onsdag 26 september 2012

Exotiska skönhetstips från olika världsdelar

Bild lånad från: Sundrip.com

Vill du bli snyggast i världen? Inga problem. Här är några av de bästa skönhetstipsen från jordens alla hörn. 

Du har säkert dina egna knep för att se så bra ut som möjligt. Men nu har du dessutom chansen att ta del av andras skönhetshemligheter. Magasinet Women’s Health har frågat kvinnor i hela världen vad de har för knep. Resultatet blev en lista med råd om allt från ansiktsrengöring till val av nagellacksfärg. 
Praktiskt - men oklart hur representativa tipsen är. Hör bara på det som sägs vara svenska kvinnors skönhetshemlighet: Bastubad. Enligt magasinet har de flesta svenskar egen bastu, som hjälper dem fixa bra blodcirkulation och perfekt hy. 


Här är några andra skönhetstips:


Frankrike: Snygga naglar
Franska kvinnor gör sin egen manikyr, och satsar på rött nagellack, enligt make up-artisten Laura Mercier. - Först badar de fingrarna i varmt vatten med citronsaft. Det hjälper till att ta bort den gula tonen som rött lack kan lämna efter sig. 

Filippinerna: Glansigt hår
- Här använder kvinnor aloe vera för att få blankt hår, säger Lara Parpan, redaktör på filippinska Women’s Health. Man tar helt enkelt ett blad, bryter det och masserar in saften i hårbotten. 

Costa Rica: Perfekt hy
Här gör kvinnor sitt eget ansiktsvatten med lika delar vatten och apelsinjuice. Det sägs krympa porerna. 
- Låt det sitta i fem minuter och skölj sedan, säger Rebecca Ugalde på Women’äs Health i Centralamerika. 

Mexiko: Fina ögonfransar

I Mexiko tar man till en sked för att få fin böj på fransarna, säger Brenda legorreta, tidigare redaktör för Women’s Health i Mexiko. Håll skeden horisontellt med den konkava sidan mot fransarna och använd tummen för att försiktigt böja fransarna kring skeden, tipsar hon. Applicera sedan mascaran. 

Indien: Markerade ögon
Kvinnor i Indien har använt kajal i århundraden, en teknik som ger perfekt djup i blicken.
- Ursprungligen applicerade man den runt ögat och längs insidan av nedre fransarna för att skydda ögonen mot den starka solen i öknen, säger författaren Sumita Batra. 

Kina: Ung hy

Kinesiska kvinnors hemlighet sägs vara att tvätta ansiktet med risvatten. 
- Ris innehåller antioxidanter som förhindrar att huden åldras i förtid, säger Christine Chin, som äger en skönhetssalong i New York. Testa själv genom att blötlägga kinesiskt ris i 20 minuter, doppa en tvättlapp i vattnet och låt den täcka ansiktet i tio minuter.

Källa: http://www.expressen.se/halsa/basta-skonhetstipsen---fran-hela-varlden/

4 kommentarer:

  1. Måste säga att det inte är bra att böja ögonfransarna med skedet, man börjar tappa fransarna efter ett tag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra poäng! Kan tänka mig att det sliter på fransar om man upprepar det för ofta.

      Radera
  2. Detta var verkligen en härlig blandning av tips! Jag tar särskilt fasta på användandet av aloe vera för att få glansigt hår. Här finns den rätta produkten
    http://halsofokus-aloevera.com/produkter/djur/aloe-vera-gelly // Kikki

    SvaraRadera