tisdag 8 maj 2012

Tävling - Ja, jag använder gyttja i håret!

Ja! Jag använder gyttja i håret!
Jag har upptäckt världens bästa 100 % naturliga hårvård som verkligen fungerar. Överdriver inte! Hårvård som många gröna konsumenter nu förtiden är ständigt på jakt efter. Jag vill nu uppmärksamma denna upptäckt genom att dra igång en spännande tävling.

Därför är jag förtjust i 100 % naturlig hårvård

Du är inte i behov av flytande "naturliga" schampo med onödiga konserveringsmedel
Du är inte i behov av kemikalier som löddrar,  rengör och är  hormonstörande
Du är heller inte i behov av någon syntetisk beroendeframkallande balsam osv...

Så vad är hår egentligen i behov av? 

Veckans utmaning: 

Motivera på vilket sätt du bäst kan ta hand om ditt hår?

Bästa motiveringen vinner Body Bazars exotiska hårvårdspaket -  100 % naturligt och ultimat!!!


Vinsten består av:


Ghassoul lera, Eliah Sahils schampo och ArganoljaEliah Sahil Schampo: Shikakai, Amila, Kali, Fullers Earth, Haritaki, Amla, Tvättnötter (utförligt INC klicka här.) -  Revolutionerande näringsbomb för håret!

Ghassoul leran har otroligt rengörande och avgiftande egenskaper och utvinns endast från Atlas bergen i Marocko. Lera består av 100% mineraler, sällsynta jordarter och spårämnen som bildas naturligt genom geotermiska processer av vulkanisk aktivitet. Har beprövats av de orientaliska kvinnorna i 1000-tals år. Mer om Ghassoul Lera.


Arganolja: Har du inte hört om guldoljan alla talar om - som stärker håret från topp till rot? Läs mer om Arganolja.

Nu har du möjlighet att vinna hårvård som ger resultat! Lämna din motivering i kommentar fältet nedan.  Gilla samt dela på  
www. facebook.com/bodybazar - Tävlingen stängs 2012-05-30


Ps. Personer med  eksem, kliande och känslig hårbotten, psoriasis och andra hudåkommor skulle bli super glada av att få ta del av denna nyhet. Så Sprid vidare my friends...
 
Ps. Glöm inte att lämna din e-mail adress tillsammans med motiveringen.


Ser fram emot ert deltagande! Love.
                   

43 kommentarer:

 1. Detta skall jag sprida till alla vänner
  och även till dom som jag inte känner
  Jag har aldrig testat gyttja i mitt hår
  men om det är bra och jag det testa får
  så blir jag en trogen kund som smetar
  in håret med både gyttja och olja som kletar

  Kram
  Kicki Kronborg

  SvaraRadera
 2. Åhh så spännande det låter ;) Har själv inte testat, så det vore kul att se om dessa produkter passar mitt Frissiga Hår....
  Nu håller jag tummarna Så!!! Hoppas med lite tur att jag dessa produkter får prova På!
  * Gillar redan på FB (Pernilla Wamsjö)
  * Har även Delat tävlingen på FB till mina vänner :)

  SvaraRadera
 3. Balsammetoden säger jag då! Det har jag använt mig av i 4 år nu-goodbye med elaka sulfater,silikoner och mineraloljor.Dessutom börja jag färga håret med växtfärger för 3 år sen,(henna,amla,indigo och katam),och har aldrig haft så friskt hår som nu.Klipper mig 1! gång om året och då har jag ändå tjockt självlockigt hår :)Så ja,jag är redan van vid gyttja i håret ;)

  Marie Hedlund på FB och delar med mina vänner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde min mailadress..mariehedlund@gmail.com

   Radera
 4. geggamoja som gör underverk för kropp och själ.
  Liten spa dag skulle det bli om jag vann och sen kan jag skåla i ett glas champagne =)

  (niklaslena@hotmail.com)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig tävling!
  Då jag har mjäll eksem i min hårbotten är det viktigt att jag tar hand om mitt hår. Jag experimenterar inte med en massa styling produkter med kemikalier i, inte heller färga håret. Så ofta jag kan masserar jag hårbottnen och tillsätter olivolja. Men det bästa är, mår man bra inombords, mår håret också bra. Rå om dig själv, inte stressa!
  Ha det bra. Mvh
  emely.drugge@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Naturliga produkter är väl alltid bäst, även så i detta tävlingstest.
  Villig att prova det mesta, för mitt slitna bleka vinterhår så ja tack, jag vinner gärna.
  Rosita Axelsson ason.sita@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Min kalufs är villig att prova allt för ett vackert sommarrufs:)
  dressyrare@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Jag gick från att vara en fullfjädrad sulfat-schampo-luddrare till att endast använda Eliah Sahils naturliga schampo samt en madeltvål, över en dag. Restultatet är slående! Det tog sin lilla tid att få bort fettet som blir till bak på håret men nu efter 2 månaders användning är håret friskare och vackrare än någonsin (förutom möjligen under spädbarnsperioden hehe). Har dessutom varit superpeppad på att prova både ghassoul leran och arganoljan i håret för ännu bättre resultat (hoppas jag)!
  ummadam@live.se

  SvaraRadera
 9. Jag tror att hår är i behov av kärlek och omtanke precis som resten av kroppen. Jag undviker så långt det går att äta mat som innehåller kemikalier och konserveringsmedel, varför ska jag då ge det till mitt hår? Behandla håret som din själ vill bli behandlad. Grönt är skönt som det heter. Därför tror jag att lera och olja är helt ypperligt bra för håret. Och vem vill inte lägga in håret i guld?!

  fundin@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Så roligt med en tävling! Produkterna vi tävlar om är de jag allra helst vill prova just nu.
  Jag tror att man bör försöka undvika alla sorters kemikalier så gott det går. Var och en efter sin förmåga. För det kan också bli så att man känner sig stressad i sin jakt för att undvika allt farligt och då blir kroppen sjuk av stress istället.
  Sen är våra hår olika och olika saker kan passa olika bra. Man måste prova sig fram. Problemet är att bra produkter ofta är dyra och får man möjlighet att vinna dem så är det en fantastisk chans!
  Jag tvättade igår med rasullera för första gången, helt enligt dina instruktioner Hanan. Jag har inte din rasullera men den vill absolut prova om jag får möjlighet. Jag var skeptisk till om det skulle funka utan balsam på slutet men jag tänkte att jag får försöka. Och resultatet blev underbart!! T.om. min man sa att mitt hår va så fint!!! :)
  Det blev mjuk och lent och otrassligt men lockigt. Som jag vill ha det!!
  Det vore underbart att få prova din rasullera och att kombinera det med Elijah Sahils schampo. Arganoljan älskar jag redan.
  Jag delar och gillar på FB!
  yael.sages@bredband.net

  SvaraRadera
 11. Just nu så tar jag hand om mitt hår jätte noga använer bara frisör produkter. När jag dushat håret så kramar jag ut det istället för att blåsa håret sätter upp håret på kvällarna innan jag går och sover använder tabletter siliceia. Använder en inpackning minst en gång i veckan håller med hel ifrån plattången. Pluss att jag frösker äta rätt. Nu är ju sommaren här och då passar jag på att använda hatt när jag är i solen med håret och skydd för håret någon slags solskydd.

  Hoppas på dena fina vinst

  Kram

  Jagalskarsarah@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Jag tar alltid "bak o fram" metoden. Den innebär att jag blöter mitt hår och har i balsam FÖRST, låter det verka, spola ur och sen tar jag schamponeringen. På så sätt får du fortfarande lent och glansigt hår, men alla balsam rester som normal sitter kvar och gör att du får fett hår är nu som bortblåsta!
  ilsedemes@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Jag brände sönder mitt hår för några år sedan, ung och dum som ville ta bort det röda... Det tog LÅNG tid innan håret mådde bra igen efter det. Men det som gjorde den stora förändringen var tre olika saker som jag idag älskar för det!

  1. Att äta mycket ägg, det fick mitt hår att växa i raketfart och det blev tjockare och starkare.
  2. Ricinolja i håret som inpackning <-- SJUKT BRA!
  3. Att ha olivolja som inpackning (Det funkar jättebra att blanda alla tre att ha i håret också)

  När jag körde med dessa "kurer" började det växa snabbare samtidigt som att jag slutade tappa hår hela tiden. :3

  SvaraRadera
 14. För drygt ett år sedan hörde jag talas om balsammetoden, och det var min inkörsport till ecodjungeln. Jag rensade badrummet från produkter med dåliga ingredienser och köpte ett bra balsam, och det var verkligen räddningen för mitt hår. På några månader gick mitt hår ifrån att kännas som papper till att vara mjukt och fint som det var när jag var liten, och jag började få komplimanger för att det glänste. Men det fanns en nackdel, och det var att min hårbotten började klia, och jag antar att det var i samband med balsamtvättarna. Jag har provat massor med olika inpackningar, så som honung, olja, äppelcidervinäger och ägg, men de har bara hjälpt för stunden. Mitt mjälliknande kliande är fortfarande kvar och kan vissa dagar driva mig till vansinne. Snart tänkte jag prova att tvätta håret med bara bikarbonat och se om det hjälper.

  Jag tror på att ta hand om sitt hår med naturliga produkter, men även tänka på de små detaljerna som gör att ditt hår lever längre. Jag duschar till exempel alltid mitt hår med kallt vatten, sätter alltid en blöt handduk på huvudet om jag ska basta, borstar det med en riktigt svinborst, låter det alltid självtorka (rufsar aldrig ens med en handduk) och stylar aldrig håret med några varma tänger.
  Nu det senaste har jag även börjat tänka på vad mina andra skönhetsprodukter innehåller, såsom smink, tvålar och deoderanter, och just nu är jag i utrensningsfasen även där.

  Produkterna i detta paketet är de precis de produkter som jag har varit inne och suktat efter på Body Bazar-sidan enda sen jag fann den, men aldrig haft råd eller tid att beställa. Det skulle vara super att vinna, för då hade jag kommit ännu ett steg längre i min strävan efter att slippa kemikalier helt, och förhoppningsvis kunna bota min kliande hårbotten.

  Mvh Lydia Söderlund/ lylaalyl@yahoo.se
  Gillat och delat på facebook!

  SvaraRadera
 15. Jag tror att fukt för håret är jätteviktigt.Jag använde vanligt ica shampoo när jag var ung, helt ovetandes om de farliga ämnen som finns i dessa produkter.Mitt hår var aldrig välmående!

  Sen gick jag över till frisörshampoo och håret blev bättre. Använder nu Biolage produkter utan parabener med argan olja i.Arganolja i håret är bra men jag känner att mitt hår inte är helt ok än så jag försöker hitta något mycket bättre, nåt med argan oljan i men inte det dåliga i shampot.

  Så.... nu skulle jag vara sugen på å testa detta paket och se om det kan göra mitt hår superfint:) vilket jag faktiskt tror.

  Jag har gillat och delat såklart!
  Många kramar , sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. GLÖMDE SKRIVA MIN MAIL: sanna33lerum@hotmail.se

   Radera
 16. Jag räddar mitt hår mellan varven genom att använda en bra inpackning och för en tid sedan fick jag proiva olja i håret som verkligen återställde och reparerade.
  Nu läser jag här att det finns produkter med ännu mindre - alltså inga konstgjorda ämnen och bara naturligt tillvaratagande. Så jag tror att jag bäst tar hand om håret med naturliga produkter och låter håret vila mellan varven!
  Gillar och delar även på FB - words with wings :)

  SvaraRadera
 17. Jag använder Forever Livings Aloevera schampoo och balsam. Mycket välgörande för håret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om min mail framgår mail@halsofokus.com // Christina Sandström

   Radera
 18. Har använt dessa produkter under ca 2 månader... Klådan borta, glänsande friskt hår, inget hårsläpp och inga tovor... Samt att Rhassoul leran går att använda som tvål,schampo,balsam,inpackning,ansiktsmask utblandat i Argan olja och eller vatten.
  Känner att ja redan vunnit högsta vinsten <3

  Mvh Veronica Skoog

  veronicaskog@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Håret behöver endast tvättas 2-3 gånger i veckan och klippas åtminstone en gång varannan månad för att det inte ska vara slitet. Man ska använda ett schampo och balsam som är anpassat efter sin hårtyp och en bra hårinpackning en gång i veckan. Sedan ska man tänka på vilka produkter man har i håret och inte ösa på med en massa hårgele och hårspray i onödan. Det är även viktigt med värmeskydd om man använder sig utav plattång, hårfön, osv.

  amanda123_321@hotmail.com

  SvaraRadera
 20. Enkelt; Jag låter mitt långa hår självtorka och jag tvättar håret bara 2 gånger i veckan. Mitt hår växer lika snabbt som ogräs och min "hårstatus" är mycket bättre i jämförelse med väninnor som både tvättar och fönar sitt hår dagligen. Håret tar stryk och det kostar inget att få bra hårkvalitet! Går under namnet Jenny-Anne Johansson (Helsingborg) på fb.

  SvaraRadera
 21. Jag har inte provat denna oljan men det vore underbart att vinna denna guldjuvel till hårinpackning. Mitt hår har blivit torrt där jag gjort ljusa slingor och där behövs massa läkande som guld oljan. Jag har sällan hår spray i håret och fönar så sällan jag kan och försöker få den att hålla sin naturliga kvalitè.

  Om man inte kladdar i massa hår prudukter som gele och massa annat så håller sig håret sig mycket bättre så då behövs det bara tvättas var tredje eller fjärde dag.Att dricka flytande vitaminer som kostar lite mer än andra har gjort mitt hår ett underverk. Äter vi dålig föda blir håret därefter.

  nettan.klar@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Jag är trött på att bidra med att förgifta mig själv och vår värld med kemikalier, det räcker nu!
  Jag har provat liknande produkter vid ett besök på Hammam i Maroco och det glädjer mig att upptäcka att jag kan fortsätta med dom här hemma. Mitt torra väst ländska hår försvann och mina torra ben dessutom, trotts kraftigt skrubbande med lera och vantar.
  anna-pe@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag tror bästa sättet att ta hand om sitt hår är att använda så naturliga produkter som möjligt, äta nyttigt och sova tillräckligt. Jag har typiskt skandinaviskt hår och det vore spännande att se hur dina produkter skulle fungera på mig.
  Tyvärr tvättar jag håret varje dag (med eko-produkter, men ändå) och använder fön o plattång...

  marika.hoffman@gmail.com

  SvaraRadera
 24. Anna Mclaren13 maj 2012 11:52

  Drick mycket vatten och använd kokosolja i håret en gång i veckan innan du tvättar håret (låt det sitta i i minst 1 timma). Massera in i hårbotten och efter bara ett par gånger älskar din hårbotten dig igen!

  mclarenkaili @ gmail.com

  SvaraRadera
 25. det bästa är oljeinpackningar och att låta håret lufttorka:) hoppas få testa de här spännande produkterna! sophhjarta@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Hej
  Jag har eksem i hårbotten och tunt ljust hår. Mina eksem syns ibland och jag kliar mig ofta. Sedan jag började med lertvål har min hårbotten blivit bättre, håret känns tjockare och jag slipper klia mig så mycket. Så lertvål är jättebra.
  Men mina eksem har inte försvunnit helt och hållet så jag vill gärna prova den metoden du rekommenderar. vänligen Louise, louise.grass@live.se

  SvaraRadera
 27. Jag älskar rena, kladdiga produkter! Min dotter och man skulle verkligen behöva gegga in leran i sina såriga hårbottnar. Provar just nu sidentvål, men resultatet är inte riktigt i toppklass. Tror stenhårt på dessa beprövade, exotiska råvaror!

  helena.spannar@folkuniversitetet.se

  SvaraRadera
 28. Kan detta vara frälsningen jag väntat på och letat efter? Mitt självlockiga hår ser ut som en vissen ökenros. Jag tvättar det med ekologiskt schampo men vi har sjukt mycket kalk i vattnet så det blir torrt och frissigt redan dagen efter. Har dessutom alltid haft problem med torr och kliande hårbotten. Så ja, jag skulle oerhört gärna pröva hårleran och arganoljan :-)
  Försöker leva så kemikaliefritt som möjligt så din internetsida är den bästa upptäckten på länge. Fortsätt sprida din kunskap. Go eco!

  jbrankell@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Mitt hår är i stort behov av vård och näring och för att inte tala om frissiga håret jag har. Denna fina trio är precis vad jag och mitt hår behöver. Håller tummarna för det.
  Jag har gillat dig på FB via min syster (Amela Bc) och delat med mina vänner.Jag saknar Fb själv och eftersom min syster gillar gröna produkter så passade vi på att tävla tillsammans och om vi vinner delar vi på priset.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 30. Det skulle vara jätteroligt att testa produkterna. Jag använder olika naturprodukter idag också och prövar mig fram. Det viktigaste jag har lärt mig för att få håret att må bra är att inte föna och använda locktänger för ofta. Jag klipper håret högst två gånger per år och det är sällan slitet då.
  Ha en trevlig sommar!
  marianne.e2@spray.se

  SvaraRadera
 31. Ett tips som faktiskt funkar är ägg i håret, lite geggigt kanske men håret blir mjukt och glansigt. Jag kör med en hårinpackning en gång i veckan också för att inte få slitna toppar!! :D

  SvaraRadera
 32. För mig är det i första hand miljön jag tänker på när jag tar hand om mitt hår och min kropp; utseendet kommer i andra hand (fast inte så långt efter fåfäng som jag är:) ). Jag använder bara naturliga och ekologiska produkter av olika slag (det går till exempel att hitta många kravmärkta produkter som både magen och håret älskar; avokado, banan, kokosnötsolja, ägg för att nämna några).
  Mitt bästa tips är emellertid att jag gör slingor och klipper mig hos en ekofrisör, som inte använder sig av några kemikalier. Ett gott val för miljön, och att håret dessutom får bättre kvalitet och ser finare ut än någonsin är självklart en positiv bonus! :)
  Hälsningar
  Sofia
  somosalmas@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag är verkligen jättedålig på att ta hand om mitt hår - suger åt mig alla era superbra tips! Jag ammar fortfarande min nya prinsessa och håret rasar av mig och ser slitet och sprött ut! Provade en dunderkur från marrocan oil som gav effekt i över en vecka efteråt - superbra! Annars tror jag vätska är jätteviktigt för att hela kroppen ska må bra och vara frisk!

  Håller tummarna!

  Hälsningar

  Amanda
  erikssonamanda85@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. vill få ordnign på mitt hår ,fick ej ordning på det när man vart gravid nu vet man kanppt heller va för frisyr,ett lite slitet hår behöver piggas upp helt klart så hoppas ha tur,gillar på fb er jag heter där Sanette Leosmom Gustafsson


  mvh anette

  vargonshotmama@live.se

  SvaraRadera
 35. Hej!

  Har länge tittat på andra alternativ till just "vanligt" shampoo. Anledningen till att jag inte börjat med mera naturlig hårvård är att jag helt enkelt inte vet vart jag ska börja. Det verkar helt otroligt att lera i håret fungerar så bra, men jag vill mer än gärna testa själv efter att jag läst ditt inlägg ^^ Kan nog vara perfekt för mitt torra och slitna hår. Har inte varit snäll mot mitt hår det sista, eftersom pengarna inte har räckt till mer än billigt shampoo. Ibland är det tufft att vara student.

  Så jag håller tummarna att jag har turen på min sida och kan dra hem priset^^

  Har både gillat och delat din sida på Facebook med ett leende på läpparna. Det kommer nog bli fler turer hit till din blogg för att snappa upp fler tips och jag hoppas att mina vänner också hittar hit.

  Min e-mail är: kisetsu04@gmail.com

  MVH
  Alice

  SvaraRadera
 36. Tar bäst hand om mitt hår genom noggrann och skonsam tvätt - men inte för ofta.
  Kammar försiktigt igenom håret med stor kam och låter det helst torka naturligt.
  Ser fram emot att pröva leran...tänk om det är vad jag alltid sökt men aldrig funnit?
  Precis som den fantastiska arganoljan - guld värd!

  Naturligtvis både gillar jag och delar jag på FB.
  Mvh
  Marie
  ekstrom59@gmail.com

  SvaraRadera
 37. Sen jag blev sjuk för sex år sen, kan jag inte tvätta håret mer än var 14:e dag och det ser ut som det mår bra av det.Klipper topparna, men det växer och växer.
  Vad använder jag?

  1- Vulkanjords Rasulsaebe ( till rengöring av ansikte, kropp, hår, ansiktsmask,raktvål,bra mot acne oxå).Så jag gör som du och är en redan invigd.
  2.Sköljer ibland med nässelvatten

  Dottern är ytterst tveksam till att släppa sitt schampoo, trots problem med väldigt torr hårbotten och med allergi och eksem i släkten. Vinner jag detta kanske jag kan få henne på andra tankar och visa att det finns fler än hennes mamma som använder alternativa produkter.
  Mvh
  Sylvia
  lornet@live.se

  SvaraRadera
 38. Jag har tidvis problem med håravfall samt torr kliande hårbotten - då brukar jag klippa mig riktigt kort och bara skölja håret med vatten samt inpackning med olivolja mellan varven.
  När håret är i bättre form så låter jag det växa ut och tvättar det två gånger i veckan med milt babyschampo.
  Det här låter helt klart lockande - hoppas att jag får chansen att testa.
  Malin

  ia5malka@hotmail.com

  SvaraRadera
 39. Jag är definitivt med och tävlar. Kan detta göra under med mitt toviga, frissiga och ständigt torra hår så att det blir silkeslent och glänsande vackert till mitt bröllop hade jag blivit superlycklig!

  Mitt bästa tips att annars få ett mjukt och fint hår som inte blir alltför flygigt är att tona håret i en vacker färg. Det hjälper mitt hår emellanåt!

  Hälsningar/ Christine
  peterssonchristine@hotmail.com

  SvaraRadera
 40. Karin Sällström31 maj 2012 12:08

  Att vårda ett hår
  Över många år
  Ja genom hela ditt liv
  På ett sätt som är bra
  Är inte alltid så lätt
  Speciellt om man vill välja rätt
  Och efter naturens eget recept

  För utbudet på sådana hårprodukter
  är i vårt land skralt
  Då de som bestämmer
  Låter ekonomins intressen gå före
  Men vi som vill kämpa
  för det vi tror är det rätta
  Vi ger inte upp!

  Människan som ur naturen är skapt
  Hon kan inte leva utan det
  som naturen dagligen oss ger
  Så mår troligen även ditt hår
  Bäst av något som är skapat därutav

  Om det sedan är olja eller lera
  kanske rentav balsam och mera
  eller alternativt lite ägg
  kanske även till någons skägg
  Det är upp till dig och just ditt hår
  Kan hända det tar några år
  att hitta det som är i samklang med dig

  Men med kärlek och välvilja
  till såväl vår insida och utsida
  Som till allas vår natur och miljö
  Finns goda chanser att lyckas

  Produkter som inte lämnar dåliga spår
  Utan en ingridienslista som är lång
  Till och med utan gifter varenda gång
  Produkter som läker sår
  Och gynnar såväl hud som hår
  Med gott samvete du kan
  på Body Bazars produkter kalasa

  Att leva diskret
  På ett sätt som inte missgynnar vår planet
  Ger möjlighet för kommande generationer
  Att på ett vackert sätt fortsätta vårda det
  som är oss till låns.


  Dikt av: Karin Sällström
  31/5-2012 karin.sallstrom@gmail.com

  SvaraRadera