiska tvål är en perfekt allt i ett akne behandling. Tvålen tränger igenom huden djupt och tar bort smuts och överflödigt fett från tilltäppta porer. African Black soap innehåller naturliga höga halter av vitamin A & E som dessutom har förmågan att hasta upp acne ärr läkningen och ger en lysande och strålande hy på bara några veckor. African Black Soap Passar perfekt till oljig hy eller blandhy.

Ingredienserna i African Black Soap brukar vanligtvis bestå av palmträdens bladaska, kakao- och sheasmör bark. Tvålen framställs i de de västafrikanska länderna som Ghana. Afrikanska bybor har gjort tvålen i decennier med traditionella recept som används än idag. Den något jordnära tvålen brukar variera i utseendet och har sällan samma konsistens eller färg. African black soap är ett traditionellt botemedel mot akne, eksem, ärr och allergiska hudutslag.

Rå African Black Soap framställs utav naturliga oljor som behåller sina höga näringskomponenter och viktiga vitaminer under tillverkningsprocessen. Den ger huden en helande uppsving som ger ett långsiktigt skydd för hudens naturliga barriär. Mycket effektivt som akne behandling av olika typer, inklusive rygg och kroppsakne. Men observera att alla tvålar inte är autentiska. En del liksom andra skönhetsprodukter i marknaden innehåller skadliga tillsatser och färgämnen för att tillverka billigare.  Rå, certifierad och rättvisemärkt African Black Soap finns att köpa i Body Bazar butiken. Använd gärna Arganolja efteråt för att återfukta eller innan Läggdags, också bra mot acne. I början kommer du känna att huden blir torr men efter några gånger så vänjer sig huden. Varsågod här är 2 videon som förklarar närmare.


Ps. Glöm inte att även ta hand om dig innifrån med rätt mat, vätska, mindre stress och sömn för bästa resultat :)


11 kommentarer:

 1. Hej! Ville bara säga att jag har ganska torr hy, är 45 år, men tvålen funkar bra på mej! Tar arganolja efter, ibland med lite vetegroddolja blandat i. Annelie

  SvaraRadera
 2. Tack för din feedback Annelie! Bra för andra med torr hy att veta =)

  SvaraRadera
 3. Hej Hanan!
  Jag har en fråga kring användandet av african black soap. Ser att i webshopen
  finns den både i fast och flytande form. Är det någon skillnad på hur dessa bör användas, att någon t.ex. är bättre att använda till ansiktstvätt och den andra till håret, eller handlar den snarare endast om smak och tycke om man föredrar fast eller flytande.
  Tack för en fin blogg, med bra hemmatips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen förresten!!! Håll utkick efter fler bra hemmatips ;)

   Radera
 4. Flytande form är ganska vattning men ger väldigt mycket skum. Jag personligen använder i fast form. Resultatet är densamma. Endast smak och tycker vad man föredrar. Du kan alltid prova men Jag rekommenderar inte att du tvättar håret med African Black soap. Även om det finns flera som använder till håret. Det finns andra bättre naturliga alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar tillbaka det jag har sagt. Har den senaste tiden fått många kunder som är super nöjda med African Black soap för håret - särskilt den i flytande form. Även jag har gett den fler chanser. Men måste kombinera med Eliah Sahils schampo. Avslutar sen med arganolja och vips blir resultatet strålande.

   Radera
 5. Hej, jag har nyligen beställt ABS och Sheasmör från Body Bazar. Men blev väldigt torr efter att ha tvättat med tvålen så jag testade Sheasmöret som en återfuktare. Tycker du det är en bra kombination för aknehy eller bör jag använda en annan återfuktare? Har läst att Sheasmör kan täppa till porer och har jag märkt mer pormaskar i ansiktet efter ett par dagar.

  Tack för en grym tvål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar inte att använda sheasmör till ansiktet. Bara när jag är super torr - då tar jag lite i de torra partierna men inte hela ansiktet. En bra vegetabilisk guldolja jag hellre kan rekommendera är arganolja, även bra för acne och täpper inte till porer. Man märker även resultat väldigt snabb. Arganolja är väldigt uppskattad och är en storsäljare i bazaren. Super bra att kombinera med ABS. Try it - you will love it!

   Radera
 6. Fick veta om ABS när jag googlade runt lite om vuxenacne och hittade Body Bazars sida. Beställde tvål rosenvatten och olja. Vilken mirakelbehandling !! Visst blev huden torr i början men det gick snabbt över och jag har inte fått en nu finne på 2 veckor!! Bättre och bättre för varje dag!! Bästa jag provat hittills och jag har provat dyyyra produkter....

  SvaraRadera
 7. Ja förstår inte riktigt black soap började använda akoma för en vecka sedan nu är ja inne på min andra vecka. Första veckan fick ja fler finnar, men de försvann ganska snabbt. Huden kändes stram men inte torr. Kändes som om min hud blev väldigt ren och återfuktad. Nu är ja inne på min andra vecka och är fortfarande stram, är skön att tvätta med men ja har fått nya

  SvaraRadera
 8. Finnar och ibland sticks de på min hud ifall ja inte använder rosvatten efteråt eller äppelcidervinäger men de är sällan. Även börjat tvätta mig med den känner mig ren när ja har duschat klart men fått fler finnar på problemområden ja har på kroppen och på ryggen börjar de alltid klia när ja använt den där.

  SvaraRadera