lördag 9 juni 2012

Den läskiga Coctaileffekten

Nu har naturskyddsföreningen släppt ut en kortfilm om hur vi kan undvika kemikalierna i vår vardag. Titta på filmen och ta ett djuuupt andetag men känn dig inte hopplös. Enligt budskapet i filmen finns det sätt att skydda sig. Vi måste ändra våra köpvanor- Världen kan överleva utan de onödiga och snuskiga tillsatser som förstör vår ekosystem, hälsa och vår planet. Det är fullt möjligt att producera varor fria från de farliga kemikalierna. Allvarligt talat så är jag skitskraj för hur det kommer att påverka mina barn och barnbarn. Coctaileffekten kallas detta! Skicka vidare filmen till alla du bryr dig om. Släng gärna en kommentar och berätta om inlägget fick dig att ta en rejäl funderare.Mer information om vad du kan göra hittar du på http://naturskyddsforeningen.se/cocktail

7 kommentarer:

 1. Thats a passion. =) Är det bra dykning i norra marocco? Koraller och färgglada fiskar? Har aldrig varit i Marocco men skulle vilja, kanske nästa års semester resemål. Har hört så mycket bra om det. Har en syn av massa färger, country of colours... tror jag! =) Du bara måste dyka, har inte din man försökt övertala/övertyga dig till att prova?

  Det är hemskt hur mycket och många kemikalier vi utsätter oss för. Man funderar ju på vad alla företag tänker om deras produkter som dom tillverkar. Vet dom, men ignorerar, ja troligtvis. Men pengar går före miljön och mänskligheten tyvärr för många.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I norra Marocko finns bra dykställen, medelhavet :) Men min man har sagt att det inte är värsta koraller och färgglada fiskar, som i röda havet exempelvis. Förutom dykning borde du absolut åka dit någon gång om du vill uppleva ett kultur rikt land. Särskilt södra Marocko. Jo han köpte en dykdräkt till mig men inte hela utrustningen. Man måste ju ha speciella skor så att man inte trampar på taggiga stenar och annan dykutrustning. Måste vara en fantastisk upplevelse jag bara måste få prova någon dag. Håller med dig helt. Pengar går före miljön. Hoppas världen vaknar upp en dag. Nog med alla tecken och global uppvärmning. Fortsatt trevlig helg.

   Radera
 2. Man blir skraj av att titta på det här. Folk måste börja vara mer observanta och medvetna vad de konsumerar.Tänka över våra val och möjligheter och välja de som är bra för oss och planeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika oroli! Som sagts: pengar går före vår hälsa och miljö. Hoppas en riktig väckarklocka ringer snart!!!!

   Radera
 3. Mänskligheten har lite att jobba med asså ;o

  SvaraRadera
 4. Det som förvånade mig mest var informationen om isbjörnarna och kemikalier från Tv-apparater!!!! Då höjdes ögonbrynen rejält.
  Videon är en enormt bra påminnelse om att vi bör tänka på dem som faktiskt bor i områden där frukter besprutas till exempel eller andra kemikalier används i klädfabriker.. jag tänker bland annat på den hemska förstörelsen som vart vid bananplanatagen i centralamerika, deras barn fick fosteravvikelser och sjukdomarna har slagit i höjden sedan besprutningarna startade.. och här sitter vi och äter deras bananer utan vetskap.. hemskt synd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Argumenterade med en liknande kommentar i Rosellas blogg om isbjörnarna. Fick mig att känna mig riktigt hopplös. Stora rika industrier gör vad de vill. Det handlar i slutändan om våra konsumtionsvanor. Det är ju vår efterfråga som styr och får dessa hemska industrier att bli rikare. Så låt oss bojkotta alla former av kemikalier!!!

   Radera