söndag 29 april 2012

Låt dig inspireras av Marockanska RosorNu i helg har jag verkligen känt av att våren är här.  Jag vill härmed passa på att dela med mig lite inspiration från min etniska bakgrund.  Rosor är historiskt präglade i den marockanska kulturen. De används i kökskulturen, bakverk, drycker, skönhetsrutiner, dekorationer osv. I mitt exotiska bloggvärld vill jag idag passa på att bjuda er på underbaraste vackra rosor samt önskar er en fantastisk härlig blomstrande vår.

Marockanska Rosor som Eterisk olja..Mmmmm
Rosor som dekoration i brickan samt som smaksättning i mynta te. 
Mycket vanligt som dekoration.
Passar på att presentera ett exotiskt recept som ni själva kan göra hemma. Dessa söta och underbara marockanska dadlar brukar vanligtvis serveras till gästerna och under speciella tillfällen. Det är en lätt konfektyr, söt och något exotiskt i smaken. Urkärnade dadlar fyllda med hemlagad " sötmandel-marsipan" som blandas med rosenvatten. Går även bra att köpa färdig Masipan och blanda med rosenvatten.


Bild lånad från bijouxs

Här en video på hur man ungefär tillreder de. Hon har dock valt att göra de med färdigköpt marsipan.
Prova - Super enkelt och Delikat. Rosenvatten kan köpas i utländska delikatess butiker. 

Ni känner väl säkert igen The Body Shop's Marockanska ros kollektionen

Bild Hämtad från Mint Tea and Tagine - Roser vanligt i Souk.
Marockanska Rosen Vatten Flaskor.  Chict!
Vill haaa Regina Harris Parfume - Sviin Dyr. Jagar efter något likanande och prisvänligt till butiken. Vad tror ni om doft kombinationen Frankincense - Myrrh - Rose Maroc ?

Marockanska rosor, rosenvatten och Rhassoul lera (Klassiskt i Marockanska urgamla skönhetsrecept)


Och slutligen! 
En bunte rosor till er. Njuuut av våren och gör som Tjuren ferdinado.
Han tyckte allra bäst om att sitta under sitt träd och lukta på blommorna.

8 kommentarer:

 1. såååååååååååå vackert, tack för underbara bilder <3 kärlek igenom skärmen

  SvaraRadera
 2. Tack själv Anna för att du uppskattade de :)

  SvaraRadera
 3. Jag och mamma har precis bokat en resa till Marocko, vecka 22 ska vi bo på samma hotell som för 10 år sedan :D (caribbean village agador)
  Har du några tips, något som jag måste göra eller köpa när jag är där? Tänkte prova på hamam och införskaffa lite arganolja och annat skoj :D

  SvaraRadera
 4. Va kul Lydia,

  Hmmm. Agadir är ett typiskt turist område. Jag rekommenderar att ni tar en trip till Merrakesh om ni har möjlighet. Verkligen värt ett besök. Såg bilderna på ert hotell, ser ju fantastiskt fint ut. Men Agadir är verkligen rätt ställe att ta med sig Arganolja. Det är nämligen där utanför som det växer. Men även där kan man hitta förfalskade varianter. Så va på vakt och fråga någon från Agadir som kan hänvisa er vart man köper autentisk arganolja. Tycker även att du ska ta med dig Olivtvål, rhassoul lera och Kessa handske hem till Sverige. Ser till att ta med dig en hel del. Sök gärna efter bästa Kessa handske kvalitet som inte släpper ifrån sig färg. Om ni ska köpa inredning osv. så tänk på att inte köpa från Bazarer, de brukar oftast ha 5 gånger så dyrare priser. Skulle vara perfekt om jag kunde visa er runt där nere. Men tyvärr så kommer jag inte vara på plats då. Längtar efter uppdateringar från din blogg. Det är bara att maila mig när ni är där nere om ni behöver tips med något. Njuuuuut av maten. Den är smaskens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för tipsen! Det ska jag göra, spännande :)

   Radera
 5. Har använt Ren's kroppsolja med marockanska rosor. Den doftade underbart. Man kunde inte låta bli att smörja kroppen.Underbara saker härstammar från Marocko :)

  Nu när du håller på och ger skönhetstips från Marocko. Finns det något bra tips för hårborttagning? Hur går man det i Marocko utöver trådhårborttagning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rens skönhetsprodukter är fantastiska. Finns att köpa på apoteket också har jag sett. De har även en serie med arganolja. Vad jag vet av egen erfarenhet så känner jag inte till någon specifik hårborttagningsmetod från Marocko. Inte så vanligt i marocko. Tror de flesta använder rakblad :) Mer vanligt i Mellanöstern tror jag.

   Hittade här en video på hur Egyptierna gör. Tror att receptet är hämtad från antika egypten. Enjoy!

   DEL 1

   http://www.youtube.com/watch?v=FZfhfu5qhVg&feature=results_main&playnext=1&list=PL87DF7A58CF87410A

   DEL 2

   http://www.youtube.com/watch?v=WxjUXAMvFFQ&feature=relmfu

   Radera
 6. Uh det var smärtsamt när hon vaxade ögonbrynen :). Det vill jag absolut inte göra.

  SvaraRadera