tisdag 29 maj 2012

Så bleker du dina tänder naturligt

Visste du att man kunde bleka tänder med hjälp av bikarbonat helt utan starka kemikaliebaserade blekningsmedel. För oss te- och kaffe älskare passar det perfekt. Det är dessutom enkelt och super billigt. Jag har känt till metoden tidigare men har varit lat att prova. Nu känner jag att det är dags och tänkte börja exprimentera och se om jag lyckas få bort missfärgningarna på mina tänder.

Missfärgade tänder Vs. naturligt vita tänder.

Vitare tänder med hjälp av bikarbonat verkar vara en fantastisk bra metod. Ni minns väl även mina tidigare inlägg om bikarbonat för att föra egna rengöringsmedel? Bikarbonat en fantastisk produkt för oss som väljer naturligt.

Enligt tandhygienisten i 1:a videon ska man borsta varannan dag eller minst en gång i veckan med bikarbonat om man vill uppnå bra resultat. Men en nära syster till mig tipsade att bikarbonat liksom salt har en slipande effekt på tandens emalj därför är det inte bra om man gör det ofta.  Kan kanske räcka 2-3 gånger i månaden. Eller 1 gång i veckan.


Observera bara att du inte kan få ljusare tänder än din naturliga nyans med bikarbonat. Dvs. du kan inte få kritvita tänder om du inte föds med såna. Däremot kan du lyckas få bort alla missfärgningar med denna effektiva och enkla metod. Jag gillar inte super vita tänder, det ser bara onaturligt ut. Har du provat bikarbonat metoden till tänderna? Dela gärna med dig. Här kommer några bra videon som jag har valt ut till er. Share & Enjoy!

32 kommentarer:

 1. Måste ju säga att detta är ett riktigt bra tips. Har provat att bleka tänderna innan och det gjorde faktiskt ganska ont ett bra tag efter :P

  Såg att du använder pusha.
  Förutom Pusha använder jag också http://www.Qlose.se som fungerar på samma sätt. Ett litet tips om du vill få fler läsare till bloggen. Använd båda.

  Trevlig dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom alla positiva erfarenheter finns också en annan baksida av kemiska blekningsmedel. Ska kolla in Qlose. Tack för tipset.

   Radera
 2. Tackar för bra tips kära syster! Måste testas omedelbart *ler*

  SvaraRadera
 3. Det sliter inte på tänderna då? Jag har inte jättebra tandkvalité från början och vill ju inte göra det sämre, men resultatet såg ju väldigt trevligt ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde ytterligare en djupdykning och lärde mig följande:Att borsta tänderna med bikarbonat några gånger i månaden tar bort hårt sittande beläggningar, vilket kan göra tänderna vitare. Tänk dock på att inte borsta för ofta eftersom bikarbonat har en slipande effekt och kan skada tandens emalj. Låter allvarligt. Ska prova 2-3 gånger i månaden för att få lite missfärgning i alla fall. Följ inte tandhygienisten - Gör inte det varannan dag.

   Radera
 4. Bra tips, det ska jag prova, tack! Har precis fått ett erbjudande med ekostädmedel varav en förpackning bikarbonat...vilken slump!

  SvaraRadera
 5. Jag undrar om man skall skölja munnen efter tandborstning med bikarbonat?
  Nu skall man ju inte göra det med vanlig tandcreme, utan borsta tills den
  är slut av saliven.(Det är ju det senaste sättet sa tandläkaren.)
  Vill gärna prova detta med bikarbonat, men göra rätt.......

  SvaraRadera
 6. Oj, nu "uppfattade" jag att man skall skölja efteråt. :) Jättebra inlägg av dig och jättebra videos. Tack för tipsen.... :)

  SvaraRadera
 7. Hej! Vet inte om du kommer se dethär men skulle vara väldigt tacksam för svar om du gjorde det! Jag la märke till att du skriver att man använder bikarbonat medan dom säger Baking Soda i videon/erna och undrar om du vet om det är nån skillnad på dom? Det borde väl gå bra med vilken som? Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta brukar rekommendera baking soda. Inte riktigt samma sak som bakpulver, men nästan. Se gärna nedanstående video. Tycker fortfarande inte du ska använda denna metod ofta, har hört att det kan slita på tandens emalj. Använd försiktigt några ggr. i veckan på ställen som har blivit missfärgade av te och kaffe. Återkom gärna och berätta vad du tycker :D

   http://www.ehow.com/video_4982755_can-baking-powder-bleach-teeth.html

   baking soda= bikarbonat

   baking powder = bakpulver

   Radera
 8. Och med baking soda menar jag ju då Bakpulver hehe

  SvaraRadera
 9. VARNING! en tandläkare sa om man använder bikarbnat sa man ABSOLUT INTE dricka te eller kaffe ( sånna som kan färga) ca p en vecka annars resultatet kan det blirprecis helt tvärton än de väntade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. VARNING! en tandläkare sa att om man använder bikarbonat ska man ABSOLUT INTE dricka te eller kaffe ( såna som kan färga) ca på en vecka annars resultatet kan det blir precis helt tvärtom än den väntade...

   Radera
  2. Tack för varningen Trinidad! Viktigt och känna till baksidorna också Just därför är det bra med era kommentarer :D Samma sak med blekmedel där också - blekte tänderna för några år sen. Inte soo natural och jag har senaste tiden upptäckt missfärgningar. fatta va irriterande.

   Radera
 10. Hej,
  När jag flyttade till USA år 1998 så fick jag lära mig att använda bakingsoda (bikarbonat) istället för tandkräm. Någon som amerikanarna har gjort i urminnes tider.
  Är nu inne på mitt 14:e år och jag har inte haft problem med tandemalj eller annat.
  Lägg lite bikarbonat i handflatan, skölj tandborsten i det varmaste kranvattnet och låt den varma blöta borsten suga upp bikarbonaten. Borsta som vanligt. Skölj sedan munnen ordentligt med ljummet vatten.
  Borsta med lite ekologisk tandkräm efter om du önskar en bättre smak.
  Tänderna blir mjuka, glatta, vita och superrena efter bikarbonaten.

  Jag brukar göra lite pepparmintsvatten som jag sköljer med om jag önskar fräscha till det hela.

  Kanske är det så att bikarbonat i kombination med kallt vatten har en viss slipeffekt men jag har alltid hört att man skall använda ljummet eller varmt vatten och att detta fyller ytterligare funktion som att hålla rätt ph balans i munhålan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1000-tack Pia för att du ägnade av din värdefulla tid åt att dela med dig av din långa erfarenhet om användning av bikarbonat som blekningsmedel för tänderna. Behövdes verkligen med tanke på alla blandade känslor. Här har vi ju dig som ett levande exempel. Tack även för resterande tips på hur du behåller din mun hygien i shack :D

   Radera
 11. Något som jag testade förra sommaren var att använda bikarbonat och en liten mosad jordgubbe som var färsk. och jag borstade grundligt men borstade inte hårt. sedan sköljde jag med varmt/ljummet vatten och bytte tandborste till min vanliga och borstade med vanlig tandkräm. resultatet blev jätte bra! sen några veckor senare testade jag med citron vilket inte fick samma resultat jag testade även att göra med bara bikarbonat och ärligt talat funkade jordgubben och bikarbonatet bäst! :D jag vet inte varför det funkade bäst för mig i alla fall.
  BTW I Love you're blog! den är bäst :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också hört om jordgubb och bikarbonat. När jag får bort min tandställning ska jag testa. Har sett en youtube video på det förut, men nu tror jag verkligen på det när du bekräftar din erfarenhet. Tack för att du uppskattar bloggen :)

   Radera
 12. Jag har använt bikarbonat till och från i många år,det var nått som morsan lärde mig för hundra år sen;).Jag snusar och gillar inte missfärgade tänder.Jag tar tandkräm på borsten sen doppar jag den i bikarbonaten funkar prima mot snus rödvin å sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämän så bra. och glöm inte och avveckla den snusvana. Skulle vara pricket över i:et också :)

   Radera
 13. Hej! :)
  Jag är lite förvirrad och undrar om det är någon skillnad på bakpulver och bikarbonat?
  Får man samma effekt genom att använda bakpulver?
  Eller rekommenderar du att man använder bikarbonat istället? :)

  SvaraRadera
 14. Har testat det där men tycker att det smakar skit :P plus att jag inte blev så jätte nöjd med resultatet. Nu använder jag istället Stella white strips och kommer nog fortsätta göra det. Så mycket mindre krångel. :) Tack för tipset iallafall :D

  SvaraRadera
 15. för mig hjälper det inte, jag har hållt på i flera månader med bikarbonat, minst 1 gng i v. jag dricker inte te el kaffe.

  SvaraRadera
 16. Jag ska genast testa med bikarbonat, jag vet att min tandsköterska ett tag "blästrade" tänderna med bikarbonat det smakade inget vidare. Jag visste inte vad det var och frågade. Varför man frångick det inom tandvården vet jag inte. Skulle vara intressant att veta är det en alldeles för billig metod tro?
  Någon annan som fått denna behandling hos tandläkaren för ca 10 år sedan!

  SvaraRadera
 17. Jag provade bikabonat för första gången, jag är 30 år gammal och har snusat / rökt i 12 år, naturligt vita tänder men de har gulnat till rejält. Fick ett fantastiskt resultat efter bara första gången, har gjort det 2 gånger till och tänderna börjar se naturligt vita igen! Chockerande resultat. Jag har dock hört att man kan borsta tänderna en gång med bikarbonat tillsammans med några droppar citron, att de skall ge ett fantastiskt resultat men är skadligt för emaljen, så var väldigt försiktig med detta!

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Hur gör man när man ska borsta med bikarbonaten? Ska man ha vatten med det eller ska man bara lägga bikarbonat på tandborsten och börja borsta?

  SvaraRadera
 20. Som tandblekningsexpert online rekommenderas en titt på www.whitening.nu som ger alla tips man behöver veta innan man ska bleka tänderna hemma. Dom listar även all tandblekning som finns online samt har en stor topplista med huskurer som verkligen fungerar. Allt om tandblekning med bikarbonat / salt och hur ofta man ska göra detta. Googla bara "huskurer tandblekning" eller spana in www.whitening.nu - allt gott!

  SvaraRadera
 21. Btw - tipsen efterlämnar heller inga fläckar (glömde nämna i förra kommentaren).

  SvaraRadera
 22. Tack för tips!
  Nuturkrigare där!

  SvaraRadera