måndag 29 oktober 2012

Grön te, Honung och Olivolja - en bra start på dagen!

Hellow!!!

För er som är sugna på att passa på med ännu ett tillfälligt erbjudande. Slå gärna till innan den 31 Oktober. 10 % rabatt i hela butiken.

Dagens goaste måndag frukost. Super nyttigt med tanke på Honung och olivolja. Men inte direkt GI / Lchf vänlig med tanke på mackor. På bilden ser ni min favorit honung (fairtrade såklart). I min gigantiska kopp som jag fyndat på loppis har jag i antioxidantrika gröna te med kardemumma. Brukar slarva med kolhydrater nu för tiden. Men so what, jag är gravid!!!!

Min brors fru (svensk) tyckte i början att det var konstigt att vi dränkte en macka med olivolja istället för smör. Men nu är hon själv besatt av det. Perfekt som alternativ till smör och innehåller definitivt nyttigare fetter. Det är ju förresten inte världens lättaste att hitta autentisk smörja i smör djungeln idag. Och sen när har Becel varit nyttigt egentligen? Läs det här så förstår du vad jag babblar om. Becel en kemisk Sörja. 

Hey, glöm inte att delta i min kunskapskola. Tävlingen stängs den 31 Oktober. Ska bli super kul att kora vinnarna, men samtidigt svårt.

Honung har jag både i mackan och grön teet Just denna ärvääldigt söt, så man behöver bara en tesked. 

11 kommentarer:

 1. Hej Hanan! Härlig frukost :) Bra att du väljer fair-trade honung, men jag undrar om det inte vore bättre att välja svensk? Köpte också fair-trade förut, men den är ju importerad. Om den dessutom fortfarande år flytande, så är den troligen behandlad. Naturlig honung hårdnar med tiden, när sockret kristalliseras. Det kan man bara undvika genom att behandla den, eller som jag stoppa den i frysen. Eftersom jag själv odlar bin nu, så vet jag hur det funkar. Röstar för att du köper svensk honung nästa gång, som är närproducerad och gynnar oss. Dessutom har vi bra arbetsförhållanden :)

  SvaraRadera
 2. Hej Hanan! Härlig frukost :) Bra att du väljer fair-trade honung, men jag undrar om det inte vore bättre att välja svensk? Köpte också fair-trade förut, men den är ju importerad. Om den dessutom fortfarande år flytande, så är den troligen behandlad. Naturlig honung hårdnar med tiden, när sockret kristalliseras. Det kan man bara undvika genom att behandla den, eller som jag stoppa den i frysen. Eftersom jag själv odlar bin nu, så vet jag hur det funkar. Röstar för att du köper svensk honung nästa gång, som är närproducerad och gynnar oss. Dessutom har vi bra arbetsförhållanden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna, kul att du skrev. Hade inte en blekaste aning om att flytande honung behandlades kemiskt. Gör den det? Förlorar den mycket näring? Du har helt rätt inte alltid en självklarhet att fair trade honung är ekologisk. Närproducerat är ju så klart det bästa för miljön. Men eftersom jag brinner så mycket för utvecklingsfrågor är närproducerat inte det första prioritet tyvärr, även om jag innerst inne hade önskat det. Tycker rengskogshonung är så himla smakrikt gott samt att det ger de fattiga en möjligehet till levebröd.. Jag brukar egentligen oftast köpa svensk honung eftersom jag inte alltid kan få tag på denna variant. Ville köpa in denna till bazaren och frågade om denna sort var ekologiskt. Då berättade pionjären som importerar hit detta märke att han tycker att det inte finns en skillnad mellan ekologisk honung och vanlig honung. Kan inte vara sant!!!!

   googlade och hittade följande myter och fakta här: http://ekobiotips.blogspot.se/2012_06_01_archive.html

   Radera
 3. Jag förstår hur du tänker med fair-trade, jag köper också import ibland för att gynna de som arbetar i fattigare länder. Bara det att just när det kommer till honung så har jag tänkt om, eftersom jag själv har bin nu :) Antingen tillsätts något, eller så hettas den upp, annars stelnar all honung med tiden. Jag förvarar några burkar färsk honung i frysen, där hindras kristalliseringen på ett naturligt sätt. Honung ska inte hettas upp över ca 40 grader, om man vill behålla alla näringsämnen. Jag vet inte vad som klassas som eko honung. Där jag bor finns bara skog och ängar inom binas flygradie, och min trädgård. Då tänker jag mig att min honung är eko, då jag inte använder kemikalier varken till bina eller trädgården. Finns bikuporna nära besprutade åkrar, med t.ex raps eller lin som bina tar nektar ifrån, så blir väl honungen inte eko. Köp den honung du vill Hanan, honung gör alla gott, var den än kommer ifrån :)

  SvaraRadera
 4. Titta på alltomhonung.se, där fanns bra info! Fanns länk till eko honungsproduktion också, men jag har aldrig läst eller hört om någon som gör det.

  SvaraRadera
 5. Tack för din förklaring. Kan man köpa "Bulk" från dig i framtiden :D

  SvaraRadera
 6. Super intresserad av bivax. När jag kommer blanda eget blir du den första jag kontaktar. Honung och Bin är verkligen ett mirakel Under.

  SvaraRadera
 7. Visst får du det :) Bivax är superbra, och har många goda egenskaper. Jag har gjort flera olika salvor med bivax och olika eko kallpressade oljor, och eteriska oljor för doft. Har även gjort läppbalsam med svensk eko rapsolja, bivax och kokosfett. Enkelt och bra att börja med!

  SvaraRadera
 8. Oh, vad spännande! Var hittar man de? Har du några bilder man kan få ta del av på facebook. Vill gärna se!

  SvaraRadera
 9. Finns nog gamla bilder bland mina mobiluppladdningar. Crearome/Naturkosmetikkompaniet är en bra internetbutik. Där finns alla ingredienser du behöver, de har recept också. 'Lisens Örtspa' av Lisen Sundgren är en bra och inspirerande bok om hemmagjord och naturlig hudvård. Damen från Gorgeously Green som du länkat till har också böcker, men en del recept finns på hennes hemsida. Castile soap som man kunde göra rengöringsmedel med är växtbaserad flytande tvål, du frågade om det en gång :)

  SvaraRadera
 10. Ska kolla in ;D Tack för tipsen fina Anna!

  SvaraRadera