söndag 6 maj 2012

Hemligheten Bakom Den Utsökta Ghassoul Leran


 
ghassoul 1 The secret of the exquisite Rhassoul!
Ghassoul leran ersätter tvål, schampo, balsam. Har uppskattats sedan antiken.


Jag har tidigare skrivit om hammam ritualen. Idag vill jag bekanta er med en annan skönhetshemlighet som vi marockanska kvinnor är förälskade i. Ghassoul lera är namnet och är en av de mest multifuktionella traditionella skönhetsrutiner jag någonsin har stött på.


Vad är ghassoul lera?
Ghassoul leran har otroligt rengörande och avgiftande egenskaper och utvinns endast från Atlas bergen i Marocko. Lera består av 100% mineraler, sällsynta jordarter och spårämnen från atlas bergen som bildas naturligt genom geotermiska processer av vulkanisk aktivitet. 

Ghassoul lera för tvättning av Hår, Kropp och Ansikte.

Ghassoul lera är ett 100% naturligt, avgiftande och rengörande lera och används för att tvätta håret, ansikte och kropp. Den ersätter tvål, schampo, balsam. Ghassoul leran har uppskattats sedan antiken för sin enastående förmåga att rengöra, ge näring och vårda huden och håret. 

Vad är ghassoul lera bra för?

 Schampo & konditionering
 Hårinpackning
 Ansiktsmask
 Tvål / Dusch gel
 Naturlig Facial Cleanser
 Kroppspeeling
 Kroppsrengöring
 Ansiktsvård
 MassageHur blandar man ghassoul Lera?

Lägg  lite rhassoul lera i ett  glas eller skål. Blanda i vatten tills den precis täcker lerpulvret  (se videon nedan) Tillsätt mer vatten eller pulver vid behov för att uppnå rätt konsistens. Den ska ha ungefär samma konsistens som yougurt.

rhassoul 1 The secret of the exquisite Rhassoul!
Finns att köpa i pulverform och små kakform   

En vanlig råvara i många SPA salonger.


Hur använder man ghassoul lera för att tvätta och konditionera håret?

Att tvätta håret med rasullera kommer att få dig överraskad förvånad över hur rent och mjukt ditt hår kommer att bli. Oavsett vilken hårtyp man har så behövs ingen balsam. Blanda leran såsom beskrivningen ovan. Blött håret, massera leran i hårbotten under några minuter. Tillsätt lite mer vatten i hårbotten för att hålla leran flytande. Massera in,  Skölj och kamma håret noga igenom under rinnande vatten. Låt det torka naturligt. Ghassoul leran passar alla hårtyper inklusive personer med känslig och kliande hårbotten. Den är särskilt bra för hår som trasslar sig och är svårt att hantera.  Tex. afro hår, lockigt och strävt hår.  Det är  enkelt att tvätta med Ghassoul Lera. Håret blir rent, mjukt och trasslar aldrig. Man behöver inte ens någon balsam. Bara några droppar Hårolja: tex. Arganolja efter duschen. 
Hur använder man ghassoul lera för att göra en ansiktsmask?

Späd leran upp i en yoghurt-liknande konsistens (enligt beskrivningen ovan). Sprid rhassoul leran över ansiktet, undvik ögonen.  (Häll i några droppar arganolja om du har). Tvätta leran bort från ytan innan det torkar (ca 10 minuter).

Hur använder man ghassoul lera som ansiktsrengöring och för att avlägsna make-up eller helt enkelt för att tvätta ansiktet?

Blöt ansiktet och doppa fingrarna i den blandade leran och tvätta sedan ansiktet. Sprid leran över ansiktet och tvätta med händerna,  peeling handske eller en svamp. Leran rengör, exfolierar och avgiftar. Skölj sedan av. De flesta människor behöver  återfukta den känsliga hyn på ansikte, hals, händer och naglar efteråt. Men oftast räcker det med leran som inte torkar ut och ger otroligt mjuk hy.

Hur använder man ghassoul lera istället för duschkräm och tvål?
Är du ute efter 100 % naturlig dusch gel utan kemikalier och sulfater då ska du använda ghassoul leran. Duscha under kort tid för att värma kroppen eller ta ett bad.  Använd därefter gärna en peeling eller massage handske för att sprida leran tunt över hela kroppen. Massera lite mer där kroppen behöver extra deodorisering. Skölj sedan kroppen med hjälp av en exfolierande handske för att tvätta bort leran från huden.

Rhassoul leran är mycket vänlig för kropp som är utsatt för:

    Psoriasis
    Eksem
    Akne
    Torr eller oljig hy
    Känslig hud
    Mjäll
    Fint och Känsligt hår


Vilka är de generella egenskaperna hos ghassoul leran?

Rasul / ghassoul leran har en stark negativ laddning och hög absorptionshastighet som bär bort överflödiga tungmetaller, kemikalierester och föroreningar. Det höga avgiftande pulvret är  perfekt för hud behandlingar, ansiktsvård och för att tvätta håret. Med sina fantastiska mineraler och spårämnen ger den kroppen ett välbefinnande och minskade ålderstecken.

Med regelbunden användning av ghassoul lera för håret räkna med ...
   
    En perfekt ren hårbotten och hår
    Befrielse från torra och mjäll-benägen hårbotten
    Bättre näring för hårbotten
    Minskad frekvens av hårtvätt
    En ökning av hårets volym
    En ökning av hudens och hårets, flexibilitet, smidighet och glans
    
Med regelbunden användning av ghassoul lera för att tvätta ansiktet och kroppen kan du förvänta dig...

 Efter en enda användning blir huden helt ren 
 Mjukare
 Mycket reducerad avflagning
 Ökar hudens elasticitet
 Ger bra näring för huden och fastare textur
 Silkeslen hud över hela kroppen
 Mindre beroende av deodoranter och hudkräm på grund av den naturliga deodoriserande och   uppmjukande effekt ghassoul leran ger.
 En minskning av oljeglans på hudens yta.
 Rengöring av överflödigt fett från insidan och minskar porer. Förbättrar acne benägen hud
 En minskning av behovet av att återfukta torr hy

Rhassoul lerans  fler fördelar…
  
Mycket effektiv och ekonomisk
Vegan (100% mineral)
Snäll mot vattensystem och floder
Bryts ner biologiskt och naturligt.

Kan jag använda leran om jag har eksem?

Ja, definitivt! Passar till eksem, psoriasis, dermatit, acne, klåda, känslig, allergi benägen eller problem benägen hud.


Blockerar leran avloppet?

Nej, du använder lera i små mängder för att tvätta håret, ansikte och kropp. Ler partiklarna suspenderas i rörligt vatten. Om du har använt tjocka lager av lera - till exempel med en ansiktsmask eller en inpackning, placera gärna leran i komposten.


Personliga Tips:
Jag har nu hittat till det ultimata och 100 % naturliga schampo att tvätta håret med. Tillsammans med Eliah Sahils schampo blir resultat helt makalöst. Har tidigare provat att bara använda Eliah sahils Schampo men håret blev fet redan dag 2. Att komplettera Eliah Sahil med ghassoul har gett mig resultatet jag alltid har drömt om. Flytande schampon brukar vanligtvis innehålla kemikalier skadliga för hälsan. Sk. ”Naturliga” flytande schampo innehåller vatten och konserveringsmedel som används för att skydda schampon. Det är känt att konserveringsmedel är skadliga för människors hud och hår, men de undviks ändå inte. Jag undviker detta genom att använda schampo i pulver form. Ett revolutionerande sätt att tvätta håret med som jag hoppas att fler kommer att upptäcka. 1 tvätt med ghassoul och 1 tvätt med Eliah Sahil som även innehåller tvättnötter och får håret att löddra naturligt. Jag avslutar alltid med några droppar av den omtalade marockanska arganoljan också känd som guldoljan. Halvfet olja med super effektiva egenskaper.


ghassoul 1 The secret of the exquisite Rhassoul!
Ghassoul lera i Kakform. Löses enkelt upp i vatten. Se vidon ovan.


PS.  Bara så ni vet så kommer mer ekonomiska förpackningar av Ghassoul lera att komma in. Så håll utkick över utbudet i Bazaren. my friends ;) Hoppas ni upplevde läsningen givande. Love!!!

13 kommentarer:

 1. Wow!! Det måste jag verkligen testa! Gillar grejer som kan användas från topp till tå :)

  Kram!
  Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, ett + i kanten för lerans multifunktionella egenskap

   Radera
 2. Jag visste lite om leran men visste inte att det hade så mångaaaa bra egenskaper och användning till hela kroppe. det här här måste jag testa.Effektivt, miljövänligt och sparar pengar i längden:)

  SvaraRadera
 3. Åh va bra med en ordentlig beskrivning. Tack!!
  Hade för mkt arganolja sist så nu är mitt hår helt fett trots en extra schampotvätt. Tror du jag får bort det feta med bara rassullera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooo ja! RHassoul lera tar bort all fett och lämnar håret mjukt. Eliah Sahil är en mycket bra schampo den fick betyg 4,5 av naturligt snygg :) enda nackdelen var att dag två så blir håret fet. Därför tycker jag att rasullera och ELiah sahils 100 % naturliga schampo kompletterar varandra utmärkt. Jag själv har aldrig använt de tillsammans och är super nöjd över resultatet.

   Radera
 4. Inspirerande läsning och vackra bilder...finns det en hammam en Stockholm?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört att det finns turkisk hammam ingen Marockansk tyvärr. Har personligen aldrig varit där. Tänker heller inte gå dit då jag tycker det är obekvämt att bli ompysslad av män med enbart bikini på.

   Radera
 5. färgar inte leran av sig? tänker då på oss blondiner som inte alls vill ha mörkare hår

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag aldrig hört.

   Hittade dock en diskussion om detta i ett forum på nätet.

   Question: I have very fine blonde hair and have tried washing my hair naturally, but nothing seems to work for me. Castile soap and natural shampoos leave a waxy residue and baking soda makes my scalp itchy and hair dark/greasy after a few months. I've tried these with and without acv rinses, but I always end up having to go back to conventional shampoo. Does anybody have any advice on how to naturally wash my hair type?


   Did you already tried Ghassoul? I have very fine blonde hair too and it works very well for me.

   Radera
 6. Fungerar det att bara använda rhassoul leran ensamt eller måste man också ha eliah sahils pulverschampo samtidigt för att det ska bli rent?

  SvaraRadera
 7. Det går jätte bra att använda bara rhassoul leran. Håret blir fantastisk mjuk. Häll gärna i någon droppe olivolja, arganolja i blandningen om du har torrt hår. Jag har lockigt, långt och ganska strävt hår, tjockt hår men hårstrån är ganska tunna och känsliga. använder rhassoul och det funkar utmärkt. 100 % naturligt dessutom :)

  SvaraRadera
 8. Nyfiken jag blev på rhassoul lera nu, med sina många egenskaper och användningsområden! Ska nog testa det i min hårvård när mitt nuvarande shampoo tagit slut! :] /Lola, http://thegreenbeautyguide.blogg.se/

  SvaraRadera